ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Emp

Редовен Потребител
Тръбата на 3-та степен не вярвам да се е износила, по -скоро са износени някои о-прзстени ти провери ли ги дали всичките са здрави?
Всичко съм проверил , но помпата е много стара, и някъде не уплътнява явно. Бях я купил за 100 лева от форума, за тия пари толкова. Ако искаш ще ти я подаря за резервни части , много е зле горката, от първите е , колегата който ми я продаде я беше напудрил, явно си беше за пробутване, напръскал я със един спрей тя боята на втория ден опада а отдолу ръждата стои.
 

Emp

Редовен Потребител
Днес я разглобих и я почистих , даже още и киснат някои от чарковете във газ за горене, на първо четене се оказа че третата степен не работи както трябва. Аз махам клапана отдолу и запушвам с пръста , така я пробвам , но понеже направих пръстена от полиамид и нещо не съм го направил както трябва ( но си работеше известно време) , с дрелката стават много трудно тия неща, сега направих на струг полиамиден пръстен със диаметър 7мм и дупка за болта 3мм и го направих с 2 мм дебелина защото иначе триенето идва по голямо. Мисля че ще стане , но това е проблема на помпата , не ми се занимава повече със гумен о-пръстен на третата степен , вземеш да помпиш и хлътне , омръзна ми. Благодаря ти за отзивчивостта колега jony , жив и здрав да си , не ми се топуркат вече помпи и цилиндри по Еконта , такива станаха времената , пък и срамота със тоя стаж дето имам , но понякога човек има нужда от лека подсказка от форума, пипкава история е нашето хоби, едно нещо да е леко сбъркано и нищо не се получава. :cheers:
 

Emp

Редовен Потребител
Време ти е за бутилка вече.
То отдавнашна е време ама няма къде да се зареди при нас , и в пожарната нямат компресор ,пращали в Хасково бутилките. С моята помпа помпим две пушки , моята и на един колега (от Евгени) булппапа дето си го тунинговал. Аз разбрах къде и е болката на помпата , бронзовия детаил ми е пробит и двете резби се срещат , слагах му тефлонова лента на резбата откъм стержена , той пък се пукна, и от там ми е пропускало налягането. Сега ми обещаха да ми врътнат един , имам една медна човка от поялник , защото тук нито има стругари вече а ако се намери такъв няма месинг Като има желание всичко става макар и по трудния начин , аз не се отказвам лесно ,пък и това си е част от хобито,. :)
 

jony

Потребител
Колега Emp виждам че не се доверяваш на моето решение за клапан на 3-та степен от помпа Hatsan която е с о-пръстен и при мен работи вече 6 год без проблеми. Преди 1 год разглобих помпата и се видя че о-пръстена си е като нов без никакви износвания, а защо е така вие си направете своите изводи.
Има 2 основни фактора за повреда на клапана 3-та степен. 1 Лошо смазване с не- подходяща смазка. 2 Повредена вътрешна повърхност на цилиндара 3-та степен. Това е така защото изобщо не сте наясно как се работи с помпата. Тази помпа е доста капризна, казвал съм го и преди.
Не работете с помпата навън през есено-зимният сезон. Не съхранявайте помпата в багажника на колата, в мазето, тавана и в други помещения кадето не се подържа температура под 18-20 градуса, защото ако не спазвате тези условия ръждата ви е сигурна и о-пръстена се износва много бързо.Почти всички помпи които съм ремонтирал бяха абсолютно сухи и тотално ръждясали, е като я карате така помпа няма да имате.
 

