ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Ако говорим за драй-пак на хил със "сребърна" тапа към помпата и "златна"към бутилката,обемът му е 80-90 сс.Празен.Дилом е вероятно прав-удушен е трактът някъде.Пушки с 500сс на 220-250 бара, като реша да ги отдуя ,през вентила за изпразване отнема 2-3 мин.

Нищо че е на куикфил, нали все пак куикфила се захваща към корпуса. Имал съм същия случай на клиент, който не можеше да отдели пушката от филтъра след зареждане, въпреки че беше развъртян винта за изпускане на налягаето. оказа се точно, че се е престарал със стягането. Дали той или така го е получил не знам.
Жоро, още докато ти написах за куикфила и предположих, че така ще ми кажеш ;) Окей, ще мина на ЛС, ако нямаш против, и за да не разводняваме темата тук, защото нещо ми се губи логиката...

Ако говорим за драй-пак на хил със "сребърна" тапа към помпата и "златна"към бутилката,обемът му е 80-90 сс.Празен.Дилом е вероятно прав-удушен е трактът някъде.Пушки с 500сс на 220-250 бара, като реша да ги отдуя ,през вентила за изпразване отнема 2-3 мин.
Точно за този говорим... Не разбрах само - нормално е да отнема 2-3 минути да отдува през винтила с този филтър, или не е нормално? Защото и при мен е някъде толкова...

Жоро, още докато ти написах за куикфила и предположих, че така ще ми кажеш ;) Окей, ще мина на ЛС, ако нямаш против, и за да не разводняваме темата тук, защото нещо ми се губи логиката...
Логиката е желязна. Доста е коментирано в темата,поради причината,че доста хора са имали тоя проблем. Моя филтър е домашно производство,не е малък,пълен е с всичко което се полага и се източва от въздуха като празна тръба.
ПП Да има забавител някъде по системата?

Точно така. Деформацията е към центъра(защото на дугаде място няма)

Последна промяна:
  • Харесвам
Reactions: Sen
Оказа се, че може би не са най-добрата комбина, тъй като в тоя филтър има толкова материал (той самият си е голям), че обезвъздушаването на маркуча и на самия филтър след пълнене отнема доста минути.
Предполагам е нормално, филтърът е предназначен за големи компресори, и за големи обеми въздух; любопитно ми е, имал ли е някой подобна случка?
Всеки с по-голям филтър го знае това. Филтъра работи с налягането с което пълниш пушката. За да стигне налягането до пушката първо трябва да се вдигне налягането в филтъра.

Давам пример: моя филтър е с ориентировъчен обем от около 400см3. От този обем вадим 200см3 (пълнежа на филтъра - молекулярно сито, активен въглен, силикагел и съда който ги държи) и накрая остават едни 200см3 които са празен обем. Този обем трябва да се напълни и нагнети до работното налягане всеки път когато пълниш. При мен с двуглав Tuxing пълненето само на филтъра става малко над минута но ако същия филтър се закачи за по-слаб компресор може само пълненето на филтъра да отнеме 10,20мин.

Това забавяне при пълненето е разбираемо.
Сега да видим отвеждането на въздуха защо така се бави и е на пресекулки... Не ми остана време снощи да видя какво е дереджето на уплътненията.

Това забавяне при пълненето е разбираемо.
Сега да видим отвеждането на въздуха защо така се бави и е на пресекулки... Не ми остана време снощи да видя какво е дереджето на уплътненията.
Аз превантивно навсякъде където има такива уплътнения ги сменям с такива от полиацетал и ги минавам от двете страни с центрово свредло за да избегна такива проблеми. Ама китайците обичат да слагат някакви меки пластмаси на такива места и както казаха колегите често се мачкат.

20251213_235128.jpg20251213_235136.jpg20251213_235145.jpg20251213_235159.jpg20251213_235210.jpg

Днес малко труд и техника. Не знам как да го нарека, може би бидон коолинг мод :) Пробвах с 8 литра вода повече от 35 градуса не вдига за 25мин, ама си е хладно вън де. Финалната идея е да бачка с 5 литра моноетилен гликол. Отворена система. Ще го пробвам с 5 литра вода на следващото пълнене на 6.8 литра от 200 до 300 бара. Днес се справи за 40мин на това упражнение.

View attachment 130067View attachment 130068View attachment 130069View attachment 130070View attachment 130071

Днес малко труд и техника. Не знам как да го нарека, може би бидон коолинг мод :) Пробвах с 8 литра вода повече от 35 градуса не вдига за 25мин, ама си е хладно вън де. Финалната идея е да бачка с 5 литра моноетилен гликол. Отворена система. Ще го пробвам с 5 литра вода на следващото пълнене на 6.8 литра от 200 до 300 бара. Днес се справи за 40мин на това упражнение.
Погледни по-назад в темата как съм направил моя. Направи му една рамка и хващай всичко за рамката с болтчета а не за компресора. Играчка е ама ако нещо се развали(а то ще се развали) сваляш болтчетата оправяш и пак го качваш. Иначе аз съм с малък радиатор от 50CC мотор и е предостатъчен за охлаждането(затворена система) като използвам 25% антифриз и 75% вода за да избегна разяждане на разни части(само с вода не го пускай). Побира под литър охладителна течност.Помпа поръчах от китайците защото тая оригиналната и нямам доверие.Постоянния ток и аз като теб го вземам от 21v зарядно и го намалям до 12v с модулче.

