ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

Не знам, колко е твърд, но редовно виждам алуминиеви клапанни тела и тапи на резервоари, които са на каша отвътре. След избърсването на кашата се откриват дълбоки язви, грапавини и промени в детайлите. Вярно е, че оксидът в тези случаи е примесен с маслени пари и най-различни говна. Още им се чудя на някои колеги - дал 4000+ лв за пушка и я пълни с компресор за 400 лв.

Това което виждаш вътре не е алуминиев оксид Al₂O₃ а други съединения. Този оксид е много тънък невидим слой. При наличие на хлориди, алкални среди, киселинни среди се активират други процеси и се разгражда слоя оксид, като се получават други съединения(хидро оксиди, алуминати и др.) А в контакт и с други метали започват да протичат и електро химични реакции. При повишена температура, даже се отделя водорода от водата и се образува алуминиев хидрооксид Al(OH)₄.
Много е важен и вида на сплавта. Много яката 7075 примерно има много ниска химическа устойчивост и трябва да се анодира, после даже и прахово боядисване и пак не е достатъчно.
1100 например е почти чист алуминий, най-мек, но пък след оксидиране най-устойчив на вода.
В другите видове сплави има повече Цинк в 7000, повече Мед в 2000, Манган в 3000, Силиций в 4000, Магнезий в 5000, Силиций и Магнезий в 6000. Където имаш по благородни метали от Алуминия в сплавта или когато контактува с тях, тогава е най-слаба устойчивостта на корозия.

Последна промяна:
При това положение как се дават гаранции от по 10 години на тези бутилки,тя 2 не може да изкара.Сигурно има доста колеги ,които си пълнят бутилките с този тип компресори,за които Никито споделя.Следя форума,но не съм чул някой да се оплаче,че му е цъфнала бутилката.Явно кофти късмет при мен.Лошото е,че не и знам историята(с какво е пълнена,колко пъти е пълнена,до колко е пълнена).Това е първи и последен път,в който купувам бутилка втора ръка.

Стига вече с тия компресори. Принципа на работа на компресор за 400 и 4000 лева е един и същ! И двата компресора вкарват в компресирания въздух доволно количество масло и вода. Важна е филтриращата система СЛЕД компресора!

При това положение как се дават гаранции от по 10 години на тези бутилки,тя 2 не може да изкара.Сигурно има доста колеги ,които си пълнят бутилките с този тип компресори,за които Никито споделя.Следя форума,но не съм чул някой да се оплаче,че му е цъфнала бутилката.Явно кофти късмет при мен.Лошото е,че не и знам историята(с какво е пълнена,колко пъти е пълнена,до колко е пълнена).Това е първи и последен път,в който купувам бутилка втора ръка.
Колега, когато купуваме нещо втора ръка винаги има шанс в последствие да пием по една студена вода.
Не се знае преди да придобиеш бутилката на какво е била подлагана.
Може само да гадаем за причината на дефекта и защо бутилката се е "избушила".
Погледни по-положително на нещата, Господ ни подлага на трудности, за да се самонаучим.
Все пак имаш късмет, че бутилката е била карбонова и е казала Фъшшшшш, защото повечето стоманените правят БУМ! :)
Купи си друго шише и забрави за проблема. Животът продължава и е хубав! :cheers:

Моето предположение е че е използван филтър с молекулярно сито до което е стигнала вода в течно състояние. Течна вода+молекулярно сито=киселина която разяжда алуминия и оксида му. На тази снимка има следи все едно че в бутилката е текла някаква разяждаща течност. Ако можеш сподели от кой си закупил бутилката.Ако ти си пълнил бутилката само в синхрон значи проблема е бил преди това.Аз лично съм поръчвал 4 китайски бутилки(2 карбонови и 2 алуминиеви) и нито една не е имала такъв проблем.
IMG_20250731_101154.jpg

Важна е филтриращата система СЛЕД компресора!
Напълно съм съгласен! Даже за мен е по-важен филтъра отколкото компресора.

Последна промяна:
Колега, когато купуваме нещо втора ръка винаги има шанс в последствие да пием по една студена вода.
Не се знае преди да придобиеш бутилката на какво е била подлагана.
Може само да гадаем за причината на дефекта и защо бутилката се е "избушила".
Погледни по-положително на нещата, Господ ни подлага на трудности, за да се самонаучим.
Все пак имаш късмет, че бутилката е била карбонова и е казала Фъшшшшш, защото повечето стоманените правят БУМ! :)
Купи си друго шише и забрави за проблема. Животът продължава и е хубав! :cheers:
Напълно съм съгласен с теб,колега.Причината да споделям това е само и единствено да се изведат плюсовете от случилото се.Никой не обвинявам,няма как този,който продава да знае какво е състоянието и вътре.А ако колегата реши сам да сподели...да го направи,това ще е от полза за всички!

Сигурен съм, че ако прочетеш условията за Гаранция при ползване на тези бутилки, ще е написано, че трябва да се пълнят само с чист въздух, без влага и без примеси. Така е и при стоманените. Производителите си поставят тези условия, а дали се спазват - зависи от ползвателя.

Последна промяна:
Напълно съм съгласен с теб,колега.Причината да споделям това е само и единствено да се изведат плюсовете от случилото се.Никой не обвинявам,няма как този,който продава да знае какво е състоянието и вътре.А ако колегата реши сам да сподели...да го направи,това ще е от полза за всички!
Също съм съгласен с теб колега. Крайно време е да забравим сентенцията- Есть человек , есть проблем. Нет человека ,нету проблема. Дори и колегата от който си я закупил да каже какво ,как и що, не може да се каже дали не е заводски проблем, или проблема е причинил той. Така се е случило и толкова. При теб е излязъл проблема. Винаги когато закупуваме нещо (каквото и да е ) разчитаме един на друг всеки да се отнесе отговорно към нещата без лъжи и измами, защото все пак сме една общонст и живота на всички ни зависи от другия специално при такива случаи. Тия гаранции дето ги дават китайчетата файда от тях йок , ако стане проблем . Може да е и по зле. Жив и здрав да си , купуваш нова и огонь батарея , само десятки . Поздрави .

не може да се каже дали не е заводски проблем, или проблема е причинил той. Така се е случило и толкова.
Заводски бутилките не излизат така разядени.Щях да отворя моята миналата седмица да я видя но е с ключ 20мм и сега търся такъв или близък да я отворя.

А другото е за цел да се разбере как и защо е възникнал проблема с разяжда ето за да може да се предотврати за в бъдеще от всички нас.

Здравейте! Решил съм да си взема snowpeak pp 750l . Може ли да ме посъветвате за някаква ръчна помпа с която мога да я пълня. Доколкото разбрах трябва да се вземе и някакъв допълнителен накрайник за да не влиза влага при пълненето.

Back
Нагоре