Помощ при избор на въздушна пушка

Euronymous

Новодошъл
Здравейте! Наскоро навърших 18 и искам да притежавам въздушна пушка. Като малък ходех доста на стрелба и още от тогава се зарибих.Четох доста от темите както в този форум, така и в другите и не чувам нищо добро за Hatsan. Спрях се на:
Meteor AR1000 Magnum 5.5
Gamo Big Cat 1250 5.5 (върви с оптиката)
Hammerli Hunter Force 750 combo 5.5 (върви с оптика)
Crossman Quest C8M22X 5.5 (върви с оптика)
Meteor QB 57 Deluxe 5.5
Мнението за Meteor е хубаво за Гамото чух лоши работи и се бях ориентирал към Hammerli.. Но в оръжейния магазин казаха че Hatsan striker 1000S е идеален, много здрав и мощен.. Каквото и да му говоря човека си ми препоръчва само и единствено този модел, а понеже не разбирам особено и се обърках. Бих помолил за съвет и какъв избор да направя.Бюджета ми е до 300 лева и не бих си взел втора употреба някак си нямам му много доверие. Благодаря предварително и се извинявам ако темата се повтаря!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Страйкъра беше и си е говнян, та който го има, все него ша ти пробутва.
КюБе то и то си е лъскаво китайче, дето все нещо не му е у ред.
Ар 1000, ако е читава бройка, не е стреляно с нея в магазина, и има кой да я обслужи първоначално, става, ама повече от 150 лв за нея не бих дал.
Гамо 1250 от старите едва ли има по магазините останали.
Кросман такъв не ми е попадал, но разгледай газовите им модели, с такава се стреля що годе добре, ако не е повече от 26-7 Дж.
Но каквато и да вземеш за такива пари, първо трябва да се провери и евентуално разглоби и разконсервира. Посъветвай се с по-възрастен, и разбиращ, че да ти обясни правилата за безопасност, как и какво може и какво не бива с нея да се прави.
Да не стане от играчка плачка....
 

rivan

Редовен Потребител
Напразно бягаш от втората употреба! Във форума много хора преминаха на ПЦП и си продадоха пружинките. Ако намериш направена пружина в добро състояние, мисля си заслужава. Пусни си обява и виж какво ще ти предложат. Сигурно ще излезе нещо читаво и на добра цена. Лично аз предпочитам каран Мерцедес пред чисто нов Москвич. Успех в избора!
 

Hidden

Редовен Потребител
И аз съм за нещо втора ръка ...
Ето две предложения, ако държиш на нова.
Ако само цената е водеща взимаш това:
Поне няма да се набиеш с пари. Метеорът е за предпочитане, де, стига да намериш добра бройка със здрави мерни прибори. Качеството на Крала е пропорционално на цената, но мисля, че е по-добре от Хатсан.

Ако раздуеш малко бюджета:
Качеството е по-високо, но цената също. Колкото и изтъркано да звучи Кометата си остава добра пушка за начинащи и като качество и като цена.

ПС: Заради аватара ти бих ти дал да постреляш с някоя от моите играчки ;)
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
То край няма тая,но в твоята ситуация бих рискувал с тази
https://zarimex.eu/vazdushna-pushka-gr1250w-s-gazovo-butalo-kal-5-5-mm
Заримекс са сериозен вносител,имат си свестен оръжейник и реално си покриват гаранцията...купуваш стреляш от кутията и не ти пука...
И.... лова не е разрешен(наказуемо е) с въздушно оръжие,винаги я носиш извън ваз в калъф,отнасяш се към оръжието така сякаш винаги е заредено,внимаваш да не изтървеш цевта докато зареждаш,изстрела без чашка е вреден за пушката,като я купиш(тази или друга)я обявяваш в служба КОС към твоето районо ....Успех...
Ако не си от София им се обади,работят с малки магазинчета в провинцията,а и да си от София пак им се обади,не всичко държат в магазина!
П>С
и нали знаеш,костюма за бала се носи една вечер а хубавата пушка може да е за цял живот :) ,добронамерена шега!
 
Последна промяна:

rivan

Редовен Потребител
Гледано от нашата камбанария, това е!... Но момчето е младо... Иска, предполагам по-силна пушка...и определено не да стреля по мишени... Нека всеки се учи от грешките си!
 

xpresident

Редовен Потребител
Гледано от нашата камбанария, това е!... Но момчето е младо... Иска, предполагам по-силна пушка...и определено не да стреля по мишени... Нека всеки се учи от грешките си!
Спомена, че е ходил на спортна стрелба и реших че някакъв катър може и да не му допадне
 

rivan

Редовен Потребител
Дано да бъркам, но оставам с впечатлението, че всички млади искат по-силни пушки, по мощни мотори и по-бързи коли. Съдя по сина ми, за съжаление ползва пушките ми само да се снима с тях:):):). Ако е за спортна стрелба - това е пушката, за мен, като за начало, разбира се.
 
Последна промяна:

Евгений Б.

Редовен Потребител
Младежа е чел и си е избрал 5.5, което не предполага спортна стрелба. Едва ли Хайнел "2ра ръка" ще го впечатли. И повечето, които си е харесал са с оптики, които рано или късно ще го вкарат в размисли и страсти. Ако целта са кенчета и капачки моя съвет е да забрави оптиките за сега и да се насочи към кометка с телена пружинка за 100лв от горе на бюджета и след време да надгражда с по-корава оптика.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Лично аз предпочитам каран Мерцедес пред чисто нов Москвич.
Теоретично съм съгласен,практично предпочитам нов Москвич пред Мерцедес на 10 години,500хил.км в Германия и "тунингован" в Перник!
Излиза ми по-евтино!
А юнака не взима участие та...що се абиме?!
Наздраве!
 
Последна промяна:

Euronymous

Новодошъл
Благодаря на всички за съветите,предложенията и помоща! Относно бюджета надали ще мога да го разширя, защото доста голяма част от спестяванията ми заминаха за шофьорските които сега карам. За калибъра съм си решил да е 5.5 ,защото търся повече мощност и ми е по-присърце както се казва. Ако ще е гарга да е рошава.
 

Hidden

Редовен Потребител
Нагоре