Помощ за избор на ПЦП пушка на поредния новобранец ;)

Ганчо Чонов

Новодошъл
Здравейте. Искам да си взема първата пушка. Моля за вашето съдейсвие. Спрял съм се на .25 калибър, бюджета само за пушката ми е 800 лв. Разбира се искам да е възможно наи-точната (до 100м), най-мощната, лесно да подлежи на подобрения ("тунинг") за вбъдеще. Разбирам напълно, че за тези пари няма да взема пушка, която на 100м да вкарва "изтрел в изтрела". Целя, тренировъчна стрелба по мишени. Моля да ми препоръчате възможно най-доврото за тези пари. Спрял съм се на следните варианрти (защото това намерих по сайтовете), отворен съм и за други предложения:

1. Hatsan BullBoss BullPup PCP 6,35 мм Синтетичен приклад - ЛИНК
2. GAMO GX-250 QUARTER BORE - ЛИНК
3. "KRAL ARMS" PUNCHER MEGA W PCP WALNUT CAL. 6,35 MM - ЛИНК - макар да ми се струва слабичка с тези 44J за този калибър.

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Ганчо Чонов

Новодошъл
Здравейте,
@staz - Предложената от теб пушка е почти двойно на бюджета ми, за съжаление не разполагам с такива средства. Ноще го имам в предвид ако излезе нещо втора употреба.
@DGman - Може да не съм се изразил с правилната терминология (за което се извинявам, лаик съм още). Имам в предвид аз да си тренира по мишени на "по-големи разстояния", а не да стрелям конкретно по тренировъчни мишени. Наясно съм, че тези пушки не са спортни, а ги водят ловни и немога да очаквам кой знае колко стегната група. Просто искам да закупя възможно най-доброто за тези пари, нищо повече. Реалист съм и не очаквам чудеса.
Като прегледах отново раздела "Купува-продава" забезязох това:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-ХАТСАН-ХЕРКУЛЕС-БУЛИ-6-35.10988/
Бихте ли дали мнение, доближава ли се до моите цели и как е в сравнение с новите такива от първия ми пост?

Благодаря ви за отделеното време.

lynx

Редовен Потребител
Ганчо Чонов, добре дошъл във форума :cheers:
За съжаление бюджета ти е малък за това, което търсиш.
Загледал си най-евтините пушки на пазара(които не са "чудесни" в заводски вид) и е нормално да желаеш да стреляш на 100+ метра и с прилична точност.
Бих те посъветвал преди покупката, да събереш още пари и при възможност да се разходиш до мястото на което стрелят Пловдивчани.
Ако е през уийкенда и са се събрали повече хора, ще получиш доста разяснения за пушките от опитни колеги, а може и да пробваш да постреляш на място с различни пушки. Освен разясненията ще получиш и по-реална представа за това с какви пари какво може да се купи у нас.

staz

Редовен Потребител
Здравейте,
@staz - Предложената от теб пушка е почти двойно на бюджета ми, за съжаление не разполагам с такива средства. Ноще го имам в предвид ако излезе нещо втора употреба.
@DGman - Може да не съм се изразил с правилната терминология (за което се извинявам, лаик съм още). Имам в предвид аз да си тренира по мишени на "по-големи разстояния", а не да стрелям конкретно по тренировъчни мишени. Наясно съм, че тези пушки не са спортни, а ги водят ловни и немога да очаквам кой знае колко стегната група. Просто искам да закупя възможно най-доброто за тези пари, нищо повече. Реалист съм и не очаквам чудеса.
Като прегледах отново раздела "Купува-продава" забезязох това:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-ХАТСАН-ХЕРКУЛЕС-БУЛИ-6-35.10988/
Бихте ли дали мнение, доближава ли се до моите цели и как е в сравнение с новите такива от първия ми пост?

Благодаря ви за отделеното време.
Отиди и хвани в ръцете ти Хацана и тогава ще разбереш дали е твоята пушка.
Относно Кометата - предлагат лизинг.
Lynx най-добре те е посъветвал да посетиш Пловдивската група!

bleu81

Редовен Потребител
Здравейте. Искам да си взема първата пушка. Спрял съм се на .25 калибър, бюджета само за пушката ми е 800 лв. .

Привет,
Предвидил ли си 150-600 лева бюджет за помпа или бутилка? Калибъра който си избрал не е много подходящ за помпа, понеже консумира доста въздух а помпите се скапват ако ги претоварваш. Към бутилката ще ти трябва и зарядна станция или бутилка в вградена такава каквито Пеко продава.

