ПРИКАЗКИ И ПРОСТОТИИ В ХАЙД ПАРК

Дискусия в 'Дъра-Бъра' започната от s73r01d, 6 Октомври 2008.

 1. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  925
  от:
  София
  Е ,университетите са висши училища,но не всяко висше училище е университет...техническото училище в Русе става университет през 95г.Човеко може да е завършил преди тази година а каква му е специалността може само да гадаем...Електрификация на селското стопанство например:),иначе да,пролетарската революция успя ,хора със съмнително минало,ценз,култура и намерения(новите болшивики) пълзят на горе насочвайки държавата и обществото на долу!Всъщност ако се анализират нещата по-задълбочено констатацията е,че след 140г. свободно развитие постигнахме умален вариант на Османска империя...хаос в администрацията,калпава армия,корупция,грабежи,издевателства,икономика в чужди ръце,чорбаджии,героизирани айдуци,корумпирани онбашии и самодоволни деребеи!Нещо пропуснах ли?:'(
  П.С.
  https://liternet.bg/publish5/hbotev/proza/primeri.htm
   
  Ludjev77, haifisch, emci74 and 10 others like this.
 2. doctora

  doctora Редовен Потребител

  Публикации:
  261
  от:
  СИЛИСТРА
  Всички диалози са от президентската връзка между Владимир Путин и Доналд Тръмп

  ДТ: Володя, привет. Може ли да бомбардирам нещичко в Сирия? Да си спася репутацията, приятелю.

  ВВП: Дони, а теб кой те дърпаше за езика?
  ДТ: Е, Володя, съжалявам, дяволът ме накара. Помогни да се измъкна.

  ВВП: Ох, добре, почакай на линията.

  ВВП: - Ало, Башаре, имаш ли нещо излишно да дадеш на Дони да бомбардира? Нужно е.
  Б.Асад: - Володя, как така? Искам да спя. Е, ако е нужно, имам три неща. Искахме да съборим едни сгради, но нямаше пари за демонтаж. Координатите ще ги пратя по SMS.

  ВВП: - Благодаря ти, Баш, таман и ПВО-то ще си потренирате. Изгони всички отдалечили се от целите на два километра. Утре ще обявиш агресия и можеш да започваш да изнасяш боклука.

  ВВП: - Дони, реших всичко. Координатите ти ги пращам по SMS. Не дай боже да пропуснете. Можеш да обявиш на своите началото на атаката.

  ДТ: - Благодаря ти, Володя, длъжник съм ти..
   
 3. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,560
  от:
  Старата София
  Покрай наближаващите избори ни заливат с всякаква информация и агитация на политически теми.
  По-долното ми хареса и реших да го споделя като забавно четиво, за тези които имат време и желание да го изчетат.
  "Препоръки за кандидатите за кметове и общинари от 1890 год." :D


  "Препоручения за бъдеща деятелност към онези мераклии-поданици на княжеството, които веч са кандисали или все още се назландисват да се надпреварват за кметове и общинари", от 1890г :

  1. Откъм Финансиалност.

  Лицето-поданик требва да бъде задължително финансиално състоятелен. Туй ще рече, че отнапреж требва да е струпал и заделил парици, имот и добитък, та га седне на кметский или чиновнический стол, да не посегва скрито и тайно в общинската хазна, орезилявайки по тоз начин себе си, челядта си, родата и достлука си (приятелите) пред гражданството и своите душмани.

  2. Откъм Външен изглед.

  Кога се възправя пред людете, лицето-поданик требва да се напрегва с цел сдобиване на достолепен вид и да придава на ликът си ведро и благо изражение. Одеждите му следва да са в опрятно състояние, взорът бистър, чомбазът вчесан, а мустаките неразчорлени. От само себе си се подразбира за каяфетът (тоалета), тъй щото кошулята да е прана и добре подгащена, поясът пристегнат, беневреците закопчани и опети, а горната дреха –изчеткана и нелекьосана. Ще е добре, ако не личат кръпки тук таме, а ако ги нема хич – още по-добре.

  Кога се падне да посетува сборища, вечеринки, градското театро, а също по празници и на черкуване, лицето да е облечено и натъкмено в най-новий си кат дрехи и обязателно с лъснати чизми.

  Кога лятос е много жежко и лицето се запотува бая, не вреди по начесто да си мий табаните, чаталът, под мишците, ушите и вратът, та кога се доближава до съмишленици и симпатизанти, да не го позаобикалят от далеч и да си затъкват носът по причина на изригваната воня.

  Кога се удаде лицето да е покането от по-преди на попийване и поядване заедно с други хора или съпартизанти, да не се наядва отнапреж с чесън и други таквиз дъхави откъм зловония зелении или престоял и залоен овчи джигерец. Да седи благопристойно на посоченото му место сред дружината, да не гръмогласничи, да не размахва безпричинно членовете си нагоре-надолу, да не пръхти, да не се дръгне и оригва, сумти и попръдва. По тоз начин няма да се погнусяват от него и да го имат за по-долен и нефелен, а тъкмо напротив.

