ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Филтър на добра цена , поне като знам колко дадох за моя на Hill. https://www.justairguns.co.uk/high-...ter-separator-compressor-cylinder-35-mpapipe/
В този филтър има молекулярно сито,което не контактува със стената.Ситото(около 1/3 в средата и двата цигарени филтъра в двата края са в някакъв полимерен кожух).Така идва зареден филтърът,но като резерва има само от белите филтри в комплекта.Отвътре алуминият е покрит с елуксация или някакво друго покритие.Имам такъв,но е на малко часове и е след хил-ски филтър.Бих го отворил след още 7-8 часа да видя кое-що.

Последна промяна:
Не знам до колко е вярно:

Но пише че само се загрява ако има повечко вода и му се скъсява живота, не споменава киселинна реакция корозивна за алуминий. Не съм химик, нека някой който е запознат с материята да потвърди или отхвърли тезата на колегата за киселината.
Аз ситото го пълня дииектно във филтъра(домашен,алуминиев). При последното отваряне блестеше като нов. Също като сепаратора на снимката. https://forum.airguns.bg/index.php?...ткъде-и-всичко-за-високо-налягане.42/page-285

Сега се сетих ,че известно време ползвах само този съвсем евтин филтър и ситото в него беше в контакт с метала.Няма реакция,доколкото виждам.Но и отвътре стената е със същото "златно"покритие,както отвън.IMG_20260311_203140.jpg

Заслужава си ако вземеш поне 2 броя и ги вържеш последователно и единия поне е пълен целия със силика гел или молекулярно сито, а другия поне до половината пълен със същото и да седят вертикално с вход на първия отдолу а изход на втория отгоре. Активния въглен няма да ти трябва. И да наглеждаш като понасъбере вода да сменяш или сушиш пълнителите. Но компресора пак трябва да си има и читаво влагоотделяне което периодично да източваш докато помпиш, иначе ако тече като река, нищо няма да помогне.

Последна промяна:
Заслужава си ако вземеш поне 2 броя и ги вържеш последователно и единия поне е пълен целия със силика гел или молекулярно сито, а другия поне до половината пълен със същото и да седят вертикално с вход на първия отдолу а изход на втория отгоре. Активния въглен няма да ти трябва. И да наглеждаш като понасъбере вода да сменяш или сушиш пълнителите. Но компресора пак трябва да си има и читаво влагоотделяне което периодично да източваш докато помпиш, иначе ако тече като река, нищо няма да помогне.
Да колега, поръчах го вече и точно така ще го ползвам.

Кажете къде правят водна проба на карбонови бутилка 6.8 и на по-малки такива по 0.5л?

@wakafaka покажи как изглежда самото сито, аз ползвам едно което не помня каква му е спецификацията.По спомен на моето пишеше че не е зеолит и се води 4а 1.6-2.5мм.
Сподели от къде е купувано защото аз като търсих преди година намерих само 20кг опаковка с ситно 3А сито.

От алиекспрес, разфасовка 100грама. Ще потърся линк и ще го споделя ако намеря.

Това е. Пристигна в пликче разфасовката от 100грама и се чака няколко месеца, понеже мина през узбекистанските пощи, нали е химия и такса към пощата платих. Имат и 500грама и килограм.

Последна промяна:
Здравейте! От скоро съм в клуба PCP със Snowpeak Pr900s gen.3, пушката много ми харесва и допада, но на четвъртото помпане с ръчна помпа Vevor маркучът се спука по средата на около 210 бара... Въпросът ми е ако може да ме насочите какъв качествен маркуч да си взема и от къде. Днес поръчах един от Тему, но това не е вариант, просто ще стои като резерва. Благодаря предварително!

Здравейте,колеги,
Има ли някой от Смолян,или окръга,който да ползва РСР пневматика с по-високо налягане?Знаете ли дали има в града (или някъде наблизо)компресор за пълнене на бутилки за високо налягане?Питам, защото през лятото често съм горе, в Родопите.За съжаление обаче, Пловдив ми е доста далече- почти 100 км,а въздухът в бутилките бързо свършва и се налага да блъскам с помпата.Иначе Смолян ми е много по-удобен и по-наблизо.

Последна промяна:
Това ще да е някво евтино изпълнение. Би трябвало да е алуминиева основа с композит, ама знам ли де. Те китайците са способни на всичко!

No limit life, ама си я срязал, що така?
Друг е въпроса, че преди 30 години са оравени да са вечни, не като сегашните...

Последна промяна:
Back
Нагоре