Пистолетите на Feinwerkbau

njatanasow

Редовен Потребител
Отварям тази тема защото я няма :D
Пускам една мишена на пистолета Feinwerkbau 80, за да покажа възможностите на този модел пистолети,а НЕ моите възможности.Тук съм стрелял за прострелка с подпряна китка.
Понеже няколко колеги залитат по пищовите и се чудят какво да си купят,вместо да им отговарям поотделно пиша тук ,и им препоръчвам този модел.Нищо че са стари (моя е бил клубен) стрелят идеално и са конкуренти на къде по скъпи комприсионки.Като стана дума за цена всеки знае къде ги продават и могат да видят цените.
Като го разглобя ще пусна и снимков материал.
Извинявам се за качеството но телефона толкова може :)

 

Attachments

  • Изображение024.jpg
    Изображение024.jpg
    223.5 KB · Прегледи: 594

dinkata

Редовен Потребител
Re: Feinwerkbau 80

Чудесна тема, но не е ли по - добре да е за "Пистолетите на Feinwerkbau" ?
 

Andy Iron

Потребител
Ники, в тази мишена колко изстрела са?

ПП - видях написано на мишената - 5 бр.

А мерил ли си скоростите с хронограф и какви са показанията на 10 последователни изстрела?
 

njatanasow

Редовен Потребител
Андро , скоростта 134 м/с със 0,54
скороста варира в 1,5 м/с (максимум)
със 0,45 146 м/с
със 0,51 141 м/с
Всички тези чашки са JSB.
Мачовите чашки летят с по ниска скорост в зависимост от грамажа,сравнени с тези с кръгла глава. (около 7,8 метра)
 

6tangata

Редовен Потребител
Имам модел 80 в почти идеално състояние , но началната скорост с 0,45 гр. съчма е около 130-132 м/с.( мерена с хронограф).Тази скорост от 146 м/с ми се вижда малко надвишена.
http://www.muzzle.de/N3/Druckluft/Feinw ... ll_65.html
Преди имах модел 65, той беше доста по-използван и началната скорост (тази не съм я мерил) според мен беше около 120 м/с.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
6tangata написа:
Имам модел 80 в почти идеално състояние , но началната скорост с 0,45 гр. съчма е около 130-132 м/с.( мерена с хронограф).Тази скорост от 146 м/с ми се вижда малко надвишена.
http://www.muzzle.de/N3/Druckluft/Feinw ... ll_65.html
Преди имах модел 65, той беше доста по-използван и началната скорост (тази не съм я мерил) според мен беше около 120 м/с.
А не мислиш ли че има и други зависимости за скороста на чашките, като например колко плътно влизат в цевта според модела им ;) от това може да идва разликата пък и идеалното състояние отвън не винаги отговаря на това вътре ( не казвам че и там не е няма как да знам), където също си има причини за отклонения. Демек Николай рядко бръщолеви глупости от към тази стара и не мери веднъж, въпреки че съм го хващал в грешка :crazy: ;) :cheers:
 

6tangata

Редовен Потребител
Колега кажи ми с какви съчми да стрелям по-хлабави или по-разширени, за да си качвам началната скорст с по 15-16 м/с. за съчми с един грамаж.Стрелям с RWS sport line.Ако някой ми каже с какви да стрелям , за да докарам 146 м/с. ще съм му вечно задължен.А линка е достатъчно ясен според мен.
 

njatanasow

Редовен Потребител
@6tangata
С чашките на RWS sport lline,basik line скороста ми е 146 м/с +- 1,5 м.Меря с рогат хронограф почти всеки ден,и до сега не ме е излъгал.Разликата от мод.65 е че 80 е с малко по дълга цев.
:)А дали вярваш за скоростта не ме вълнува,тя и пушката ми Feinwerkbau 300 стреля с над 210 м/с ,което е много над оригиналната скорост ;)
.А с какви чашки трябва да стреляш :)има толкова много че всеки решава с какви.Стреляш и мериш.Според мен по важно е да е точен пистолета.
 

6tangata

Редовен Потребител
И мойта 300 S стреля с около 205-208 м/с, но с 0,45 гр. съчма.Твойта съм сигурен ,че дава много над 210 м/с и то с 0,54 гр. съчма.Темата е затова, за да има разяснения.Не вярвам да сме единствените с такива пистолети.Нека притежателите на 80 и 65 (не вярвам да няма такива) да споделят с каква скорост им стреля пистолета.Интересно ми е, че си направил група, на която Таню Киряков би завидял на 10 м.Тука в този форум доста хора така прехвалват постиженията си, че направо им се чудя.Затова мразя да споделям мнения, а мога да кажа, че въздушните ми оръжия са число близко до 20.И аз се чудя, абе хора не треперите ли поне малко при изстрел......няма ли никакъв вятър ако сте на открито...ит.н.От 10-15 мишени ако имаш късмет найстина може да избереш една, на която 5 изстрела да са в една дупка ама това да е всеки път ........да ама не.
 

vanko

Редовен Потребител
6tangata написа:
.Интересно ми е, че си направил група, на която Таню Киряков би завидял на 10 м.Тука в този форум доста хора така прехвалват постиженията си, че направо им се чудя.Затова мразя да споделям мнения, а мога да кажа, че въздушните ми оръжия са число близко до 20.И аз се чудя, абе хора не треперите ли поне малко при изстрел......няма ли никакъв вятър ако сте на открито...ит.н.От 10-15 мишени ако имаш късмет найстина може да избереш една, на която 5 изстрела да са в една дупка ама това да е всеки път ........да ама не.

