Помощ за избор на ПЦП под 2000 лева

oppaaa

Новодошъл
Знам че темата е поредно но не намерих отговор на въпроса ми какво да избера.
Не искам да превишавам бюджета от 2000 лева за пушка и бутилка, но толкова различни марки и модели и всеки хвали нещо и не мога да избера.
Разбрах че мога да се сдобия с бутилка за около 200-250 лева но остава въпроса за пушката, каква марка и модел да бъди!
Air Arms 410-510s,Bsa R10,Cometa lynx,Kral arms и Hatsan и други срещнах във форума, но коя да е не мога да реша.
Пушката ще се ползва най вече за запълване на сводното време (ако намеря такова), иска ми се да се пробвам, освен по мишени на 50 метра и на такива над 100 метра!
Kral arms са на много добра цена,а аз съм от Свиленград и мота да ида да си я взема от Турция ако имат добър модел който си заслужава!
 
Последна промяна:

Frankeiy

Потребител
Остави първоначалните страсти и помисли за стрелбата след покупката.
Купуваш примерно Кралче,отива за доработка,поръчваш хронограф,търсиш бутилка,после зарядна,пълнене-има ли къде,месеца мина.
Пиша ти това,защото прочетох,че и ти като мен си търсиш свободното време с лупа.
А за 2000лв. hw97k ламинатче,ще има и за оптика и когато имаш време си ти.
Не е за 100 метра,но щом си писал това с намирането на време,повярвай и ти не си за тези метри.
Все пак изборът е само твой.
Поздрави.
 

Detelin

Редовен Потребител
Ако ще ползваш за развлекателна стрелба погледни в купува продава. Alucard е пуснал за продажба Валтер 850 пушката е пипната и стреля много добре. Даже ще ти остане достаръчен бюджет за оптика и бутилка.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Наистина, по-добрият вариант е да вземеш готова направена пушка с доработките. Следи раздела купува-продава. Оптики и бутилки също излизат на добри цени. Запаси се с търпение, тъкмо ще почетеш и темите за различните пушки и ще си изясниш много неща.
 

oppaaa

Новодошъл
Разбирам че всяка пушка иска пипане и ме се иска и на външен вид да ми хареса, за това следя форума за нещо което ще ми хареса на външен вид но и да стреля добре за паричките които мога да отделя!
От вчера разглеждам тия Крал армс и много ми хареса един модел но на външен вид и по цена, та се питам дали някой има този модел и какво и колко ще ми излезе да се доработи това което има нужда?
Kral Jumbo Dazzle
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Здрасти колега, бих те посъветвал първо да намериш отговор на няколко въпроса преди да избереш.

Примерно на следните:
1. За какво точно ще я използваш и на какво разстояние смяташ да я използваш;
2. Какъв калибър да бъде;
3. Булпап или класическа, респективно как смяташ да стреляш - прав или от маса;
4. Как ще я зареждаш - помпа или бутилка, ако е с бутилка - има ли къде да я пълниш;
5. Нещо повече - бюджета, който смяташ да заделиш е по скоро "мечта". За да влезеш в него сигурно пушката трябва да струва 1/3 или дори 1/4 от него.

Освен пушката трябва да вземеш оптика и монтажи, помпа / бутилка, чашки, аксесоари за почистване и поддръжка, торбички / стенд. Ако искаш да се занимаваш по сериозно, то ще трябва да вземеш хронограф, далекомер и прочие...

Някъде тук аз лично "виждам" мястото на външния вид. Разбира се дали ще е със синтетичен приклад или дървен не е толкова маловажно, но това е друга тема.

Някои от посочените неща са взаимно изключващи или обвързани, но са факт. Аз лично бих намерил отговор на всички въпроси, бих намерил няколко варианта (по скоро бих заложил на отвърдени брандове), бих ги сравнил и на избора, който съм направил, то бих направил всичко възможно за да видя дали е правилен.

Относно бюджета...не знам колко смяташ, че си запален по хобито, но ако си, то ще го надхвърлиш минимум два пъти...

Решавай разумно за да не търсиш нова пушка след няколко месеца или година...тук може да намериш и готов комплект в продажба, който е излекуван.

Разбира се, ако мислиш да стреляш докато си пиеш бирата, то горното може да го игнорираш, да вземеш излекувана пружинка, чашки и бира ;):p
 

oppaaa

Новодошъл
Бюджета е за бутилка и пушка, оптика си имам,а всички останали неща ще се купят в последствие и в зависимост колко ще ме хване хобито!
За да ме грабне хобито трябва да ми харесва пушката и да ми доставя удоволствие от стрелбата с нея,а булпапа предполагам е много удобна пушка но лично на мен не ми харесва като външен вид, или класика с дървен приклад или като тази за която съм дал линк в калибър 5,5.
Честно казано се надявах на няколко препоръчани от вас изпробвани пушки които си заслужават парите за този бюджет!
 

SvilenP

Редовен Потребител
Ок...но в зависимост от целите, които си поставяш избора се свежда до (дай Боже) няколко пушки от които трябва да избереш (ако има от къде да я купиш!) и няма гаранция, че ще ти хареса визуално.

