ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

njatanasow

Редовен Потребител
Назад в темата сме писали ,но да напомня ,че карбоновите бутилки не се гледат на колко години са ,а на брой цикли (пълно празно) По спомен мисля че бяха 80000 пъти.Който иска да ги брои ;)
 

lynx

Редовен Потребител
Реално погледнато, могат и със стоманена да те върнат.
Аз съм с китайска+карбонова и досега не са ме връщали.
 

DimitarV

Редовен Потребител
Здравейте , за много години колеги.Здраве и късмет на всички през новата година. Тия дни ми пристигна бутилката12л от Англия MDE с манометър и след като я напълних и изпразних вече 2 пъти (бая пострелях) установих следния проблем ,когато пълня Херкулеса от бутилката: като стигне 250 бараналягането в пушката затварям крана на бутилката и отварям разтоварващия вентил.При това налягането много бързо трябва да спадне до атмосферното , за да мога да извадя накрайника. Но на няколко пъти се случва друго: При отваряне на разтоварващия вентил налягането пада бавнои със значителен дебит, а и също и манометъра на пушката също спада. Изглежда ,че клапана на цилиндъра на пушката не иска да затвори. Затова реших да пробвам друго- отварям разтоварващия вентил много малко преди да затворя крана на бутилката и така клапана на цилиндъра успява да затвори. Но като цяло това не е начина, мисля!Та правилно ли си мисля , че проблема не е в бутилката( тя е със вграден забавител) На бързата връзка дроселиращото винтче не съм го слагал. Смятам че проблема е в херкулеса- клапан на пълненето( не съм запознат с точното му устройство)...
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Най-вероятно слаба пружина на клапана и вероятно малко сечение на същия. Иначе правилно си се ориентирал за начина да го надхитриш.
 

DimitarV

Редовен Потребител
Забравих да добавя , че пълня в заредено положение на лоста ( макар че пълнейки от 150 или 180 бара това едва ли ще окаже влияние)
 

DimitarV

Редовен Потребител

според това клипче има само о-ринг с винтче. Не знам на Херкулеса дали е така.
 

joro_ihr

Редовен Потребител
Не гледай общи клипчета, а виж схемата на пушката. Клапана е по друг начин направен.
 

DimitarV

Редовен Потребител
Благодаря колеги, ще пробвам да намеря схема на пушката, за да видя у-вото на клапана.
 

rivan

Редовен Потребител
Попаднах на тази информация и мисля, че е полезна.Сигурно и преди е пускана в темата, извинете ако повтарям някого.Отнася се за водолазните бутилки, но много колеги от форума са с такива.Ще е полезна и на тези, които търсят бутилка втора употреба.

Маркировка


Предна част на водолазната бутилка
____ 1) ____ 2) ____ 3) ____ 4) ____ 5)
PS___PT___BAR 6) ____KG 7) ____L 8 ) ____MM 9)
CE 10) 0090 11) __12)_____/__ 13)


Задна част на водолазната бутилка
______________ 14)
-___/+___°C 15)
______________ 16)


  1. тип свръзка
  2. страна
  3. производител
  4. сериен номер
  5. знак за ултразвуков тест
  6. работно налягане, тестово налягане
  7. тегло на празна бутилка
  8. обем
  9. минимална дебелина на стените
  10. означение за съответствие
  11. номер на сертифицирата институция
  12. печат на експерт
  13. година и месец на прозводство
  14. вид газ
  15. минимална и максимална работна температура
  16. означение на клиента
Цветовото кодиране на водолазните бутилки обозначава типа газ за който е предназначена бутилката и е в съответствие с Европейските норми EN 1098-3. С "рамо" на бутилката означаваме горната част на бутилката, намираща се около крана й.

- Въздух - бяла бутилка с черен пръстен на рамото (преди са означавани с бяли и черни четвъртини на рамото)
- Ниторкс - бяла бутилка с черен пръстен на рамото (преди са означавани с бяли и черни четвъртини на рамото). В някои страни водолазните бутилки за Нитрокс са жълти на цвят със зелена линия в долния край.
- Хелий - бяла бутилка с кафява лента на рамото (преди са означавани с бяли и кафеви четвъртини на рамото)
- Кислород - бяло рамо
- Хелий - кафяво рамо
- Тримикс- бял, черен и кафяв сегмент на рамото

ГРИЖА И ПОДДРЪЖКА

Тестване: Хидростатичен тест на водолазните бутилки (т.нар. водна проба) трябва да се прави на всеки 5 години според изискванията на Европейския съюз. Препоръчва се визуален тест по средата на този период.

Грижа: Съдовете под налягане могат да бъдат изпозвани само като част от водолазен апарат. Разрешава се само използването на подходящ кран за водолазната бутилка. Разрешава се само пълненето на бутилките с означения вид газ до работно налагане на 15°C. Газът трябва да бъде сух и без нечистотии. Означенията на бутилката не трябва да бъдат покрити със стикери. Забранено е неправилното съхранение и използване на бутилките. Препоръчва се да съхранявате вашите бутилки под налягане, за да избегнете овлажняването и корозията.Съхранявайте на сухо и проветриво място далеч от слънчева светлина.
 
За пълнене на крал пенчер булпао

Имам преходник от бутилката към станцията та не виждам причина да не се получи или греша?
 
Последна промяна от модератор:

dberov

Редовен Потребител
Здравейте имам аргон под ръка на 250бара е в бутилката възможно ли е да го ползвам вместо згъстен въздух?
Изпозлвай търсачката на форума като пишеш ключова дума. В случая с линка по долу аз написах аргон, прочети каквото е писано по твоя въпрос и ако още не ти е ясно питай пак.
https://forum.airguns.bg/index.php?search/5806168/&q=аргон&o=date
 

lynx

Редовен Потребител
Разгледай из китайските сайтове, ако не се лъжа там бяха доста евтини.
Иначе тези мини компресорчета не са лоши, няколко колеги вече си взеха подобни и никой не се е оплаквал от проблеми.
Този от обявата, ако наистина е нов звучи зарибяващо.
Доколкото помня, трябваше нещо да им се приспособява на системата за охлаждането за да заработи нормално, но не беше нещо сложно.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
В стрелбището във Варна си бяха взели такъв - хвърля повече вода и масло, отколкото въздух. Така и никога не го ползваха.
 

Чоби

Редовен Потребител
Познавам човека който продава този компресор и си поръчах един от него чакам го след двайсетина дена каза че имал 2 год. гаранция и е китайски но идва от Англия.Понеже има много видове компресори из сайтовете да попитам MAD MAX дали точно този модел са поръчали във Варненското стрелбище или е бил друг вид.
 
Нагоре