Предложения за Спортен Календар 2012г.

братушка

Редовен Потребител
но иначе наисти опира до финанси всичко само с желание не става
Да разгледаме "бюджета" на едно регионално състезание:

- мишените се осигуряват безплатно. От БАФТ, Мускетари, Софийския Клуб...: от опит знам - никой няма да откаже. Базовия инвентар вече имаме понатрупан в България - въпрос на организация и добра воля да се събере на място на конкретна дата;
- наградите: не знам колко би струвало отпечатване на 3 комплекта по 3 грамоти. Не вярвам да е повече от 20лв. При желание могат да се купят медали да речем: най-евтините струват 3-4лв бройката или до 50лв за 3 комплекта. Общо до 70лв за грамоти и медали;
- различните протоколи, ленти, габарки и други подобни дребилии ще се вмъкнат в 30лв (казвам го от опит);
- остават други разходи от сорта на гориво за 1-2 ходения до място за уреждане на терена и договаряне на спането: да ги сложим 50лв.

Общо "бюджета" излиза до 150лв с медали или до 100лв само с грамоти.
Подобна сума се възвръща от таксите. Да има само воля организаторите да ги инвестират 2-4 седмици предварително и да изчакат възвръщаемост в деня на състезанието.
Дори могат да се обърнат към ръководството на БАФТ и да обсъдим предварителното предоставяне на подобни суми от наличните в касата.
А може и част от нужните материали някой да има в наличност и да ги предостави безплатно на добра воля и да излезе и още по-евтино. Само да има кой да ги поиска за конкретна дата на конкретно място.


Както и да го въртя - пак ми излиза, че организация на едно състезание изобщо не опира до пари. Единствено и само до желание и воля.

("Западняците" също винаги събират такси за участие, доста по-солени от нашите при това. Защо ли щом са толкова заможни?).
 

братушка

Редовен Потребител
MAD MAX написа:
Я, че за Пролетната в Узана кой е поел ангажимент за организация?! :eek: Тъкмо смятах да помоля Русенци да спасят положението с една организация при тях(за пореден път).
Точно те и поеха, за пореден път. Само дето не на местен терен, а в Узана.
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... #msg113664
 

FreeMan

Редовен Потребител
братушка написа:
("Западняците" също винаги събират такси за участие, доста по-солени от нашите при това. Защо ли щом са толкова заможни?).

Събират - а някой видял ли им е наградния инвентар. То не са купи, то не са медали, сатуетки, огромни и скъпи... и по много.
В крайна сметка на кого са му притрябвали някакви грамоти, виж купа или медал е друго нещо, да не говорим за плакети, статуетки и т.н.
Мисля че е несериозно да се продължава само с грамоти, джунджурийките са друго нещо!
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
Обобщавам набързо:
- Пролетна Нацинална - Узана;
- Балкантрейд;
- Купа Ботев;
- The River of DEATH.
И като добавиш още 4 в София /също по календар/ - ето ти 8 календарни състезания за първия полусезон. Е - малко ли са ти :eek: ?! Или само се пише: "Дайте да дадем ! ". Ами че който иска и има възможност - прави състезание, който иска и има възможност - ходи. Който не иска, или няма възможност - нито прави, нито ходи :-\ .
 

братушка

Редовен Потребител
А ми...
Стани организатор, купи "правилни" награди, пусни техните снимки предварително в темата и назначи такса участие 20лв (да речем).
Гарантирам ти - ще възвърнеш парите за наградите.


