Предложения за Спортен Календар 2012г.

A

Anonymous

Гост
Ами тогава въпросът се решава сам. Прилагаме светлия международен опит (нали към тях се стремим) и вече не допускаме състезатели в два класа. Времето за състезание намалява, графикът става по-сбит и част от проблемите изчезват. А който иска да тренира и смята че трасето е най-удобно за целта, .... ще трябва да тренира предварително.

Зачетна стрелба само в събота в два кръга изглежда добро решение, ама как да се получи? Трябва да се почне най-късно в 10, което едва постигаме в неделя (а всички са пристигнали от предния ден). Ако се прави компромис със пътуващите в събота сутрин, не може да се направят два кръга за ден. Ако не се направи такъв компромис - посещаемостта рязко ще спадне. :wall:
Изнасянето на пистолета в отделен ден много ще допринесе за развитието на дисциплината. Защото сега с пистолет се стреля между другото, между ФТ-то и барбекюто.
 

Andy Iron

Потребител
Ако се приеме решение за изнасяне на пистолета в отделен ден (неделя сутрин), мога да подсигуря осем стрелкови коридора за пистолета. Имам необходимата материална база. Това ще даде възможност за два часа да минат 16 участника и ще скъси времето на дисциплината двойно.
 

братушка

Редовен Потребител
Защо трябва и да е "рангово" състезанието на НС.Може да има други(и 2-дневни и сериозни и по посещавани дори от НС) рангови регионални мероприятия,без да претендират за статута на НС
OK.
Чакаме предложения за "рангови" регионални състезания.
Но те трябва да бъдат МИНИМУМ 2х50 ФТ или 2х40 ХФТ в 2 дни с организирана възможност за преспиване.


Ами тогава въпросът се решава сам. Прилагаме светлия международен опит (нали към тях се стремим) и вече не допускаме състезатели в два класа.
Аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ! ! !

Щом ще прилагаме "светлия международен опит" ще трябва да приложим и другия им принцип: никакви 2 кръга в един ден. Един ден - само една дисциплина, само в един клас, само един кръг...

Макар че в Полша не беше разрешено да се стреля заедно ФТ и ХФТ или в 2 класа, но пък беше норма да се стреля ХФТ + "Силуети" (дисциплина такава). А "Силуетите" са не по-малко сложни, ангажиращи и кратки от един кръг ФТ/ХФТ.

Мисля да защитавам някои местни особености и спецификите, а не да следвам сляпо чужди традиции.

Нямам нищо против състезанията да се вмъкват само в един ден. Така, например, винаги се организира "Купа Ботев": тежка програма, но задължително преключва за един ден, събота. Така сме правили и в Монтана: 2 кръга - дневен + нощен с общ зачет за един ден.

НО.
След като на Световно и Европейско се стреля 3 кръга в 3 състезателни дни по 3 различни трасета, общо 150 мишени без да се повтарят. А на Нацинални първенства стрелят 2 кръга в 2 дни по 100 различни мишени...
Аз мисля, че 2 кръга в 2 състезателни дни по едно и също трасе 50 мишени е просто някакъв МИНИМУМ, под който е просто срам да паднем на Национално Състезание.

За който приоритета са Срещите, а не Състезанията може просто да идва по-късно. Никой няма да бъде спрян да си прави кефа на готовото трасе.
Друг вариант за мен е да има 2 различни класирания в 2 "категории": за "професионалисти" в 2 кръга и за "любители" в 1 кръг. Но не съм сигурен, че сме готови за това.
Най-малкото това изисква 2 пъти повече награди и предполага по-голяма такса участие. Д а не говорим, че може да се окажат списъци само по 3-5 човека за конкретен клас в съответна категория.



PS: Изнасянето само на пистолети за неделя (деня на заминаването) означава и итделно награждаване. НЕ заедно с други призьори, на полусъединител, без "поливане"... Не ми допада.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
Чакаме предложения за "рангови" регионални състезания.
Но те трябва да бъдат МИНИМУМ 2х50 ФТ или 2х40 ХФТ в 2 дни с организирана възможност за преспиване.
Къде пише, че трябва да са с точно такъв капацитет ??? ? От едната страна - чакаме инициатива изобщо за някаква Национална среща, а от другата - вдигаме летвата на "нероден Петко" /рейтинговите състезания, които тепърва ще се кометират/. Колко формирования в България имат 50 мишени, и кому е необходима такава летва, при положение, че 2х25 - 2х30 в един ден също си е достатъчно състезателно, постижимо и спестява много допълнителни усложнения - най-вече преспиването.

