Помощ за Vulcan

m42_orion

Потребител
Здравейте, бих искал да помоля за малко помощ, тъй като съм нов в това хоби и за първи път държа такава пушка в ръцете си.

Пушката пристигна днес от Крале, купих си и 12л. бутилка за зареждане от Peko, който всъщност се занимава и с внос в страната на хубави пушкала, но това го разбрах в последствие. Човекът беше точен, чухме се по телефона за бутилката, даде ми някои съвети и така. По-късно ще кача и снимки, но сега ми е нужна малко помощ.

Опитвам се да заредя въздушния цилиндър на пушката, но още с отвъртането на кранчето на бутилката, въздухът излиза през цевта, без да се задържи въобще в цилиндъра. Има ли нещо, което трябва да се направи, (да се затвори, да се стегне) за да си седи въздуха в цилиндъра? Исках да го напълня и да я оставя така известно време, за да видя дали има течове. Пушката е Vulcan 2; 7,62.

Благодаря предварително

П.С. Прочетох manual-а, но той е базов, 3-4 странички и за въздушния цилиндър не пишеше почти нищо.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Дръпни лостчето за зареждане да стои в задно положение и пробвай да заредиш.
Когато в резервоара имаш нула бара ще е така, а иначе само като допълваш ще е друга бира ;)
Пиши после дали се е получил фокуса.
 

m42_orion

Потребител
Взе да пълни, но сега не мога да издърпам накрайника на зарядната станция и налягането бавно спада. Освен това, цилиндъра се загря леко. Какво следва от тук?
 

m42_orion

Потребител
Така, успях да я напълня, да видим сега колко ще държи :)

Благодаря ви и на двамата за бързата реакция!
 

lynx

Редовен Потребител
Изчакай няколко минути да се охлади резервоара и запомни на колко бара е манометъра на пушката.
После остави пушката за няколко часа и ще се разбере дали изпуска отнякъде, въпреки че е малко вероятно да има теч при нова скъпа пушка.
 

st_beer

Редовен Потребител
И да не е я забравиш да седи заредена понеже си издърпал лоста и си я заредил при започването да я пълниш за пръв път.
 

m42_orion

Потребител
И да не е я забравиш да седи заредена понеже си издърпал лоста и си я заредил при започването да я пълниш за пръв път.

да... изкарах акъла на жена ми като изпатках вътре в стаята... :-[ Май ще поръчвам и заглушител.
 

st_beer

Редовен Потребител
По принцип не е добре да се гърми без чашка в цевта понеже може да се скапа иглата. Просто го имай едно на ум за напред.

П.п
...................... Май ще поръчвам и заглушител.
Тя не е ли с вграден заглушител на цевта тая пушка?
 
Последна промяна:

m42_orion

Потребител
Да, цевта е заглушена, но в помещение винаги звукът е доста по-силен. Въпреки това, може би ще взема допълнителен модератор, за да я направя по-тиха.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Когато пушката е заредена(взведен е ударника), можеш да я свалиш от взвод, без да произвеждаш изстрел. Достатъчно е да дръпнеш отново лоста за зареждане в крайно положение и да го задържиш, натискаш и задържайки спусъка през това време връщаш лоста. След това пак си натискаш спусъка за проба, държейки пушката насочена безопасно надолу(но не в крака). Ако обаче имаш сложен барабан и той е зареден, при свалянето от взвод ще вкараш съчма в цевта. За да произведеш изстрел, трябва пак да взведеш ударника чрез лоста. Но трябва да е свален барабана, иначе ще вкараш следваща съчма. Първите модели имаха пин, чрез който можеше да блокираш ротора на барабана, за да не вкараш нова чашка. Така можеше да имаш един проектил повече - един в цевта и пълен барабан.
 
Последна промяна:

m42_orion

Потребител
Благодаря на всички за съветите, хубаво е човек да има поводи да почерпи, само да сме живи и здрави да се засечем някъде. :cheers:

Напълних цилиндъра преди повече от 6 часа, за сега няма следи от течове. Утре ще мръдна на някъде да й направя сефтето и ще кача малко снимки. :)
 

m42_orion

Потребител
Вече всичко е нагласено. За близо месец Вулканът има над 300 изстрела, а онзи ден пристигна и куфарчето от Berwall, в което се събира с оптиката (в оригиналното не се хващаше и трябваше постоянно да я махам). Първоначално си бях поръчал тактическия модел, но впоследствие промених решението си и от Крале бяха така добри да ми подменят поръчката с булпап. Пушката е супер точна, още повече, че аз обичам да стрелям от стойка (прав), без помощни средства (двуноги, маси, пейки и т.н.) Има много приятен, лек откат (все пак е 7,62). Уникална машина.
pKJJeSM.jpg
5bElPmI.jpg
 
Последна промяна:

m42_orion

Потребител
Не съм стрелял с друга пушка до сега, за да имам по-стабилна база за сравнениe, но една година по-късно меракът ми по Вулкана си е все същия и не го оставям много да почива.

Днес пристигна фенерчето, което мисля да закача на пушката - Convoy C8+ Long Range Plus 600. Като се стъмни, излязох навън да го тествам и останах меко казано изумен. Свети брутално далеч, като боен фар...

https://customlight.bg/product/modificiran-fener-convoy-c8-long-range-plus-600/

Поръчал съм си и един бързомер на Leapers red/green dot, понеже искам да закича и нещо за близък прицел. Мисля да взема и някакъв уред за нощно виждане, може и термален, но май за него не остана място по Вулкана.
 
Нагоре