Поставяне на въпроси и дискусии, за които няма определена тема.

Божинката...:
"10.Дългоцевно огнестрелно оръжие" е всяко огнестрелно оръжие,което не е късоцевно огнестрелно оръжие"
Из допълнителните разпоредби в параграф 1 ,Ал.10,разбира се чак в алинея 21 е дадено определение за късоцевно,но се посмях де!

Може би е този:

Мдаа.. Продадох Нисана с такава карта в него..

Нещо такова беше:

Айде честито за поредната олигофрения от ЕС. Всичката мара втасала та проблема им е в пратките от китай:

Айде честито за поредната олигофрения от ЕС. Всичката мара втасала та проблема им е в пратките от китай:
Голям праз че ще искат мито. Колкото събраха и ДДС от пратките толкова ще съберат и мито. Те китайците не обявяват реалната стойност на пратките така че... Последния път когато проверяваха моя пратка(оптика Discovery с DHL)предварително бях платил 40$ за мито и ДДС а тука в България ми изчислиха всичко мито+ддс на 40 и няколко лева така че да знаете плащайте си ги тук :D
За прицела от подписа платих около 120 лева мито+ДДС ако не се лъжа което реално беше около 10% от стойността...

Трябва да се пълнят бюджети и то пак на гърба на обикновените хора. Последния телефон го взех директно от там и беше с около 200 лв. надолу цената му отколкото тук. Защо да пълня джоба на някой друг прекупвач по линията с тези 200 лв. Предпочитам с тези пари да си взема нещо друго за мен.

Има решение вече по казуса с таксите на пратките от китай: Линк
3 евро ми се струва че е по-добре от някакъв процент от цената.
Какво му е доброто? Ами ако пратката струва 10 евро или по-малко? В момента за всички пратки се плаща ДДС нека да добави и мито за да продължим да си купуваме работи. Сега пак ще има поне година простотия и занимаване с митници за 3 евро.

Целия проблем идва че на доставчиците в Европа не им се плаща за малките пратки(а в повечето случаи тогава доставките са безплатни).И реално имаш логистика,сортиране,разпределение,транспорт и доставка като всичко това струва примерно 5 лв а не е платено почти нищо от купувача или продавача.

Те повечето платформи те карат да си купуваш неща за минимум 10 евро, за да ти е уж безплатна доставката, така или иначе като гледам по мен, аз за по малко от 25 евро скоро не съм правил поръчка, за това ми е струва че с тия 3 евро от горе пак ще е по изгодно за същата китайска стока, която тук в бг се продава с поне 200% надценка. За това мисля че все още ще е по изгодно от там въпреки 3те евро. Можеше да измислят къде къде по голяма тесла...

За Алиекспрес се чудя. В един плик има няколко по- малки плика, демек няколко пратки обединени в една. Дали ще е за големия плик или ще е за всяко пликче по отделно? Малките пликчета също имат номер та могат да минат за отделна пратка!? Като ги знам кви са гладници може и на всяко от малките да натряскат по 3 шиткойна и да иде коньо у барата.

Е те това е кофти въпроса, ако се окаже, че на всяко малко пакатче от обединената пратка трябва по 3 еврака, лошо.

Таксата от 3€ ще се налага от 01.07.2026 на всеки артикул, а не на пратка.
Имаш 3 артикула в пратката + 9€............. От 2028 ще отпадне, но до тогава трябва да е въведена система за индивидуално обмитяване отделно на всеки арткул според вида му.

Последна промяна:
Еми работата ще е пак с агент в китай. Ще ти праща всичко в една пратка като подарък. И ще плаща всичко от негово име. Пък после ти ще му платиш всичко и така.
Те китайците ще намерят начин да оправят работата. По принцип и за по-скъпите пратки китайците не спазват документацията.

Примерно: Дигиталния прицел от подписа ми дойде като "camera" или нещо от тоя сорт. Тука в митницата трябваше да пиша какви материали съдържа пратката(все едно че аз съм и правил дизайна и аз съм я изработвал). И понеже знам горе долу какво има и на какво може да обърнат внимание написах че има Алуминий, стъкло ,електроника, пластмаса и че има литиево-йонна батерия(даже са и залепили етикет че има батерия вътре без да я проверяват). И освен че искат от изпращача документация и обявената стойност на продукта ами искат и от теб това колко пари си платил за стоката. Но ако изпращача е обявил 100$ и ти "докажеш" със снимки че си платил 100$ обърнати в лева всичко е точно и таксите се определят върху тази сума.

Пълна пародия е цялото нещо. И другата година ще е пълна пародия.

Back
Нагоре