P.S: Виждането ми относно коментирания вариант 2 кръга Първи ден, Втори ден - само пистолети:
- това автоматично означава край на препускането в два класа.
- не бива да е за сметка на ранен началнен час на срещата.
- не виждам какво ще правят участниците, които не стрелят пистолет втория ден, освен ... да си тръгнат.
"Решение", както казва Андрей, какво да се случи на бъдеща национална среща не можем да вземем, защото това мероприятие е предложено за свободна инициатива и програмата на срещата ще състави единствено нейният инициатор. Ние можем само да отидем, или да не отидем :) .
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Не мисля че 2х50 в един ден е добра идея (но пък докато не се пробва няма как да се разбере)особенно както си правим националните срещи в месеци когато деня е кратък и при евентуално надстрелване по тъмно ли ще се прави надстрелването, другия вариант е на другия ден разбира се, но ако е по дълъг деня е напълно осъществима идеята :) Относно пистолета си е кофти да хванеш да стреляш след като си минал веднъж ФТ, ХФТ трасето ама то и аз съм като Dеjmos за 30 мин. свърших с пистолета и резултата е налице ;)
Относно предложения за състезания намерих страхотно място на 1-2 км от Казанлък горичка по течението на река (по скоро рекичка) страхотно място за трасе (мишените могат да се редят и от двете страни на рекичката при желание), с възможност за палатков лагер, в близост има много хотели и къщи за настаняване както и голям комплекс на добри цени http://www.kranskohanche.com/ за нощувка 10-20лв (по-спомен е цената)голям ресторан, охраняем паркинг възможност за палатки в комплекса има също, остава проблема от кой да се иска разрешение за състезанието по ред - косаджии, кметове не знам (може да ме осветите на лични :D ;) ) мога да разпитам предварително за разрешение че да се види дали си струва въобще да си правя труда. Като се оправи времето ще отида пак до там и ще предоставя снимки. При получаване на евентуално разрешение ще маркирам евентуално трасето което има видимост на поне 150-200 метра назад и напред ако има минаващи хора а също така има леко възвишение на полето от мястото на стрелба напред и назад от евентулните позиции за стрелба, това го казвам относно мерките за безопасност. Желанието ми да организирам нещо е много голямо, но дали ще получа разрешение е въпроса, и след това остава въпроса с инвентара който го нямам :-[ но това на края ще го мъдруваме. Евентуално ще го планувам за началото или средата на Юни а може и по-рано ако има удобни дати, и ще е ФТ състезание относно мишените колкото повече по-добре.
Докато планувах трасето ми дойде следната идея която ако може ще се осъществи, ако трасето е примерно 50 мишени но не всички са подходящи за мощни пушки, може по-слабите мишени да се наредят в последните коридори в който ще се минава само от клас 16J и евентуално пружинки ако позволят собствениците на инвентара. А Ънлимитет класа ще бъдат предварително уведомени до кои мишени ще могат да стрелят, надявам се колегите с по-мощните пушки да не се сърдят, но и държа да са сред нас затова давам това предложение, че да има вариант да идват без да има кавги накрая за огънати мишени ;) все пак е важно положителните емоции да са повече и за всички :cheers:
 

DANNY

Редовен Потребител
@ Братушка
Да започна от зад напред.... :)

Ако направиш класиране и за професионалисти и за аматьори на колко класа и под клса ще разбиеш първенството. Колко награди трябва да подготвиш? Ами трудът по отчитането?
Първенство? Няма такова нещо у нас! И не си заслужава трудът!
Ако искаш да има първенство, турнир, лига, и т.н. трябва да спазваш правилата на спорта!
Те определено не се спазват навсякъде! ...на повечето места! Затова не ни /ви/ и признават!
Затова имаш и "отцепници" не съгласни с идеологията тръгнали по другия път....
За да противодействам в момента на опонентите ще кажа, че "отцепниците" имат релно развитие и реални резултати.
Справка:
-Единствено за БГ признание от международната общност в лицето на Свтовната Асоциация.
-Резултати от световното в Италия :quiet: ...и другаде...
...или пък някой трезво мислещ ще възрази и ще даде алтернатива с която горните 2 точки да се променят!?