Аз на моя в последния ъпдейт му добавих дигитален манометър и електроника за автоматичен стоп от Yong Heng и работи доста добре засега. Колко време ще издържи релето ще видим. :lol:

Точно така. Деформацията е към центъра(защото на дугаде място няма)
Не е това проблема. Проверих бързите връзки и от двете страни. Компресорът пълни малко по-бавно с филтъра, отколкото без него, но после обезвъздушаването отнема от 250 бара до 4-5 бара около 7-8 минути, като от 20 бара до 4-5 беше най-тегавото по обясними причини. На 4 бара показание на компресора вече успях да разкача щуцера; разкачих и самия филтър и от двете страни, и продължаваше да тече въздух от самия филтър още около минута!
Проблемът определено си е във филтъра... Освен много материал да съм сложил в него, макар че следвах дословно инструкциите.
Ще търся други алтернативи на филтъра, с този няма да стане за бързо пълнене на малки обеми; както казах в първия си пост, според мен просто е предвиден за пълнене само на големи бутилки.

И се извинявам, че спамя темата с чести постове... Но ето един въпрос: дали нашите британски приятели са решили уместно да сложат отворите в двата края, а не по средата?

20251230_145154.jpg

Тук се навива маркуч или бърза връзка. Ако сложиш о-пръстен, дори с леко натягане на ръка той застава върху двата отвора и ги ограничава. Ако проходът беше по средата, както е на маркуча или бързата връзка, които трябва да бъдат навити на това място, нямаше да има такъв проблем. Е, може би не разсъждавам правилно.

Значи това е причината за бавното изпускане!? Такава недомислица не съм и допускал,че може да бъде сътворена!Дай го на стругар да му пробие един отвор в средата.
Сега се загледах в снимката. О пръстена е предвидено да е в горната част на капачката,не в дъното. Или поне от тая снимка така ми се струва. Може би към филтъра има някакви специфични бързи връзки. Дупчи централен отвор и не го мисли повече.
Screenshot_2025-12-30-15-08-13-592_com.miui.gallery.jpg
Аз точно така съм си направил капачките на филтъра. Освободеното над резбата в корпуса е мястото за О пръстена.

Последна промяна:
Да, при теб изглежда както трябва... Не, това не е място за о-пръстен, това са външен ръб и повърхност:

17671004773702051594368373886960.jpg

Просто са загладили ръба... Но не мисля, че там е проблемът с бавното изпускане... Поех известен риск, като опитах да помпя без да има никакъв о-пръстен или уплътнение, само тефлонова лента по резбата... Ясно се чуваше как по време на помпане от там излиза известно количество въздух. И след това при обезвъздушаване пак беше голямо чакане... Ще пробвам още няколко неща и може да го побългаря ;)

Добре, друже, имайки предвид горните ми два поста, нека те попитам - какво уплътнение сложи на златната тапа преди да навиеш там маркуч или куикфил? В смисъл, какво уплътнение, така че да не ограничиш сериозно тези два отвора на снимката?

Така се вижда,че отгоре е само фаска. Значи остава да е от пълнежа. Ако не е тайна с какво и как си го напълнил? Уплътняването става и с тефлонова лента. Входа на филтъра ми и манометъра съм ги навил странично в тръбата и точно с тефлонова лента са уплътнени.

И се извинявам, че спамя темата с чести постове... Но ето един въпрос: дали нашите британски приятели са решили уместно да сложат отворите в двата края, а не по средата?

View attachment 130497

Тук се навива маркуч или бърза връзка. Ако сложиш о-пръстен, дори с леко натягане на ръка той застава върху двата отвора и ги ограничава. Ако проходът беше по средата, както е на маркуча или бързата връзка, които трябва да бъдат навити на това място, нямаше да има такъв проблем. Е, може би не разсъждавам правилно.
Ако над резбата на маркуча който се навива в тапата е по-широко от резбата(над 2мм) може и да стане по този начин:
Отиди в някой магазин за пневматика или хидравлика и си купи уплътнителни шайби с диаметъра който ти е на резбата на маркуча. Купи си няколко броя. Трябва да струват стотинки.Незнам дали ще уплътнят в тапата защото ми изглежда че фаската е доста голяма.
Шайбите изглеждат така:
Untitled-1.jpg
Аз лично навсякъде на компресора съм с такива.Пластмасови шайби използвам само ако нямам друг избор.

Back
Нагоре