  3. Откъм Фамилия.

  Добре е лицето-поданик да е оженето, да има мила и свестна булка, послушна и любвеобилна челяд, и добрейши майка и баща, та кога фамилията излезне по празник из чаршията или в черковата, всячески да внушава почтителност, идеалност и умиление. Ако се появи неожидан зор по некой начин да въдворява ред и послушание, да не устройва тутакси сеир на зяпачите, градските кибици и безделниците, а чак у дома си, после произшествието да гълчи и побийва непокорните деца и жена си на скрито, зад дуваря или перделъка.

  4.Откъм Ред и Почитание.

  Лицето-поданик да признава, уважава и почитува върховенството на законът, по-горните чинове и князът. Ако се случи да бъде избран за кмет или общинар, всячески да подпомага деятелността на приставът и стражарите, с цел сдобиване на почтеното гражданство, търговците и еснафа с най-големо спокойствие и рахат.

  Да се явява немедлено денем или по нощята при зов за помощ срещу напаст от чапкъни, нехранимайковци и шашкъни. Същите тези, що причиняват със своите злодеяния, безчинства или йерхонски пиенски вой всекакви беди или душевно неразположение на почтените люде, да се озаптяват овреме.

  По подир озаптените синковци-човеконенавистници да бъдат запирани в кауша, а при повторно провинение, потретяване, почетвъртяване и пр. да бъдат доволно понабийвани, че и обилно понабъхтявани за назидание от некой по-снажен и налят стражар, но само по дебелите меса, пищялите и кунките, а не по главата – по причина придобиване на безпаметност или улавост.

  5. Откъм Образователност.

  Лицето-поданик да е безсъмнително грамотно, да владей краснописа задоволително, да чете бързо на ум, без да блещи очи и явно да шава с бърни, а най-подир да владей удовлетворително прости сметки, таблица за умножение и други аритметически мурафети.

  Твърде добре ще е ако умее да изразява словесно мислите си гладко, ясно, без запъване, мънкане, безпричинно покашлюване и други телесни звуци, като през целото това време ликът му возприема братолюбив, возвишено-ласкав и одухотворен образ. Ако прави ката дневно таквиз упражнения у дома си пред огледалото, лицето-поданик неминуемо ще се изпедепца до подобие на Цицерона.

  Кога пристигне в градът или селото по-горен и по-начетен партиен началник, подначалник или друг откроителен заповедник, лицето да слуша осторожно и записва в тефтеря препоруките му. Да си туря любезна гримаса даже кога гостенинът гълчи, попържа и излива ядът си за разни неудачия, серсемлък, слабоумни деятелности и дивотии, сътворени от местната партийна дружина и нейните баш-сайбии. Така лицето ще изпъкне със своята старателност, прилежност и всеотдаденост към делото.

  6. И като Окончание.

  Ако, прочитайки осторожно 2-3 пъти тез препоруки, лицето-поданик съблюдава точ в точ или се доближава съвсем до горните рекомендации, с Божия помощ и повече късмет може да се надева на успех. Пък сетне…ако работи с пламенност, хъс и жар на ползу роду, кога му свърши мандатността, ще да може честит и с високо издигната глава да мине из чаршията, па достовете, еснафа и другите първенци да му свалят капа, да му казват "Сполай ти" и "Аферим", та даже да му цалуват десницата и да го попримолват да кандише за повторка на мандатът!
  :cheers:
   
  luft9waffe, Hidden, petkof and 9 others like this.
 4. t.marev

  t.marev Редовен Потребител

  Публикации:
  431
  от:
  Пловдив
  Аферим, машалла!:)
   
 5. mdinkov

  mdinkov Потребител

  Публикации:
  988
  от:
  Пловдив
  Де да беше 1890 г , можеше и ний да сполучим на чинни управници .
   
 6. doctora

  doctora Редовен Потребител

  Публикации:
  261
  от:
  СИЛИСТРА
  В непринудена, интимна обстановка Владимир Путин пита Ангела Меркел:

  - Кажете, Ангела, какво мислите, че може да свърже двама души по-силно, отколкото брачната връзка.
  Ангела го придърпва към себе си за вратовръзката и гледайки го в очите, му зашепва нежно:

  - Тръбопроводните връзки, Володя...
   
