ПЦП с бутилка за метан,как да ги комбинирам.

iordan_333

Новодошъл
Колеги имам следната дилема.Пушката ми е ПЦП,която е ползвана на въздух с помпа,купих си бутилка за метан и зарядна станция.Въпроса ми е следния...кое е по добре да си направя метановата бутилка да се пълни с въздух и нужните доработки за да и сложа зарядната станция или да си направя пушката да стреля с метан(кой е по алтернативен вариант -Финансово и по одачно за самата пушка.
 

nikolai89

Редовен Потребител
МНОГО ВАЖНО Е , ако ще пълниш пушката с метан да иэпраэниш всичкия въэдух от нея ! Метановата бутилка не става эа въэдух, има ниско работно налягане и ще трябва да смениш крана. Прецени, кое от двете эареждания ти е по- достъпно, ако няма компресор эа въэдух в града , стреляш на метан, ако няма и компресор и метан станция, ще полэваш това, което е по - блиэо эа эареждане, на метан е по евтино, но эимата се раэвалят настройките.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Финансово на метан,бутилките са по евтини и се пълнят за един лв. А не за 15,пушката е по-мощна.Но на газостанция могат да откажат да ти я пълнят ,скоросттана проектила варира много според околната температурата .На въздух ти помпят на 300бар. а на метан 210 демек ти трябва по големшка бутилка!Местата където имат компресори на 300 бар. не са много!
И най-важното,никога не "доливай" въздух на метан и обратното,спадаш пушката на нула и тогава,взривоопасно е!А да,и бутилките за въздух стават за метан,обратното не,поради работното налягане(търси си бутилка за въздух с раб.налякане само 300бар.)
 

dberov

Редовен Потребител
кое е по добре да си направя метановата бутилка да се пълни с въздух и нужните доработки за да и сложа зарядната станция или да си направя пушката да стреля с метан(кой е по алтернативен вариант -Финансово и по одачно за самата пушка.
Изпразваш въздуха от пушката и пълниш метан, прострелваш, настройваш скорост и си готов. Ти и без това нямаш друг вариант, щом бутилката ти е метанова, тя не става да се пълни с въздух.
 

iordan_333

Новодошъл
А по самата пушка някакви доработки трябва ли да се правят...с цел безопасност като започне да се ползва а метан
 
Нагоре