Николай пише че е стрелял с подпряна китка.Така вероятноста за тремор става по малка и постижението от снимката е твърде вероятно.Не вярвам да лъже :)
 

lynx

Редовен Потребител
6tangata написа:
Интересно ми е, че си направил група, на която Таню Киряков би завидял на 10 м.Тука в този форум доста хора така прехвалват постиженията си, че направо им се чудя.Затова мразя да споделям мнения, а мога да кажа, че въздушните ми оръжия са число близко до 20.И аз се чудя, абе хора не треперите ли поне малко при изстрел......няма ли никакъв вятър ако сте на открито...ит.н.
От 10-15 мишени ако имаш късмет найстина може да избереш една, на която 5 изстрела да са в една дупка ама това да е всеки път ........да ама не.
Не са 10-15, а са 50 ;)
Не е постижение да стреляш 50 групи и да постнеш най-добрата, трябва всички да са добри.
Ако постнеш 1 мишена в която има 4 или 6 групи и всичко е "дупка у дупка", това вече е постижение.
 

njatanasow

Редовен Потребител
@6tanga
Първо за мишената ,чети добре.Ако наистина можех така да стрелям от ръка щеше да ходя по световни.това там беше прострелване и със подпряна китка.А ако подпра пистолета тази мишена е постоянна.
Пак казвам че исках да покажа какво може пистолета ,а не аз.
Днес заради теб,мерих скорости с различни чашки (7 вида толкова имах).Най високо скорост правят JSB RS 0,475 между 147,5- 148 м/с .Сега си ти наред с пробите ;)
ПП. на предното замерване съм допуснал грешка при пренасянето . 141 м/с е със JSB 0,51

Да добавя
хиляди мишени да направя от ръка ,такава група като показаната НЕМОГА да направя(поне за сега ;) )
Засега се опитвам да правя постоянна стрелба но е доста трудно.Средните точки обикновено са ми 40 43 от 5 изтрела
почти винаги изпортвам един изтрел защото не отказвам.Надявам се да се науча и на следващото състезание да се видя до къде съм стигнал :D
6tanga,заповядай и ти :) :cheers:
 

6tangata

Редовен Потребител
Аз много добре си чета.Говоря, че тези изстрели от ръка са почти непостижими за този пистолет на 10 метра с една ръка макар и с опора, освен ако мишената не е избирана от множество други (за стрелба без опора никой не говори там е ясно всичко).Във форума има доста хора с спортни пистолети предполагам.Нека някой да се похвали с такива изстрели на 10 метра е една ръка с опора от първия път.Дори минималното трепване с пистолет на 10 метра прави поне 1 см. отклонение даже и повече на тази дистнция.Така излиза, че ръката ти не трепти изобщо.Аз стрелям с опора на двете ръце с 80 и трудно мога да напрявя такава група да не кажа невъзможно.Стрелбата с една ръка макар и с опора с такива постижения е направо научна фантастика за мен.Но да видим ако някой чете темата дали ще постигне такива резултати с една ръка на дистанция 10 метра дори и с компресионен пистолет а не с пружинен като 80-ката макар и със система за откат.
 
A

Anonymous

Гост
Тези истели са супер постижими за стрелба от една ръка ;) Пистолета те тренира да държиш китката стегната даже след истрел, докато трае отката. Така че това е най добрия пистолет за начинаещ стрелец.
 

lynx

Редовен Потребител
Постижими са евентуално за някой шампион по стрелба с пистолет. :)
Няма да е зле, някой от организаторите на последната Национална среща да публикува най-добрите пистолетни мишени, за да се види къкво е нивото и постиженията на най-добрите ни стрелци с пистолет.
Дано мишените да са запазени или поне някой да ги е снимал.
 

njatanasow

Редовен Потребител
6tanga
Надявах се тази тема да остане чисто техническа ,но не би.
Незнам как стреляш ти и колко, но аз съм пробвал с подпиране да прострелвам и трябва да ти кажа всички мишени са почни едентични с чашки с обла глава групата е 6-8 мм. а с плоска до 10 мм. независимо дали са 5 или 10 изтрела,но това изобщо не ме кефи и го правя да проверя къде бие пистолета когато групата започне да ми се измества драстично.

А колкото до мишените от Русе не е нужно да ги гледаме,като знаем точките.Всички участващи ,бабрабар и моя приятел Нико ;) немогат да направят от ръка мишена равна на такава с подпиране.
Дано това е последната дискусия от такъв характер. :goodbye:
 
Нагоре