Точно същото съм използвал и нищо че е безцветен, дървото потъмнява. То си го пише и в описанието "засилва жилките на дървото и му придава по-тъмен нюанс.".. но аз го нанасях върху сух орех, фино изшкурен подготвен имено за това и с тая цел. Не зная как ще се отрази върху вече обработена повърхност.Така е, променя се цвета и аз съм забелязал. Но това дърво вече е обработено с някакво масло, т.е. цвета е променен. Идеята ми е да се ползва нещо за поддръжка на съществуващото покритие, особено ако се ползва пушката в дъждовно време, а не да се прави ново. Ето Балистол който е безцветен:
View attachment 79811
Толкова ли е важно да не се променя "оригиналния вид"?Идеята е че на ФТ състезания понякога се мокри, да се направи каквото е възможно да се запази най-добре без да се променя оригиналния вид.
Напълно съм съгласен с теб и философията.промяната в оригиналния вид, знаците на износване, драскотините, счупените ъгълчета и петната от ползването на предметите, са знак за това, че те са живели с нас, послужили са ни, имаме обща история, отражение са нашия път заедно. Най-сетне: всяка драскотина, петънце, отчупено местенце са ... спомен.
Ей това е мъжка приказка!Ореха на Атамана е за мен идеалния цвят.
А не може ли да си направиш/поръчаш такъв, какъвто ти харесва? Вероятно няма да е лесно, но пък ще е уникален.......аз пък никак не харесвам нито цвета, нито формата на приклада на Щаера, но на кой да се оплача?... .......
Васко, ако ти попадне хубаво парче орех в същият цвят, дай да ти направя още 1-2 ръкохватки...да си имаш резервни за пред хора.И аз не понасям такива. Ореха на Атамана е за мен идеалния цвят.
Ще споделиш ли от къде си го напазарува? И дали ти лично вече си го пробвал?Аз намерих решение на моята задача
https://www.isd-bg.com/aksesoari-i-...-d-rvo/vaksa-za-priklad-bcwa3-birchwood-caseyЩе споделиш ли от къде си го напазарува?
Да лично съм го пробвал.И дали ти лично вече си го пробвал?
Някой пробвал ли е с ленено масло?Втрива се няколко пъти през една седмица и придава леко мокър цвят.Подчертава фладера много силно и консервира в дълбочина