И като добавиш още 4 в София
Ти говори ли с тях? Те съгласни ли са?
 

njatanasow

Редовен Потребител
Колеги,струва ми се ,че бургаското състезание не трябва да се вкарва в спортния календара (или ако се вкара то да е само за информация),защото то е съобразено с друг карендар.Всички знаете,че ние сме гости там,и го дължим единственно на добрата воля на организатора (Киро).Интересното е не само заради специалните упражнения,а и заради възможността да се сравнят въздухарки и флоберки.А и чисто бенчрест състезания при нас не са кой знае колко. :) :cheers:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
братушка аз говорих също като Дани колко струва на гостите и дали могат да си го позволят много от тях- аз казах, че за организаторски работи и финанси не искам и не е редно да говоря и меся ;) Грешно си ме разбрал, пък и аз непълно съм се изразил.
Вече се спомена състезания се правят състезателите са малко ;) много ми се ходи и на мен в София да пострелям по 2х50 мишенки ама много солено ми излиза само от към пътни ако пътувам сам както е най-често ( да бяхме поне 2-3 ма е друга работа) ! На много места ми се ходи ама колата си харчи газ (бензин, дизел кой каквото кара) не въздух !
 

братушка

Редовен Потребител
За какво дали са съгласни, не разбирам въпроса
Дали са съгласни състезания от техния Календар да се добавят и тук.
Ти много лесно и бързо ги добави тук за бройката. Ама Софиянци си имат пълноценен Календар, публикуван предварително и за цялата година, техен си. И дали са съгласни с мероприятия от организиран от тях Календар да се кърпят дупките тук?
Лично аз бих питал като начало...

Колеги,струва ми се ,че бургаското състезание не трябва да се вкарва в спортния календара
Никой не го вкарва. Ти си единствения, който го споменава.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
Дали са съгласни състезания от техния Календар да се добавят и тук.
Този път направо съм шокиран :eek: ! Значи за теб важното е да има календар на хартия.
Какво значение има дали ще е написано състезанието в календара, при положение че го има на поляната? И за пред кого трябва да я попълваме тази бройка мероприятия, дето все недостатъчна ти се вижда, и да "кърпим дупки" ?
 

DANNY

Редовен Потребител
soundmax написа:
братушка аз говорих също като Дани колко струва на гостите и дали могат да си го позволят ...................... много ми се ходи и на мен в София да пострелям по 2х50 мишенки ама много солено ми излиза само от към пътни............ На много места ми се ходи ама колата си харчи газ (бензин, дизел кой каквото кара) не въздух !

Ами аз точно за това говорех и точно заради това казах, че си чете по негов си начин.
Казах, че ходят малко хора и че ако се задълбочи кризата ще се ходи още по-малко!
Ако ще и 10 календара да има.
Календара остава лист хартия с празни правоъгалничета в/у него ако няма състезатели а не състезание.
Жив пример последното в Пловдив, това за прашасалите пружинки.
Какво стан?
Даже и снимки няма!
Спомена се само някакво BBQ.
Защо ли? Аз се сещам, или поне така си мисля.
Състезанието от календара не изисква само някой да направи една табличка и да синтезира информацията от 10 страници изписани тук. Състезанието иска и участници, поне за това аз говорех. Според мен това е по-важното от това дали мога да рисувам таблици!
Ок аз ще ти нарисувам табличката, НО ще могали с нея да помогна да дойдат повече състезатели?!
Ще мога ли аз да ида там където искам?!
 

братушка

Редовен Потребител
Архитекта написа:
братушка написа:
Дали са съгласни състезания от техния Календар да се добавят и тук.
Този път направо съм шокиран :eek: ! Значи за теб важното е да има календар на хартия.
Какво значение има дали ще е написано състезанието в календара, при положение че го има на поляната? И за пред кого трябва да я попълваме тази бройка мероприятия, дето все недостатъчна ти се вижда, и да "кърпим дупки" ?
Не, Пламене, за мен е важно да има реални мероприятия, запланувани предварително за една година напред и реализирани после съгласно плана.

И не вярвам да не си го разбрал и просто се заяждаш в чист вид.

Та Софийския Клуб такъв план има. Те самостоятелно го съставиха и самостоятелно го реализират без демагогии. Евала.
А в тази тема само празнодумство.

