Приятелско надстрелване - следете за дата и място

Браво, страхотна сбирка се е полyчила! Завиждам на всички yчастници....
Искам да обърна внимание на една дреболия....Въпреки отчайващите прогнози за времето, колегите все пак решиха да се съберат. Тази yпоритост и ентyсиазъм, трогнаха Господ и той пооправи малко времето, за да възнагради yсилията на тези, които са решили да вървят напред.
"Който играй - пичели! Който ни играй - ни пичели!" Доктор хонорис каyза Христо Стоичков
:cheers:

Еми само да отбележа,че предната сбирка на Мусина е била преди точно 1 година, само че тогава сме били 17 души, а сега 15 . Следващата сбирка трябва да сме поне 20 , да компенсираме спада сега ;) Screenshot_2024-05-18-16-00-42-711-edit_com.miui.gallery.jpg
DSC_4325.jpeg

Мдааааа, благородно ви завиждам колеги, че сте се събрали и постреляли, обменили опит и знания. За съжаление бях на работа и двата дни на сбирката, иначе се бях надъхал да дойда, нищо следващия път!

Към настоящия момент тревата там е до кръста, юли надявам се вече да е изсъхнала .

Към настоящия момент тревата там е до кръста, юли надявам се вече да е изсъхнала .
Има едно място не далеч от Варна,където ходя на самостоятелни стрелби,мисля тоя сезон да взема с мини водостуйка и разтвор с НАСА в контейнера , да реша или поне да опитам да реша въпроса с тревата

Колеги, навярно може Банево да го оставим за период когато растителността е по-ниска . Имам предложение да направим евентуално сбирката на друго съседно място, а именно :
https://maps.app.goo.gl/KM7QhQ97Zi6928oc7

Това е старо военно летище което се ползва свободно от граждани. Колега от Бургаско ще го навести тези дни и ще качи снимки актуални и информация по темата. На този етап можем мисленно да нарочим датата 12 или 19 юли, както винаги за да няма сърдити се съобразяваме с датата за която се оформя по-голям брой присъствие със заявка тук.

П.С. За всеки новодошъл на мероприятието ще има потупване по рамото, за всяко,,старо куче " ще има по студена бира, Тенев черпи. :cheers:

Не е задължително, но е станало традиция. Имаме срещи в Пловдив,в Търновско и Бургаско. Всеки колега тук е свободен да инициира среща/сбирка и т.н. в район където пожелае,стига да е проходимо и да има възможност за стрелба 50-300 метра, това са дистанциите на които се стреля при Приятелското надстрелване. Следващият път имаш възможност да предложиш място в район който пожелаеш,стига да е що годе аналог мястото (безопасно за стрелба, покриване на дистанции, проходимо с лек автомобил. Желаещи винаги ще има,аз лично от Ямбол ще дойда,ако ще оттатък София да е, идвам с 200, намалям лекичко Калата да скочи в движение в пежака и идваме ;) :)

Последна промяна:
Ние знаем най- добре как се прави, защото го правим от известно време.
Ако се зачетеш по- задълбочено из темите, ще видиш, че отдавна сме стигнали до този извод къде е най- подходящия район в Бг.
Пак да кажа, няма много желаещи да организират нещата на место.
В гугъл мапс нещата изглеждат цветя и рози, но реалността понякога е друга.
На последната сбирка колегите ходиха няколко дни да косят трева и да запълват дупките по пътя, за да направят проходим пътя.
Би ли се наел да подготвиш терена на предложеното от теб място или просто си чешеш пръстите на клавиатурата?

Предложения в стил
" да питам чат джи пи ти гу ко ша рече" , няма как да хванат дикиш поне при "дъртаци" кат нас .......
Отдавна пием кафето чисто, та и 6 в едно да са кръстиш, от писанията ти лъха постоянно на словоизлияния като на сектант от "Последия ден" или други подобни.....

Колега Tri_v_edno
Похвално е, че търсиш места, които да са в централна България.
Но има няколко условия:
1 - Мястото трябва да дава възможност за паркиране в близост на поне 15-20 автомобила. Това е защото трябва да се смъкват маси, чадъри, бутилки, мишени, пушки и оборудване.
2 - Мястото трябва да дава възможност за поставяне на мишени, до които има добра видимост на дистанция 50-300 метра.
3 - Да има един ентусиаст, който да намери място, което да отговаря на условията на т.1 и т.2, и да се нагърби да направи логистиката и организацията. Това, разбира се, трябва да е човек, който живее наблизо.
Това са трите основни фактора за да може да се организира едно такова събитие.
Признавам си, че аз лично, в момента, не мога да направя такава организация. Въпреки, че в близост до Русе има няколко места, които да отговарят на т.1 и т.2.
Затова нека да уважаваме ентусиастите от т.3!
С
Колега Tri_v_edno
Похвално е, че търсиш места, които да са в централна България.
Но има няколко условия:
1 - Мястото трябва да дава възможност за паркиране в близост на поне 15-20 автомобила. Това е защото трябва да се смъкват маси, чадъри, бутилки, мишени, пушки и оборудване.
2 - Мястото трябва да дава възможност за поставяне на мишени, до които има добра видимост на дистанция 50-300 метра.
3 - Да има един ентусиаст, който да намери място, което да отговаря на условията на т.1 и т.2, и да се нагърби да направи логистиката и организацията. Това, разбира се, трябва да е човек, който живее наблизо.
Това са трите основни фактора за да може да се организира едно такова събитие.
Признавам си, че аз лично, в момента, не мога да направя такава организация. Въпреки, че в близост до Русе има няколко места, които да отговарят на т.1 и т.2.
Затова нека да уважаваме ентусиастите от т.3!
Може ли да споделиш тия места. Благодаря:)

Back
Нагоре