Силуетите винаги са се приемали като разпускаща дисциплина. Бях пускал навремето такава тема, но само Веско се заинтересува от тях. Създадена е като такава /разпускаща дисциплина/ но хората са сериозни и ги стрелят на сериозно. Затова и допускат съвместна стрелба.

Не смятам, че са толкова тъпи, че недопускат стрелбата в 2 дисциплини!
При нас все още се стреля по 20, 25, 30 мишени и рядко се стреля по 50!
....За сега!
Аз след като стрелям 30 мишени ставам разноглед от оптиката! Ами ако трябва да се стрелят 50 мишени!?
Ами ако състезанието е 2 дена по 50 мишени и стрелба в още един клас?
Сигурен ли си че ще издържиш и че на 100% ще се покажеш в най-добрата си "светлина" и в 2-те дисциплини!?
Не е ли по-добре да определиш своите приоритети и да стреляш само там където си най-добър!? За най-добрия си резултат?
Нали затова искаш пускане на рейтингова система? ...заради най-добрия резултат.

Ти си:
Аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ! ! !
ОК, свобода, ограничения, либерализъл, неизползване на чуждия опит натрупан с години.....
Това добре звучи.
НО този опит е изчистван с годините!
С годините те са премахнали своите грешки!
И нека спрем с това че "те" стреляли така защото такъв и е закона!
Пример:
Америка! Всеки знае какво е тяхното отнушение към оръжието и че там много неща са разрешени и малко са забранени!
НО тия същите свободолюбивите дето всичко и е разрешено стрелят ФТ в 2 мощност!
-До 16j
-До 24j /техния неограничен/
Дали е случайно? ...Или и тук ще трябва 100 години за да го проумеем!?
Наистина си трябва време за да се узрее за такова мислене :wall: ..да използваш опита на другите!
Същотото е и при Испанци и португалци с "неограничения" мъкар и техния закон да е по-различен

Питате тия дето ходят по международните състезания...
...за да правите на пук!? ???

Ето отговорите:

fatalen написа:
DANNY написа:
A При Иберийците е 16 и 24j
Тяхното разбиране за "unlimited" в този спорт е толкова -24j
Американците също са до 24j в този спорт. Въпреки че там нямат въопще никакво ограничение на оръжието. т.е. 24-те джаула не произлизат от някакви законови ограничения които тук винаги някой иска да пробута ;)
Просто хората са разбрали красотата на този спорт.

Не се бях сетил за тях.
Първите два дни стрелях с американец. Каза, че той и още един негов колега печелят състезанията винаги с 16Дж.
Третия ден стрелях с друг американец, който стреля с 16Дж от една година. Резултатите са му се подобрили според неговите думи. Преди е стрелял с 24Дж (тяхното UNLIMITED при ФТ)
fatalen написа:
Dejmos написа:
Във връзка с горното, имам един въпрос към участвалите в международни мероприятия - как е решен този въпрос там? Другояче казано - На международни състезания има ли случаи един състезател да участва в два състезателни класа? Ако да, това практика ли е, или е изключение?

Няма такива случаи! Както и някои други неща, за които също ще ни трябва време, за да ги разберем защо при тях е така. Някои неща вече се разбират, за други ще трябва още време.
Ние неслучайно "копираме" от "аристократите"! Но това е наше виждане по въпроса.
fatalen написа:
Andy Iron написа:
Малко дилетантски въпрос:
1. Колко класа има на международните състезания?
2. Ако са няколко класа, кои са те (като при на ли - 16j, unlimited, Пружинна пневматика).

Класове има.
Нямаш право да участваш обаче в повече от един.

Това е международния опит.
Сега се чака какво ще реши БАФТ. :)


...Трябва врем, много време......
:wall:
 

братушка

Редовен Потребител
Къде пише, че трябва да са с точно такъв капацитет
Пламене, чети не само това, което написах аз, но и цитата отгоре, заради който го написах.
Щом човека предлага на Нацонални Срещи да не се провеждат сериозни състезания, а да се организират отделно Национални Състезания - аз нямам нищо против, стига да се намери кой да организира и едното и другото и Национални Състезания да бъдат на НИВО.