Е, аз бях до тук. И без това е безсмислено да се говори за планове, когато половин година е зад гърба вече.
Темата е изчерпана, тя трябваше да приключи януари месец.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Според мен ако няма планувани мероприятия на национално ниво - няма да има как да се събираме /тази шепа хора които ходят на национални/ и да се виждаме на живо освен пред комповете. Ако няма Ботево, Монтана и Балкантрейд не знам къде ще ходя тази година. Трябва да има повече такива традиционни срещи. Даже във фирмата си планувахме отпуските и за Ботево /надявам се Миша да не е размислил/ ще съм свободен.Лошото е, че няма никаква комуникация. БАФТ мълчи, а според мен трябва да се заеме с комуникацията и насърчаването по места за някакви мероприятия. Ето - на местно ниво може където има желание може да се направи нещо от името на БАФТ. Тук в Троян ще има Балкантрейд, пък и аз може нещо в по-късен етап да измисля, и няма нищо лошо да е под шапката на БАФТ. Давам го само като идея, защото както се е почнало, не виждам за какво я има тази организация, в която и аз членувам? В последно време вече на няколко пъти чувам Узана това... Узана онова... Ще има ли нещо, защото ако има трябва поне да знаем месец предварително. :pardon:
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Не съм член на БАФТ, не съм чел подробно целия устав на БАФТ, но защо ли си мисля, че в някой от членовете на този устав беше записано, че една от целите на оргаганизацията е да ОРГАНИЗИРА и провежда състезания по ФТ с цел популяризиране на този спорт и привличане нови поддръжници.
Какво ми прави впечатление в темата МЕРОПРИЯТИЯ:
Три основни теми (подчертани)
1. Предложения за спортен каледар 2012. (доста разводнена без нищо конкретно към 27.03.2012 ).
2. Спортен календар на ФТКС за 2012. ( една страничка със конкретни дати и мероприятия - т.е. някой седнал, помислил и закотвил няколко дати - точно и конкретно).
3. Снимки ....
Моето мнение относно организирането на национална среща , без да ангажирам никого с него е, че ангажимента по организиране на НАЦИОНАЛНА среща трябва да е изцяло на БАФТ и то планирана навреме и обявена в началото на календарната година.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
dp1962bg написа:
Не съм член на БАФТ, не съм чел подробно целия устав на БАФТ, но защо ли си мисля, че в някой от членовете на този устав беше записано, че една от целите на оргаганизацията е да ОРГАНИЗИРА и провежда състезания по ФТ с цел популяризиране на този спорт и привличане нови поддръжници.
Какво ми прави впечатление в темата МЕРОПРИЯТИЯ:
Три основни теми (подчертани)
1. Предложения за спортен каледар 2012. (доста разводнена без нищо конкретно към 27.03.2012 ).
2. Спортен календар на ФТКС за 2012. ( една страничка със конкретни дати и мероприятия - т.е. някой седнал, помислил и закотвил няколко дати - точно и конкретно).
3. Снимки ....
Моето мнение относно организирането на национална среща , без да ангажирам никого с него е, че ангажимента по организиране на НАЦИОНАЛНА среща трябва да е изцяло на БАФТ и то планирана навреме и обявена в началото на календарната година.

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
 

братушка

Редовен Потребител
Ще отговоря (за кой ли път вече :wall: ) така:

БАФТ и "Ръководство на БАФТ" не е нещо абстрактно - това са съвсем конкретни хора.
Когато казвате нещо от сорта на
ангажимента по организиране на НАЦИОНАЛНА среща трябва да е изцяло на БАФТ
какво имате предвид?

Че някой абстрактен ще ви направи всичко наготово?
И кой мислите досега е организирал всичките Национални Срещи?
Ами конкретни хора, повечето от които са членове на БАФТ са ги организирали. За съжаление почти винаги едни и същи хора от ръководството на БАФТ.
И тази конкретна тема е започната още септември миналата година от конкретен човек от ръководството на БАФТ с цел членовете на БАФТ да покажат имат ли желание поне някои конкретни членове на БАФТ да организират поне нещо конкретно с подкрепата от страна на конкретни хора от ръководството на БАФТ.