Emp

Редовен Потребител
20211109_170510.jpg Намерих виновника заради който не ми работила помпата , о-пръстена който уплътнява стержена , нямах точно такъв сложих по малък и помпата заработи. Как се развива тапата на този детаил , една шпилка 2,5 мм се пъха във дупките отстрани минава през детайла така че да се показва около сантиметър от двете страни, после се овива в парцал и на менгемето. По този начин застопорен и без опасност да се нарани , тапата се развива със ключ , ако о-пръстена е заминал се сменя, защото играе ролята на клапан, въздуха го издува така действа, и заради него помпата всичко уж й е наред а не работи..:)
 
Последна промяна:

hunter_78

Редовен Потребител
Щом помпите 2 пушки защо не направите партия с колегата и не си поръчате едно компресорче.Колега от форума може да ви помогне..
 

Emp

Редовен Потребител
Щом помпите 2 пушки защо не направите партия с колегата и не си поръчате едно компресорче.Колега от форума може да ви помогне..
Ще купим ама кое по насред сега помпата пак работи , и то от нещо което ми убягваше , никога не бях го отварял този възел, нямах си и на идея че се развива , бях се отчаял и погледнах в тубата братушките , като го отвих пръстена леш. :cheers:
 

jony

Потребител
Колега Emp допусках че проблема ти е точно в този о-пръстен който се намира в бронзовият детайл м/у 2-3 степен и не се вижда защото е по- навътре. По-важно беше лично ти да си намериш дефекта и да останеш доволен че се оправяш сам.
Аз сменям този о-пръстен без да разглобявам бронзовият детайл, за да избегна безумните упражнения за развиване.
Размера на о-пръстена е 5.23x2.62мм има го в ремонтния комплект който предлагам.
 

Stormrider

Новодошъл
Привет колеги.От скоро съм собственик на Диана Стормрайдър.Купих си и помпа Диана,която изкара точно 40 дена и сдаде багажа.Сега чакам да бъде ремонтирана,което явно ще отнеме доста време. Въпроса ми е дали има някой колега в София с помпа за Диана,ако не е проблем да мина за 5 минути да си напомпам пушката ?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Колега помпите са универсално пособие,просто трябва да си вземеш щуцера за пълнене.За утре може да се стиковаме ако не ти е късно,пусни ми на лични телефон
 

Stormrider

Новодошъл
Аз пък ще се радвам да чуя мнение за пушката така и така си стигнал до тук.Така де като напомпаш пушката :)
Пушката е топ!! При положение, че съм начинаещ и почти не пропускам на по 40-50 метра мисля че говори доста добре
 

kaloyan_takev

Редовен Потребител
Имам такъв. Доволен съм.
Гледам да не минавам над 40 С. Помпи 400мл бутилка от 100 до 200 атмосфери за около 20 минути. Това е с почивките за охлаждане.
Има обаче един проблем - има бая конденз и трябва сериозен филтър.
https://www.aliexpress.com/item/32960501720.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.3c7440eaFA4Gy4&algo_pvid=b299cdd8-83b5-41c5-9255-300aa3d77cb0&algo_exp_id=b299cdd8-83b5-41c5-9255-300aa3d77cb0-4&pdp_ext_f={"sku_id":"66502533183"}
Сложих такъв филтър и нещата с конденза се оправиха, но се вдигна времето за напомпване на бутилката - около 30 минути. Все пак трЕбва да напълни и известен обем от филтъра.
Някъде из форума колега беше писал, че неговия не качва над 45-50С. Моя е стигал 55С и то бързо - малко го забравих, но си работи все още.
По описание пише, че не трябва да се държи на 60С повече от 30 минути, но не им вярвам. Моя работи 30-40 секунди и после го оставям да почине до 25С (отнема около 3 минути), може би затова имам конденз. Никога не съм пробвал да видя до колко С ще стигне. На 55С замириса странно...
Но като цяло съм доволен.
 
Последна промяна:

Anton_stz2

Потребител
Колеги къде може да напълним бутилка на 300 бара за град София ?
Питам за един колега мерси предваритлно ..
 
Последна промяна:

shaman

Редовен Потребител
Предполагам, че ако уточниш град ще е доста по-лесно за отговор ;)

П.П. Предполагам, че в София ще има доста места !
 
Последна промяна:
Нагоре