И с какво се различава 2х25 в един ден от 1х50 ?
Една група може и да няма достатъчно мишени за 1х50, но само ако са прекалено горди да откажат съдействие. Само да свирнем и ще докраме 80+мишени където и когато трябва. Правилни мишени, ако трябва тънки, ако трябва дебели.
Убеден съм, че никой няма да откаже.

@soundmax
Започни с общината и провери дали няма там някакъв природен или културен парк.
Забрави за КОСаджиите, с тях нямаме работа.
Ще ти уредиме необходимите документи и пълно съдействия. Стига да се нагърбиш с координация на място.
 

братушка

Редовен Потребител
Дани, нали написах:
Но не съм сигурен, че сме готови за това.
Най-малкото това изисква 2 пъти повече награди и предполага по-голяма такса участие. Д а не говорим, че може да се окажат списъци само по 3-5 човека за конкретен клас в съответна категория.
Що не четете бе, хора :(

Който смята, че участие в 2 класа му идва много - никога не е бил и няма да бъде пренуждаван да стреля в повече от 1 клас.
Но аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ да имаме изрична забрана за участие поне в 2 класа.
Който се хване в 2 класа - умора, разногледство и др е за негова сметка, да се оправя.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
Е... "спрете се бре" ;) . То хубаво утрото е по-мъдро от вечерта, ама... не мога да смогна да прочета постовете, камо ли напиша/изкажа/ мнение.

П.П.
Този пост го редактирам "амнаисет" пъти
За сега ще напиша само, че следващото състезание което ще организираме ще е на територията на Вила Горски кът. Чудесна природа и "терен" ;)
 

DANNY

Редовен Потребител
Архитекта написа:
DANNY написа:
Сега се чака какво ще реши БАФТ. :)
Това само не го разбрах - какво предстои да се решава, Дани и кой "чака" ??? ?

БАФТ пита за международен опит. Как го правят "другите".
Пита защото сигурно ще решава нещо... ...знам ли....
А може само да си пита :)

Аз съм човека /а може и да не съм само аз/ дето чака.
От това зависи кога ще стана член на асоциацията. Това го казвам най-сериозно!
А може и не само моето членство да зависи от правилниците!


братушка написа:
Дани, нали написах:
Но не съм сигурен, че сме готови за това.
Най-малкото това изисква 2 пъти повече награди и предполага по-голяма такса участие. Д а не говорим, че може да се окажат списъци само по 3-5 човека за конкретен клас в съответна категория.
Що не четете бе, хора :(

Който смята, че участие в 2 класа му идва много - никога не е бил и няма да бъде пренуждаван да стреля в повече от 1 клас.
Но аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ да имаме изрична забрана за участие поне в 2 класа.
Който се хване в 2 класа - умора, разногледство и др е за негова сметка, да се оправя.

Лично мнение:
Аз съм на мнение, че всичко трябва да е написано -мотамо!
За да не става като със свтовните първенства!
Всеки домакин да си талкува правилата както иска.
Затова и сега световната асоциация иска да изчисти точка по точка правилника.
..че когато идеш догодина в Норвегия да знаеш какво те чака.

Не може национала по футбол да иде в Германия и там да му кажат -Ние тук ритаме с парцалени топки, на 50 метрово игрище с малки вратички..... ...ако ме разбираш.
 