Разбира се някои хора си купуват пушка/и и заради красотата, но това не е пушката за поставените им цели или най - малко не е единствената им.

Малцина са късметлии да покрият и целите си и да харесват на 100 % визуално пушката. Дай Боже да си от тях.

Удоволствието от стрелбата е от резултатите, които покриват целите ти, а не от красотата както ще се убедиш и сам.

Аз лично също бях заложил такъв бюджет за двете неща, дори плюс оптика, но не намерих такава пушка, която да влезе в бюджета и да покрие целите ми. Дано при теб да не е така.

Все пак зависи какви са целите ти. Успех!

ПП. За да получиш съвет за бранд и модел (@може би), то кажи колко отделяш точно за пушка, като си (ако си) избрал вече бутилка.

А под @може би - имам в предвид, ако някой иска да те посъветва и бъди по конкретен в целите / желанията си.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Бутилка за въздух, на 300 бара работно налягане, каквато е подходяща за хобито за 200-250 няма. Цената със зарядна станция започва от 350 лв и продължава нагоре. Краловете не са лоши за първа пушка, защото са евтини, но искат доработки. По принцип всички пушки имат нужда от доработки, затова по-добре си избери готова направена пушка от тук.
 

oppaaa

Новодошъл
Видях че зарядна станция на хътсън е 45 лева нова в Турция,а бутилка втора употреба ми казаха, че се намират за около 150 лева тук!
Ако взема карл армса има ли кой да го пипне?
Следя тук във форума и в олх, какво излиза но като новобранец как да разбера, кое е хубаво и кое не, бихте ми помогнали с предложения за конкретен модели!
 

lynx

Редовен Потребител
За 150 лева, бутилка на 300 бара ще е трудна работа.
Вероятно бутилката ще ти е наборче, а може и много по-стара, но пребоядисана 10 пъти и "лачена" ;)
Помоли този, който ти го е казал да ти продаде такава.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Да,не си формулирал добре темата,търсиш съвет и ли очакваш оферти!?Виж темата за покупко-продажби там май ги има повечето посочени от теб марки(виж и в приключени покупко-продажби,по някога колегите размилят и ги спират от продажба,но ти си питай ;)),бюджета не ти е лош, дори и за нова добра пушка!Като цяло заложи на нещо произведено в Англия,Германия може Испания...от Швеция,Русия-Чехия са скъпички ,бе европейско да е (не в географския смисъл а менталния) :D!Това с бутилката за 150 лв. сигурно е за някоя двайсет годишна метанова бутилка.Ти си търси задължително такава с 300бара работно налягане(става и за метан и за въздух) да не е на 20 години и да е с валидна водна проба ,щото и това си е разкарване и изваждане!
Ето ти една примерна идея:https://www.mundilar.net/en/pcp-air...ope-none/gun_bag_case-none/caliber-4_50mm_177 плюс https://www.mundilar.net/en/pcp-air...ent/mde-charging-cylinder-kit-300-bar-7l.html
П.С
Едно от отвратителните неща в това хоби е,че една пушка никога не стига...,но това ще го разбереш в последствие :)!
 
Последна промяна:

oppaaa

Новодошъл
Още една пушка в моя бюджет за която има добри отзиви,но ще се радвам да чуя и вашето мнение FX Streamline
 

Alucard

Редовен Потребител
ФТКС
Не знам колко ти е в бюджета,да може би пушка и оптика.Колегите ти казаха добра бутилка 500+ при късмет.
Аз имам Стриимлайн само ,че е в 4.5мм нищо че я ползвам само в 16 дж.
Пиша от телефона,ако искаш да питаш нещо по конкретно на л.с. довечера ще ти отговоря или поне ще опитам.
 

lynx

Редовен Потребител
Извинявам се за тъпия въпрос, но в Свиленград има ли компресор на 300 бара за зареждане на сгъстен въздух?
Или евентуално ще се стреля на метан....
 

oppaaa

Новодошъл
Не споменавам оптика защото съм поръчал китайска оптика Discovary vt-t 6-24-50, която очаквам да пристигне до края на месеца и се надявам да съм закупил и пушка до тогава!
Предполагам половината и повечето сте тръгнали от пушка която е според моя бюджет и в последствие сте си взели по скъпа пушка и всичко друго което е нужно за хобито, за това се надявах на повече предложения!
Благодаря за предложенията на колегите Kifa, Detelin
Относно бутилката разбрах, че при Анди може да се вземе за 250 лева.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Колега ,ако ще стреляш на метан вземай голяма бутилка.От 19 на горе.С 6 литровата си за никаде.Максимум ги пълнят на 220 бара!
Подкрепям, аз работех с две(4 и 24 литра), като си допълвам малката от голямата докато стигна 160 бара и така зареждах много по-рядко на метанстанцията.( пушките на правоток, които имах никога не съм ги настройвал над 160 бара макс. налягане и с едно зареждане правих няколко кутии чашки в 5.5)
 
Последна промяна:
Нагоре