За парите които си отделил за пушка можеш да си купиш качествена пружинна пушка и да стреляш с много добра точност до 50м. Под добра точност имам предвид групи 20-25мм са напълно постижими с пружинна пушка 4.5мм 16дж в тоя бюджет. Тогава ти отпада помпене и бутилка, взимаш една кутия сачми и отиваш да стреляш.

Ганчо Чонов

Новодошъл
Привет,
Предвидил ли си 150-600 лева бюджет за помпа или бутилка? Калибъра който си избрал не е много подходящ за помпа, понеже консумира доста въздух а помпите се скапват ако ги претоварваш. Към бутилката ще ти трябва и зарядна станция или бутилка в вградена такава каквито Пеко продава.

Да предвидил съм ги, то затова бюжета за пушката стигн тези "ниски нива". А пък като съм си навил на пръста "PCP 6.35", чак сам се дразня на себе си ама т'ва е, малко женската работа ".... искам, сега го искам"

Благодаря на всички за насоките. Ще следя в Пловдивската група кога ще се събират.

ПП. Искам да споделя с вас какво ме запали. Не бях стрелял от казармата ( преди 17 години :sorry:). Миналата година ми се отвори възмжност да произведа 2 истрела с Steyr HS .50, и от тогава само за това мисля :rambo:. На видеото е първият изтрел, вторият е в 1-цата на числото 10 (да се изфукам :D) :

Последна промяна:

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
ПП. Искам да споделя с вас какво ме запали. Не бях стрелял от казармата ( преди 17 години :sorry:). Миналата година ми се отвори възмжност да произведа 2 истрела с Steyr HS .50, и от тогава само за това мисля :rambo:. На видеото е първият изтрел, вторият е в 1-цата на числото 10 (да се изфикам :D) :

Да не би да е на Ачо тази хубавица?

bleu81

Редовен Потребител
Ако базата ти за сравнение е .50BMG то .25 пцп едва ли ще ти възпроизведе същите усещания :mad: .
Все едно да си мечтаеш за някой красавица пък да "плющиш" надуваема кукла :D

Единна тунингована пружинка хасан с малко нафта в цилиндъра като откат може да се доближи повече от пцп=то:rambo:

Ганчо Чонов

Новодошъл
:lol::lol::lol::lol:. Аз съм реалис и съм наясно, че е
Все едно да си мечтаеш за някой красавица пък да "плющиш" надуваема кукла :D
. В казармата съм стрелял с "почти всичко", което е ръчно преносимо на въоръжение в БА , имам 50-тина изтрела с СВД-Драгунов и 10-нина с РПГ , но това не ми пречи да се кефя на нскоро придобития от мен CO2 Glock 17 gen4 ;):

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега вземайки под внимание основната ти мотивация за ВО предполагам,че това ще ти пасне най-добре
www.guns.bg/Gunpower_Storm_55mm-cat14-scat33-p9621.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
реално пушката в софийският ВИП е намалена на цена 700лв., 5,5мм е но при 50 дж. ще можеш да ползваш почти всички проектили в този калибър...по-добре 50дж. в 5,5 отколкото 60дж. в 6,35мм:),съвет преди експлоатация намери някой да и направи профилактика,доста са постояли из витрините.но според мен е по добро от споменатите от теб марки,прегледай в тубата ,предложенията за тунинг са безкрайни!Ето и отговор на следващия въпрос https://www.pushka.eu/product/Оптика_KONUSPRO-6--24x44MD-MIL--DOT-7259 и никакъв компромис с бутилките!

Djack

Редовен Потребител
TalonSS-left2016.jpg

На тази снимка от линка на ВИП-а, не се вижда добре, но има една врътка, която е нахлузена на цевта и с нея натягаш пружината на ударника!

Ама, гледам, на някои модели вече май няма такава джаджа!

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Скоро пробвах такава....ми изкара 35-6 джаула и то на метан.
За висока мощност се сменя клапана, който в случая е на бутилката/резервоара, с така нареченият ХайФло.
Също и пружината, която е "нанизана" на цевта.
TalonSS-left2016.jpg

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Не ги знам,не съм ги заглеждал в детайли, те нали са няколко чешита...,те имат налични два модела единия със сигурност имаше въпросния регулатор на мощност.Следващата седмица ще имам ходене на там при интерес ще погледна и ще пиша!
П.с
Постовете ми имат единствено информативен характер какво има на пазара,а не кое е най-добро и т.н,

Последна промяна:
Нагоре