didarai

Редовен Потребител
Идеята ми бе от НСЛПО 'С'-то да е основно Среща,а второстепенно Състезание.Това разрешава много проблеми,а изискването за високо ниво състезание,ги задълбочава.
--------------------------------------
Edit:
Вече от компа.Тъй като горното е писано на телефона,надявах се с минимум думи да бъда разбран.В предните ми постове някои колеги видяха възможност в този се видя "мътене на вода".Тва не го знам кво е и не ме интересува,но да поясня сега на дълго и на широко за кво въобще писах в тази тема(що ли ми и трябваше).
Първо да кажа,че уважавам труда на всеки организирал квото и да е състезание.Лошо-добро такова можал ,такова организирал=>Евала му правя и в постовете ми от малкото в които съм участвал може да се види ,че е така.Чудно и непонятно ми е някой да се оплаква от някакво състезание в последствие ,но както и да е.Моята позиция е горната.
Второ:напълно нормално за мен е организатора да си направи състезанието както и когато иска без да се съобразява с препоръките на останалите.Публикувани са условията който иска ходи който нещо му е криво не.И пак упреци и коментари към организаторите (ако те не са попитали за нещо) са ми странни.
И сега за кво писах тук.Да не съм присъствал на национална среща.За това не съм и коментирал такава(нито пък организацията и т.н.).Но чета репортажите след всяка и забелязах няколко тенденции(от писали коментари участници,класиране и т.н):
1-пренатоварване на състезателите:
Няколко класа оръжия по едно трасе,хора стрелящи в по два(може и повече) класове и оръжия, 2 дни стрелба включително в деня на заминаването и в деня на пристигането + разпъване и сгъване на лагер.Нощни стрелби,запой,пътуване в двете посоки и т.н.
В резултат на това имаше оплаквания(не хвалби) за слаби резултати, умора и т.н, както и невъзможност за помагане за събиране на трасето,отпътуване рано(преди награждаване),не участие във втория кръг(ден).Надали това може да се нарече високо ниво състезание(ако бъркам ме поправете де и участници и организатори,щото аз не давам оценка,а казвам с какво впечатление съм останал и тъй като не съм бил там може и да е грешно) и не ми се струва да е особено привлекателно и за масовост(понеже имаше съмнения ,че със състезание в един ден ще спадне масовостта).Това нагоре са факти не съм си ги измислил аз.
-2 трудности с организацията.Тук не мога да дам конкректни примери.Съдя по това какви разговори стават около това кой може или не може да организира НС.Как или е далеч,или липсва инвентар или няма в района наши хора.
Значи до тук, макар и като цяло доволни(няма как да не са вече го споменах) организатори и участници имат различни(упоменатите,но сигурно и др.) проблеми.Без да успяват(те заедно) да проведат нормално протичане(въпроса сигурно е спорен от различна гледна точка, но сега явно на всяка дума ще трябва да обяснявам ,че аз останах с такова,може и грешно впечатление) на състезанието поради сгъстения график и малкото време,а сега се обсъждат варианти за повишаване на времето на 3 дни(при положение,че явно и за 2 на някои от участниците им е проблем) и за усложняване на трасето.Т.е. въпреки ,че и до сега е трудно организирането и провеждането,ще става още по трудно.Ок ,няма проблем ,не ме засяга,тва си е решение на организаторите и участниците и т.н.Така си е.
Темата обаче е за предложения(вярно за дати,места и организатори,но те зависят и от начина на организиране)реших да предложа стрелбата да е в един ден,с цел облекчаване на горните проблеми(а не с цел препирни обиди и подобни).Знам че хората организиращи тези мероприятия са 10-15(браво още веднъж ,че ги има).Знам че тях ги засяга а останалите готованци може да дойдем да си правим само кефа,но понеже ми е неудобно да съм готованец се опитвам да помогна с квото мога и за сега това с което мога е само с предложение(което не е задължително да се обсъжда дори,но не е и необходимо да се представя като нещо лошо.Това си е само предложение без никакви претенции.)
Тези 15 човека свикнали с организацията не мислите ли че ще ви дойде нагорно още повече да се усложнява национална среща.И тук точно пояснявам текста от телефона.Ако беше национално състезание или състезание от турнир(рейтинг) или гранд прикс,OK.Нека се усложнява колкото се може повече.Аз си мислех,че тези срещи отговарят на името си Национална Среща на Любителите на Стрелба с Въздушно Оръжие(да не си го измислям само аз ,но мисля така съм го срещал или поне се спомена,че форума е на тях/любителите както и че, НС също не е запазена марка на БАФТ.)Най-често поне ,това събиране го маркирате като Национална Среща,а не Национално Състезание.Поради това име си мислех,че приоритет е да се съберат повече любители на ВО на едно място,от колкото класа на самите състезания по време на срещата.И сега пак.Кое е по лесно за организиране(и има потенциал да се организира и посети от повече хора) сложния или по опростен вариант на срещата или бъдещия още по сложен?
Ок.Не сме в първи клас.Трябват сложни състезания.Защо обаче те да са на срещата?
Пример.Иска човек да присъства на срещата и идва и да постреля.Ако иска стреля си го на сериозно за състезание/класиране и поддържане на формата,ако иска си го минава за кеф(за 1 ден говоря пак).Организацията е по поносима(2х25 от 13 ч. нататък и не за дните в които се стъмва в 17 ч. говоря ,може спокойно да се пътува и от далеч в деня на ФТ-то, мишените по-лесно се събират,разставят и т.н и няма нужда да се мъкнат от другаде),после малко почивка,нощен ХФТ(евентуално,щото от къде на къде пък трябва всички видове състезания да се набият в рамките на 2 дни по време на НС ) за едни,запой и срещи за други.Сутринта в неделя-пистолет.През това време другите ако искат спят ,ако искат ,гледат пистолета,ако искат си правят Среща на БАТФ или обработват резултата от предните стрелби,може и да се прибира ФТ трасето и да се сгъва багажа.Кой квото си иска.Награждаването е на всички след края на пистолета и обработката на резултатите от него.Тва до обед предполагам свършва,след което и отдалечените участници могат да си се приберат спокойно.А като се иска сериозно състезание(не среща на любители) с рейтинг, двудневно и т.н ,прави се от регионалния клуб,които си е достатъчно подготвен с инвентар място и организация и на него отиват хората само с цел сериозно състезание(всеки си прави сметката вече кога и как).
Или с две думи исках да предложа НС да се облекчи като организация и участие от към стрелбите,а сериозното състезание също,щото ще е отделено от НС , ще се организира по-местоживеене на клуба и ще му е по-леко(примерно има вече трасе,мишени,знае кое как да се разстави по него, не търси кой къде да спи,да къмпингува и т.н).
И със всичкото горно ,ако с нещо съм засегал някой от организаторите до сега е неумишлено и се извинявам,но доводи ,че някой като не е идвал на състезание,ама после като отиде пък не бил стъпвал на НС, после пък на световно(сигурно) няма да е ходил или пък ако отиде(дай Боже всекиму) няма да е на "правилното" ,да се изтъкват като мерило за това има или не право на мнение по въпроса...........не като за възрастни мъже ми се струват.По скоро ми напомнят на : "топката си е моя и които кажа аз, той ще играе" . :goodbye:
 

братушка

Редовен Потребител
didarai написа:
Идеята ми бе от НСЛПО 'С'-то да е основно Среща,а второстепено Състезание.Това разрешава много проблеми,а изискването за високо ниво състезание,ги задълбочава.
Това не изискване, а желание на 2/3 от реални участници по такива срещи.
Отделен въпрос е бброя кои реално участват, и кои само пишат тук.
Смятам, че вече не сме аматьори-новаци и просто е под нашето ниво да се събираме само за да пицаме по буркани.
Освен това тези "проблеми" ще засегнат реално 10-15 човека от този форум, които реално ще се нагърбят с организацията. Другите няма к'во да ги мислят - ще дойдат и ще си правят кефа. Само мътят водата тук.


Дани,
Всички правила и регламенти са прописани. Сега на ОС са приети някои дребни промени в тях, които са отразени в отчета на Стефа (Shooter). А също така е взето решение да чакаме именно окончателния вариант на Световната Федерация за по-сериозни промени, да не бягаме преди влака.
Всички състезания според силите си се стараем да отговарят на Регламентите. Като в самите регламенти е оставена вратичка организаторите да внасят определени допълнителни изисквания, не противоречещи на регламента. Стига да ги обявят предварително.
Например в регламента няма ограничение в броя класове за участие. Сега в Русе организаторите предварително обявиха "максимум 2 класа" - тяхно право е и в рамките на правилата.
 

братушка

Редовен Потребител
А бе, Янко, да те питам все пак - ние догодина "The River Of DEATH" ще правим ли?

Ама да имаш предвид, че тогава на 16-19 август ще е Световното в Норвегия и май ще трябва да се ориентираме за първите числа на август. 2 седмици преди това.
 