  sts1969 харесва това.
 7. sts1969

  sts1969 Редовен Потребител

 8. sts1969

  sts1969 Редовен Потребител

  Забелязах, че жена ми реже крайчетата на кренвиршите преди варене. Питах я защо го прави, тя каза, че не знае, майка й така ги варяла.
  Звъннах на тъщата. Тя каза, че не знаела, ама баба й още така ги варяла. А прабабата на жена ми е жива и като я питах и нея, ме погледна учудено и каза:
  - Ама вие досега още ли ги варите в моята малката тенджерка?
  :D:D:D
   
  xpresident, vanko, Ludjev77 and 4 others like this.
 9. astra

  astra Редовен Потребител

  Публикации:
  862
  от:
  Пловдив
 10. SGS

  SGS Редовен Потребител

  Публикации:
  257
  от:
  Варна
  Бетонозавър, храни се с млади кълнове арматура.Живял през епохата на Бай Тошо.
  [​IMG]
   
  gary m, doctora, Sen and 10 others like this.
 11. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  816
  от:
  Варна
 12. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  5,009
  от:
  Русе
  На двама приятели им се пиело, ама нямали пари.
  Единият казва:
  - Що не поискаш от жена си?
  - Няма да даде нищо.
  - А бе излъжи нещо!
  - Добре де, ще опитам.
  Отива при жена си и казва, че в града е дошла нова фирма и само за 50 лева удължават члена с 5 сантиметра.
  Жена му веднага вади 200 лева и казва:
  - Бързо да отиваш!
  Тръгва той и точно когато е вече на вратата, тя го спира и казва:
  - Ей ти още още 50 лева, ама им кажи да извият края му малко на дясно!
  Взел парите мъжът и с приятеля си спретнали хубав купон.
  Прибира се нашия човек, а жена му тича да види за какво си е дала парите:
  - Сваляй гащите! Божеее! Ами той съвсем умрял!
  - Ми ти си си виновна! Той доктора го направи 20 санта по-дълъг...и по-твърд - направо красота ти казвам! И като взе да го огъва на дясно, каза "прааас" и глей го сега на какво прилича!
   
 13. SGS

  SGS Редовен Потребител

  Публикации:
  257
  от:
  Варна
 14. sts1969

  sts1969 Редовен Потребител

 15. sts1969

  sts1969 Редовен Потребител

  • Алоо, кажи, Норо.
  • Събудих ли те, меченце?
  • Да.
  • Обаждам се да ти кажа, че ще ти се обадя по-късно.
  • Добре.
  • Хайде спинкай си, няма да те занимавам... само ще пуснеш ли пералнята после – заредена е?
  • Не.
  • Искаш ли довечера да ме заведеш на галерия?
  • Ще пусна пералнята.
  • Слушай сега: завърташ голямото копче обратно на дясно до седма позиция, а малкото до 40 градуса, с третото, дето е по към вратата(ако я гледаш с гръб), нагласяш центрофугата на 1000 оборота. После сипваш две капачки пълни на пет осми омекотител и половината на три капачки и четири седми течен прах. Запомни ли?
  • Да.
  • Лъжеш.
  • Да.
  • Кога ми е рожденият ден?
  • Като стане време да слагам зимните гуми – около 14-тия кръг на английското и 16-тия на италианското първенство.
  • Мразя те.
  • И аз.
  • Какво и ти!?
  • Обичам те.
  • Не ми се подмазвай, глупако. Изобщо не си мислиш за мен!
  • Мисля си.
  • Кога?
  • Един път мислих за теб, докато си обувах чорапите.
  • И какво по-точно?
  • Дали, ако ме ухапеш, отровата ще проникне през тях.
  • Много смешно – идиот. Едвам те понасям.
  • И аз.
  • Какво и ти!?
  • Обичам те.
  • Ае я ми са махай от главата. Защо изобщо ми звъниш!? Поне иди купи храна за котката.
  • Тя яде вече – кюфте на скара и салата алабаш от снощи.
  • Олигофрен!!! Знаеш, че първо ще го гони един час из целия апартамент, а после ще закопае половината кюфте някъде в дивана. Онзи ден намерих вътре глава от шаран. Така вонеше – мислех, че е от теб.
  • И аз.
  • Между другото ми дойде.
  • Пак ли?
  • Да.
  • Смяташ ли, че ако купя котешка храна, ще ти спре?
  • Нищо не пречи да пробваш, Кольо!
  • Добре.
  • Айде изчезни... после ще ти се обадя... и без това днес не ми се говори..."
   
  rifle, ivodoc, дудин and 6 others like this.
 16. SGS

  SGS Редовен Потребител

  Публикации:
  257
  от:
  Варна
  Хелоуин по български
  [​IMG]
   
  rifle, sts1969, ivodoc and 4 others like this.
 17. Sen

  Sen Редовен Потребител

  Публикации:
  816
  от:
  Варна
  Малиии, къде ги дават тея кукери ;)
   
 18. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  2,999
  Вряло кафе в пластмасова чашка отнема 2/3 от мъжката потентност.
  Първо изгаря пръстите а после и езика...:D
   
  Последна промяна: 3 Ноември 2019
 19. peko

  peko Редовен Потребител ФТКС

 20. petkof

  petkof Редовен Потребител

  Публикации:
  2,192

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена