Малко разочарован от Hill compressors. Hill Evo 310.
Над 80 бара започва да изпуска въздух от дъмп клапана с гумената мембрана. От двете дупчици на месинговата гайка.
Нов компресор сега е на 2,5 часа работа , но още от началото не вдигаше повече от 80 бара налягане.
Писах на Hill , щяли да пратят куриер да вземе компресора да го оправят и да ми го върнат безплатно. Но това е краен вариант за мен защото кой знае колко време ще вземе тази процедура 1 или 2 месеца , и те не знаят.
Поръчах си ремонтен комплект за 100 часа (предвидливо заедно с копресора), и отварям клапан 1 или stage 1 - всичко наред.
Отварям клапан 2 или stage 2 - всичко наред
Отварям клапан 3 или stage 3 и какво да видя , няма клапан (пластмасов, конус в предният край в една пружинка се намира) само раздробени части от него и пружинката на две части !
Сменям , събирам ,тръбички всичко и компресора тръгва напомпва една бутилка от 220 до 270 толкова ми трябваше.
Да ама не ! След две седмици решавам да си допълня бутилката и пак същата песен. Но този път не иска да качи и 40 бара!
И днес айде пак разглобяване този път повече с вадене на цилиндъра да видя какво става в края на краищата и на снимките се вижа стружки в цилиндъра О-пръстен скъсан! Сега работи , дано това да е било всичко. Снимката с гумените ръкавици само показва как изглежда здрав клапан. Разочарован съм от качеството , не от сервизното обслужване и гаранцията.