Помощ при избор на първо PCP

Lidkin

Редовен Потребител
Здравейте,
нов съм във форума и като всеки новобранец имам нужда от помощ. Четох търсих инфо, за първата ми пушка PCP и се спрях на тези модели с орехов приклад:
Cometa Orion SPR 5.5 mm PCP
Hatsan NovaStar 5.5mm PCP
Kral Arms Puncher Mega W 5,5мм PCP
Kral Arms Puncher Jumbo PCP 5,5мм или PRO

Четох доста за Hatsan-ите като цяло и няма много положителни мнения за тези пушки, и другите на са кой знае какво, но много ми допада визита на тези модели.
Та бих искал да помоля за съвет каква въздушна пушка от горните модели да закупя?
- ще се използва за стрелба за удоволствие, и стрелба по мишени;
- на този етап няма да пълненя бутилки и т.н. затова предполагам ще трябва да се насоча към помпата;

Извинявам се, че пускам нова тема въпреки многото изписано, ако прецени модератора да я изтрие! Благодаря предварително за отговорите!
 
Последна промяна:

Gadnqra

Редовен Потребител
Хатсанът, който си написал не става. Краловете не са лоши, но искат доработки, надяваш се да не си уцелил кофти цев и препоръчително в 5,5 мм. Кометата също не е лоша, но и тя иска да се бутне малко. Аз бих ти препоръчал да погледнеш и Валтер Максиматор.
 

rivan

Редовен Потребител
Пред мен стоеше същия избор.Аз избрах Крал Джъмбо, поради следните причини:
1)Красив, добре обработен, добре напаснат орехов приклад.
2)Голям, 425 см/куб резервоар, платото за 5,5 е от 200 до 120-30 бара, което прави безсмислено 250-баровия резервоар.
3)Добра цевна кутия
4)напълно освободена цев, разположението на цевта позволява замяна с всяка цев с дъжина над 40 см(практически от всяка ПП пушка)
5)Наличие на много резервни части, взаимозаменяемост на части от различни модели
6)Лесна смяна на калибъра
7)Цена-не на последно място.Даже пушката от магазина + нова , качествина цев е по-ефтина от доста прехвалени модели(Само в случай, че ти се занимава с "направи си сам")
Доста се двоумих между Джъмбото и Пънчера.Вярно, пънча е по-къс, по-компактен, но Джъмбото ми легна по-добре и понеже не мисля да стрелям от тесни пространства, избрах по-дългата пушка.Имах късмет и с бройката.От кутията направи почти 90 изстрела с 265 м/с(+-5 м/с), точността също ме устройва(12 изстрела на 50 м в монета от 50ст).Стреля добре и с по-ефтините турски чашки.Само с натягане на 1 оборот на пружината вдигна скоростта на 275м/с, но пък броя падна с 20.Засега, докато не свърши кризата не смятам да пипам нищо по пушката, за мен е перфектна от кутията (пожелавам на всички моя късмет).
 
Последна промяна:
Нагоре