Здравейте колеги.
Съзнателно нарушавам правилата на форума дублирайки с леки промени пост от темата за доставка на компресори и тук, понеже не е далече времето, когато ще затворя темата и тази информация ще изчезне заедно с нея а тук съм написал няколко неща, които не можах да намеря в тази тема.
Отделих време и да напиша този пост, понеже всеки който иска да му доставя компресор YONG HENG, започва да ми задава въпроси а нямам физическата възможност да отговоря на всеки по отделно, особено ако 3 или 4 човека ми пишат едновременно, трябва да препрочитам всяка една кореспонденция за да видя кой какво е питал.
По принцип, цялата информация за правилна експлоатация на компресора я има в YouTube, обяснено подробно във видеа, но ще напиша няколко неща които смятам че са важни за да се имат впредвид.
1. Компромис с маслото не трябва да се прави. Като най добро, препоръчвам XADO VG 100 -
https://www.tstgroup.eu/компресорни-масла/Xado-VG-100
2. Покупка на допълнителен филтър. Ако искате оптималния вариант, трябва да се закупят няколко допълнителни пълнежа за него, които описвам по начина на подреждане във филтъра посока от компресора към бутилката.
а) дунапрен резерви - обира изхвърленото масло -
https://www.ebay.com/itm/402641643666
b) силикагел гранули 4мм - абсорбира влага при ниска и нормална температура -
https://www.alo.bg/6962267#highlight=силикагел
c) молекулярно сито гранули 3-4мм- абсорбира влага при по висока температура -
http://www.aluax.com/bg/molecular-sieve/
d) активен въглен гранули 3мм - филтрира и абсорбира миризмата -
https://elimex.bg/product/65993-aktiven-vaglen-granuli-3mm-1kg
ВАЖНО: Винаги филтъра на компресора, било то фабричния или допълнително закупен, без значение какъв ще е пълнежа, трябва да бъде поставен вертикално а не легнал и задължително на по високо ниво от компресора!
3. Когато пълните бутилката си и компресора достигне желаното налягане, първо се разхлабва леко единия изпускател, след което втория, затваря се крана на бутилката, оставя се компресора да поработи още 4-5секунди и едва тогава се изключва от превключвателя.
В допълнение, във водата може да слагате лед или например да напълните с чешмяна вода бутилки от кока кола или минерална вода които да поставите във фризера и при използване на компресора замразените бутилки да се поставят във водата, като така се подържа ниска температура при охлаждането. Тук искам да отбележа, че по клипчета може да видите компресора да вдига температури от 40-50-60 градуса по целзий, не е фатално в тия граници, дори в книжката с инструкции пише че водата за охлаждане може да се смени при достигане на 70 градуса по целзий а максималната температура е 75 градуса. Но средна температура от 50 градуса +/- 5 градуса е най добре.
Горе написаното е лично мое мнение, базирано от гледане на много видеа за правилно използване на този компресор, от контакти с колеги които използват такива и според мен така използван, компресора няма да дефектира и ще има дълъг живот, но не ги приемайте като задължителни и всеки който сметне, че може да си сложи евтино масло или да не закупува допълнителен филтър с описаните по горе пълнежи, негово право е да използва компресора си както сметне за добре.
Поставям 2 видеа, в които мисля че е събрано всичко което е полезно като инфо за компресори YONG HENG.
Моля Ви четете, гледайте видеа и не ме заливайте с въпроси на лични. Аз не съм професионалист нито консултант.