Е, резултата е следния:
2 мероприятия (Ботево и Монтана), организирани от конкретни хора, членове на БАФТ бяха обявени практически веднага, след което настъпи дълга пауза.
Накрая конкретни хора от ръководството на БАФТ решиха, че поради пълна липса на инициатива и желание да се направи каквото и да е от страна на членовете и привърженици на БАФТ, пак все същите конкретни хора от ръководството ще организират среща в Узана.
Накрая се включи още една групица, в която пак има и членове на БАФТ с Балкантрейд.

Но пък за сметка на това изнаписаха се 13 страници с мрънканици за това как абстрактния БАФТ трябва да осигури наготово цял куп състезания за цяла година.

Сравнявате със Календара на ФТКС. Евала на тях - събраха се, помислиха, публикуваха плановете си и ще ги реализират (не се и съмнявам в това).
Но те имат 2 предимства:
- те са сравнително малко, живеят в един град и могат да обсъждат подобни въпроси наживо (без да изнасят обсъждането във форума) и после да публикуват само готови резултати;
- организират своите състезания само в (около) един град - там където живеят.

Аз и да се пребия няма как да ви организирам състезание във Варна или Пловдив.
 

DANNY

Редовен Потребител
Писа, писа и пак неразбрах какво точно искаш да кажеш!
Пиши по-кратко и по-ясно! :)

Какво е БАФТ- Българска Асоциация по Фийлд Таргет
Нормално е да се мисли, че щом една организация има претенции да е национална то тя трябва да организира или поне с нейно съдействие, националните Срещи.
А колко са абстрактни нейните членове вие ще кажете. Затова имате част от форума в която да обсъждате своята дейност.
Аз лично имах най-голямо и искрено желание да организирам пролетната среща. Провала бе по не зависещи от мен причини. Който невярва може да провери!
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
братушка написа:
Накрая се включи още една групица, в която пак има и членове на БАФТ с Балкантрейд.

Надявам се думата ГРУПИЦА в поста да резултат на правописна грешка, защото ако не е ми звучи някак си обидно.
 

братушка

Редовен Потребител
Дани, несъзнателно пропуснах несъстоялото се ти предложение. Нямах никакъв умисел в това. Съжалявам.

Надявам се думата ГРУПИЦА в поста да резултат на правописна грешка
И как предпочиташ да бъдат наречени?
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
братушка написа:
И тази конкретна тема е започната още септември миналата година от конкретен човек от ръководството на БАФТ с цел членовете на БАФТ да покажат имат ли желание поне някои конкретни членове на БАФТ да организират поне нещо конкретно с подкрепата от страна на конкретни хора от ръководството на БАФТ.
Е като е адресирана темата към членовете на БАФТ - нямате ли си подфорум да си ги коментирате тези неща ? Другите "групици" си коментират мероприятията в подфоруми, оперативки, или на ЛС. Вие с какво сте по-специални, че трябва да си коментирате организационните въпроси в открита тема? То като гледам - в темата само един член на БАФТ пише основно. Какво й е абстрактното на една организация с конкретна регистрация, членове, УС и ОС :eek: ? Или сега тъй ни изнася да пишеш и да ръчкаш периодично колегията "Дайте да дадем!". А тия дето им викаш "готованковци" са същите тия, които ще сипят по 100 кинта в резервоарите си за да дойдат на мероприятие. Щото ако не дойдат - мероприятието ще си остане само на календар, както ти писа Дани.
P.S: И вземи си редактирай поста дето пишеш, че мускетарите и ФТКС щели дружно и ентусиазирано да предоставят безплатно мишени за всеобщото забавление.

 
Нагоре