ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Това ще да е някво евтино изпълнение. Би трябвало да е алуминиева основа с композит, ама знам ли де. Те китайците са способни на всичко!
Има си различни технологии на съдове(бутилки) за високо налягане.
Метални е ясно.
Композитни - изцяло от смоли и изкуствени материали за усилване, може и карбонови мрежи( като тази резнатата)
Метало-композитни - с метална вложка и композитна обвивка(пък била тя и карбонова).

Едно на ум с праха от рязане на карбон че е леко канцерогенен... Иначе е интересно изработена. Нашите маркучи са със сърцевина от маркуч приличащ на полиамид с оплетка от кевлар отвън.

Малко разочарован от Hill compressors. Hill Evo 310.
Над 80 бара започва да изпуска въздух от дъмп клапана с гумената мембрана. От двете дупчици на месинговата гайка.
Нов компресор сега е на 2,5 часа работа , но още от началото не вдигаше повече от 80 бара налягане.
Писах на Hill , щяли да пратят куриер да вземе компресора да го оправят и да ми го върнат безплатно. Но това е краен вариант за мен защото кой знае колко време ще вземе тази процедура 1 или 2 месеца , и те не знаят.
Поръчах си ремонтен комплект за 100 часа (предвидливо заедно с копресора), и отварям клапан 1 или stage 1 - всичко наред.
Отварям клапан 2 или stage 2 - всичко наред
Отварям клапан 3 или stage 3 и какво да видя , няма клапан (пластмасов, конус в предният край в една пружинка се намира) само раздробени части от него и пружинката на две части !
Сменям , събирам ,тръбички всичко и компресора тръгва напомпва една бутилка от 220 до 270 толкова ми трябваше.
Да ама не ! След две седмици решавам да си допълня бутилката и пак същата песен. Но този път не иска да качи и 40 бара!
И днес айде пак разглобяване този път повече с вадене на цилиндъра да видя какво става в края на краищата и на снимките се вижа стружки в цилиндъра О-пръстен скъсан! Сега работи , дано това да е било всичко. Снимката с гумените ръкавици само показва как изглежда здрав клапан. Разочарован съм от качеството , не от сервизното обслужване и гаранцията.
IMG_0089.jpeg

Attachments

• IMG_3265.jpeg
    IMG_3265.jpeg
    277.6 KB · Прегледи: 38
  • IMG_0090.jpeg
    IMG_0090.jpeg
    326.8 KB · Прегледи: 39
  • IMG_3223.jpeg
    IMG_3223.jpeg
    412 KB · Прегледи: 35
  • IMG_3218.jpeg
    IMG_3218.jpeg
    211 KB · Прегледи: 36
  • IMG_0068.jpeg
    IMG_0068.jpeg
    213.8 KB · Прегледи: 19
Последна промяна:
Всяка марка си има дефекти. Не че ги защитавам де. Не е ли купуван от Бг за да си търсите тука рекламация, поне да ви възтановят частите които са дефектирали?

Всяка марка си има дефекти. Не че ги защитавам де. Не е ли купуван от Бг за да си търсите тука рекламация, поне да ви възтановят частите които са дефектирали?
Приятел ми го взе от Англия , ако предполагах щях от тук да взема. Да пратиха ми ремонтен комплект за 50 часа безплатно.

Последна промяна:
Хубавите и евтините неща ги продават на различни сергии.. Англичаните от 600 години я имат тая поговорка.. много мразя колко са прави арогантните рижави пияндета :-D
Доста вярно но това преди китайците да ни залеят с хубави и евтини нови автомобили от които дори Toyota пропищяха че ще ги докара до фалит.

Моят Coltri MCH6 е от 2008 г.Къде са му дефектите?За 18 години веднъж счупи клапан на четвърта степен.Това е.А колко бутилки е заредил....
Несериозно е да сравняваш техника произведена 2008 година с такава произведена 2026 година!

Правилно ли разбирам че навсякъде буталата на този Hill са с О-пръстени дори и на Stage 3? Няма да е лошо да го върнеш и да си оправят проблема щом вече втори път го прави за няколко часа работа. Аз моя Tuxing още преди да го включа го разглобих и измих всичко защото беше сигурно че ще идва с бонус стружки(изкарах доста материал). Явно вече и с по-качествените е подобно положение.

Правилно ли разбирам че навсякъде буталата на този Hill са с О-пръстени дори и на Stage 3? Няма да е лошо да го върнеш и да си оправят проблема щом вече втори път го прави за няколко часа работа. Аз моя Tuxing още преди да го включа го разглобих и измих всичко защото беше сигурно че ще идва с бонус стружки(изкарах доста материал). Явно вече и с по-качествените е подобно положение.
Не не , за първи път смених О-пръстените , преди само клапачето на Stage 3 и проверка на другите . И да буталото е с три О - пръстена. На последната снимка позиции 62 и 66 трябва да има още два О - пръстена там не отварях като видях къде е проблема. А и ги нямах мисля.

Последна промяна:
Супер е. Ползвам го от година и половина. Пълня 580 кубика на 250 бара и едва бутилка 1.1 литра на 300 бара.
От али експрес може да го вземеш по-на сметка.

Супер е. Ползвам го от година и половина. Пълня 580 кубика на 250 бара и едва бутилка 1.1 литра на 300 бара.
От али експрес може да го вземеш по-на сметка.
Жоро има ли сепаратор,или допълнително си го ъпгрейдваш щом пълниш директно пушката?

Back
Нагоре