A

Anonymous

Гост
братушка написа:
Аз съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ ! ! !
Извинявай за начина, по който ще прозвучи, ама тази твоя категоричност е разваляла не една дискусия по същество.
Чакаме предложения за "рангови" регионални състезания.
Но те трябва да бъдат МИНИМУМ 2х50 ФТ или 2х40 ХФТ в 2 дни с организирана възможност за преспиване.
Това не го постигнахме на националната, за регионални изглежда още по-тежко изискване. Но все пак трябва да се стремим към нещо такова, иначе ще седим на едно място.
Друг вариант за мен е да има 2 различни класирания в 2 "категории": за "професионалисти" в 2 кръга и за "любители" в 1 кръг. Но не съм сигурен, че сме готови за това.
Най-малкото това изисква 2 пъти повече награди и предполага по-голяма такса участие.
Че защо? Кой се състезава за награда? Все още го правим само за имидж, самочувствие и красиво отпечатана грамота. Да, награди има, ама кой ще стреля само и единствено заради наградата?

- не виждам какво ще правят участниците, които не стрелят пистолет втория ден, освен ... да си тръгнат.
Даааа, това е проблем. Има резон в забележката.

2х50 за ден е направо утопия. Една бърза сметка. 25 коридора по две мишени, дори по новите, ускорени правила са 3 минути на човек плюс поне още една за заемане и освобождаване на позицията, което е 12-15 минути на група за позиция. Максимално сгъстени позиции за намаляване на времето между тях, предварително задаване на стартова позиция за всяка група, било то със жребий или псевдослучайно могат да сгъстят графика (алтернативата всяка група да почва от първи коридор и да минава до края допълнително ще разтегли времето) и ако групите са не повече от броя на коридорите (което значи до 75 участника), ще даде възможно най-краткото време за минаване на цялото трасе - 25 позиции * 12(15) минути = 300 (375) минути или 5-6,5 часа.
По два кръга - 10-13 часа. При това без почивката между тях. А и имаше изказвания против ранното започване. Какво излиза - от 10 до 22 часа. Което освен в разгара на лятото е вече полумрак. Плюс убийствено ускорено темпо, без почивка за вода, храна, само малко на крак ... Това няма да е среща, ще е наказание. Както казах - утопия.

Който се хване в 2 класа - умора, разногледство и др е за негова сметка, да се оправя.
А забавянето в графика на състезанието/срещата и късното награждаване/отпътуване е за сметка на всички останали :stop:
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Хора, вие се забравихте. Тая тема не е тази която мислите. Има си тема за това за което пак обърнахте спора. Някой трябва да почисти тук и да пишат само хора като колегата KID които имат идея за някакво мероприятие. Така като се посъберат, ще разискваме как точно да разпределим датите, че да е удобно за всички, и кои от срещите евентуално може да са с ранг национални.

п.п. Дани, ако забранят големите парцалени топки на мероприятия на БАФТ и се играе само с кожени с диаметър 16 см. си късам партийната книжка и отивам при огнестрелчиците... :cheers:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Що бе Оги темата си е като всички други след два поста пак е обърщаме на левскари и цесекари, на сини и червени и др. такива.
Аз предвидих, че в тази тема ще се пише и след Нова година, дано греша.
Като ще се чисти тук, да се почистят и другите теми с дискусийте.

Нека се опитаме да не бъдем крайни в решенията си.
Фийлд таргета го имало и ще го има със сигурно и без мен и без теб и без много други.
Така, че една дискусия небива да ни разделя, а да се търси истината.
И без нас петела ще пропее....
:cheers:
 

cdman

Администратор
CaMyPau написа:
п.п. Дани, ако забранят големите парцалени топки на мероприятия на БАФТ и се играе само с кожени с диаметър 16 см. си късам партийната книжка и отивам при огнестрелчиците... :cheers:

Оги - що е тоя страх от тея 16см :)
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Не ме е страх - за това си купих Валтера, а и май ще трябва по-скъпа оптика да се взима. Просто ми е тъпо като почнем да се делим. Няма никаква пречка всички да сме заедно - доказа се и на Русе. Сега че някъде мишените са по-крехки ясно. Там си има регламент и ще се спазва. Но където може да се събираме всички, по-добре да остане така. Когато не остане нито едно мероприятие, в което масовостта няма да е приоритет, от това ще загуби най-вече Фийлд Таргета като спорт. Все пак всички добри футболисти са почнали с парцалените топки. Трябва да се популяризира поне малко спорта за да изпъкнат и се отсеят стрелци, които така или иначе ще минат в последствие на "тъмната страна". :cheers:
 
Нагоре