Палатки и къмпинг

• Автор на темата Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата Начална Дата
Докато не седнеш и станеш няколко пъти безопасно, не вярвай на написаното. Ако се вгледаш в показаните от тебе, ще видиш че стоманените тръби са захванати в пластмасови двтайли, които са слабото звено в конструкцията.
По скоро търси тип шезлонг, там конструкцията е по-здрава. За исканите от теб килограми, бих оценял собственото им тегло като здравина и като плюс, а не като недостатък.
А носенето не е проблем, доказвал съм го и по път за плажа, както и в пресечен терен по горските пътеки.
Този шезлонг ми е подарък за РД преди 20 г. Тежи си, ама и държелив излезе. Много колеги го знаят и са опитвали удобствата му по време на нац. срещи.

Attachments

• IMG-7493c8d0a644e428dbdbe4aa5b0a694f-V.jpg
    IMG-7493c8d0a644e428dbdbe4aa5b0a694f-V.jpg
    515.4 KB · Прегледи: 82
  • IMG-4f7b70d52572e777ef18eb009613d8b8-V.jpg
    IMG-4f7b70d52572e777ef18eb009613d8b8-V.jpg
    471.1 KB · Прегледи: 80
Последна промяна:
Някой има ли каравана, че неотдавна ме накичиха с подобна занимавка и ... от цялата работа се оказва, че до лятото имам време да я реставрирам от 0-та почти? До колкото усещам до тук - съм се вкарал "яко в джаза". Съмишленици дето четат форума дали имам, ми е мисълта?
Да, но моята е фабрична макар и 2ра ръка. Едни хора ги внасят от чужбина на тънки пари в добро състояние. Но за реновация и поддръжка си изисква усилия и средства, да. Ето моята 2ра ръка https://campmoment.bg/upotrebiavani-kemperi/495-e-nalichen/

Здравейте на всички.

Не бях попадал на този форум, но тези дни разглеждам разни ВО и се озовах тук. Има много интересни теми и тъй като аз имам доста хобита, оръжията са едно от тях. В колекцията ми има и "раздел въздушни оръжия" и си ги тача. Харесва ми свободата при употребата им (не е нужно да ги държа в метална каса, мога да си купувам каквито, когато и колкото пожелая амуниции и т.н.)

Тази тема ми направи силно впечатление, тъй като друго мое хоби е къмпингуването. Започнах това хоби от скромна двуместна палатка, а в момента нещата почти са излезли от контрол...
След много опит, много проба-грешки, накрая намерих идеалния за мен вариант - малък кемпер. Представлява бус (ван), който целогодишно е зареден с всичко необходимо за неограничено по време къмпингуване, с изключение на храна и напитки, които купувам непосредствено преди тръгване. През останалото време го използвам ежедневно като най-обикновен автомобил. Снабдих го с всичко необходимо за къмпингуване:
Соларна система 500 ватпика, монтирана на покрива, която зарежда 500 амперчаса батерии. Вътрешността е стандартна поръчкова Westfalia, която в сгънато състояние осигурява 7 места за пътуващи, а в разгънато - спалня за 3-ма със зор или 2-ма с простор. :) Така само за 2-3 минути пътническата кола се превръща в удобна и мека спалня. Разглобих цялата вътрешност и добавих силова инсталация до всяка точка на превозното средство с отделни ел-табла за точките вътре и вън на колата. По този начин разполагам с ток буквално където и да посегна - 12, 24 и 220 волта. Разполагам с интернет, 360-градусово видеонаблюдение (отвън и отвътре), телевизия, кино (проектор), мощна радиостанция във всички обхвати, компресорен хладилник/фризер, мощна музика (за вечерни развлечения), преносимо блутут-бездимно огнище, инструменти за рязане на дърва, маси, столове, прибори. За осветлението използвам около 500 вата диоди, които осветяват около 300-400 метра диаметър с дифузна топла светлина. Тъй като понякога в групата присъстват и жени (а те са особено чувствителни на тема "хигиена"), монтирах неръждаем резервоар под колата, който може да се пълни от всякакъв водоизточник - крайпътна чешма, нормална градска чешма, водоем и т.н. Направих импровизирана, но удобна "баня", която вградих в задната част на автомобила. Представлява нещо като "параванна пристройка", която се разгъва и сгъва за около минута. Душът е вграден в задната врата, а чешмата за битови нужди може да се мести на удобно място. Управлява се с дистанционен педал. Водата загрявам по 3 начина, в зависимост от нуждата - за базови нужди и вода до 40-45 градуса използвам проточен, електрически саморъчно изработен нагревател, вграден във вратата. За по-гореща вода (40-80 градуса) използвам топлообменник, който е свързан с охладителната система на автомобила, към която съм свързал дизелов отоплител Ебершпехер, който съм снабдил с Wifi термостат, а на местата, където интернетът е бавен или липсва - с ръчен термостат. По този начин разполагам с отопление през студените нощи, което може да стопля водата за къпане и миене в реално време. Бонус - двигателят винаги стои топъл, когато се включва печката. Това ми е особено полезно в ежедневието - зимъс, преди да тръгна на работа, включвам печката през телефона и докато стигна гаража, салонът е с комфорните 24 градуса, а двигателят загрял (без да работи).

Миналото лято ми хрумна да добавя и електрически климатик. Тъй като разполагам с много ток, който не мога да усвоя, реших, че би било чудесна идея вътрешността на колата да е охладена, когато съм на плаж (море) и навън е 35-40 градуса жега. Купих едно бижу - EcoFlow Wave 3, което е преносимо и много компактно (става за палатки), но в същото време достатъчно мощно за 18 квадрата помещение. Колата ми е доста по-малко от 18 квадрата... Свързах климатика с допълнителен термостат, който отчита температура и соларна мощност и по този начин използвам излишната слънчева енергия напълно автоматично. Когато температурата вътре надмине 25 градуса и слънцето дава достатъчно енергия - климатикът се включва, без значение дали колата се ползва или не.

Тъй като понякога компанията става многолюдна (повече от 5-6 човека), монтирах маркиза на страничната врата, която може да се затваря от всички страни по желание. Така се пазим от неприятен вятър или слънце. Това приспособление замества шатра и евентуално осигурява допълнителни места за спане на онези приятели, които са дошли без палатка... Покривът на маркизата е млечно-бял и по този начин външното силно осветление много приятно осветява масата и компанията без пряка светлина.

Отделно миналата година купих една дизелова китайска суха печка, която предоставям на приятелите си от съседните палатки за отопление през нощта.

Горе-долу това са моите "изкривявания" по темата "къмпинг". Тъй като съм нов, ще разуча как се прилагат снимки и ще илюстрирам казаното до тук (ако има интерес, разбира се).

В последно време гледам тая мацка, знам че е рекламно но само заради звука на дъжда си заслужава и не само :)

Back
Нагоре