От нищо... нещо

A

Anonymous

Гост
От нищо нещо... Ниско бюджетни изпълнения, или рая на самоделките. Сигурно на всеки му се е случвало да измайстори нещо за хобито от подръчни материали. Не, че не може да си го купиш от магазина, ама е друго да си го направиш сам. Някои си правят задтилници, други кръстове за оптиките, трети двуноги, четвърти всевъзможни мишени и т.н. Та понеже няма обособена такава тема реших да направя, та всеки знаен и незнаен майстор да се похвали със своето ТНТМ ;)
Ето го и моя скромен принос за идеята. След като си направих двунога и камофлажен калъф, сега сътворих и една полева стойка за мишени. Сигурно всеки се е сблъсквал с проблема, като отиде на някоя полянка да постреля и да се чуди на кое дърво или храст да си закичи мишената :wall:
Ето какво спретнах от две алуминиеви тръби и малко доработки. В случая използвах алуминий заради лекотата, а и защото имах такива под ръка /от стара завеса за баня ;)/. Отрязах ги на две за да може да се прибират една в друга. При стругар си направих две тапи, които набих в долния им край. В тези тапи навивам метални шишове, с които стойката да се забива в земята. Използвах и някакви алуминиеви профили за хоризонталните страни. Сглобяването на конструкцията става с болчета. И общо взето това е... вчера я пробвах и останах доволен от резултата. Направих я така, че да може да се разглобява максимално за да се пренася по-лесно в багажа. Ето малко фото:




 
A

Anonymous

Гост
човека е написъл от нищо нещо и такова е направил и нека си остане тук браво на него а иначе това с тая дрипа дет овил хубавото пушкало направо кърти
браво на него за изобретателноста :pardon:
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
ако се получи нещо такова
010799739-big.jpg

и предложиш разумна цена съм насреща  ;)
макар че не съм фен на идеята да бръктисаш подобна антика за целта.
 
A

Anonymous

Гост
Антиката изглежда интересна. да не стане от нещо-нищо :crazy:
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Липсват регулировки - хоризонтални и вертикални. Ако ползваш старата зъболекарска машина само заради поставката/основата - грях ти на душата. До колкото знам във форума има колеги, които са зъболекари. Бедна ми е фантазията какво ти мислят в момента ако нещата са необратими ;).
Сори ако ти секвам ентусиазма, но имам слабост към стари предмети с история и неодобрявам унищожаването им.
Но.....машината си е твоя, решението също. Успех
 

praetorian

Редовен Потребител
Тук ще пиша за заглушителя, направен за хатсан АТ44.Използвани материали : полиамидна пръчка диаметър 25мм.Дължина 230 мм.Шайби с отвори 8мм и диаметър 16мм.Парче поливъден армиран маркуч външен диаметър 16мм.Подготовка на пушката - сваля се мушката (развива се малкия шестограм и се издърпва).Преди това се развива накрайника отпред на цевта.От полиамида се отрязва парче за предната тапа на заглушителя.нарязва и се външна резба, стъпка по желание, за предпочитане по - едра.Полиамидната пръчка се разпробива на отвор фи16мм в дължина 130 мм.Продължава се със свредло 13мм и от противоположния край се разпробива на 35мм със свредло 14мм.Външно дизайна е по желание, но трябва да се има предвид, че разстоянието между цилиндъра и цевта е 4 мм.Моя е оформен нещо като надулника на хатсан 125.В предния край се нарязва резба за навиване на тапата.От поливъдния маркуч се отрязват парчета с дължина от 1 см.Започват за се натъпкват в последователност шайба - маркуч - шайба до запълване на обема.Навива се тапата в предния край, заглучителя се навира върху цевта и сте готови.Няма нужда от лепене и фиксиране с болтове.Не мърда.Другия + пред тези на резба е, че пушката не е толкова дълга със заглушителя.
Цена на материалите: Полиамид - 3.50;Шайби - по 0.07 за брой;маркуч 10 см - нищо(отрязах от един, оставен в мазето ;)).Стругар - 5 лева.
 
A

Anonymous

Гост
Е сега е момента за снимката да видиме как изглежда ;)
 
A

Anonymous

Гост
то изглежда като надулник ако и заглушава както трябва може да го продадеш патента на хатсан.. :cheers: много бих се радвал да пострелям с някой хатсан че ме чеше крастата за 5.5 бюджетно ПЦП 10 зарядно..
 
A

Anonymous

Гост
наумил съм си да си направя ей такава двунога...
Bipod1_21.jpg

няма да е точно копие на тая,ще е малко по различна...ще се захваща за цевта и ще е по упростена...
трябва само да си събера материялите и я почвам... :p
 
A

Anonymous

Гост
По какво се разбира, че нещо от сайта е Worldwide Free Shipping ?
На двуногата пише Price: $29.90 , това ли е?
 

Kefal

Новодошъл
Мене лично ме интересуват оптиките от сайта,с безплатната доставка колко ще ми излезе оптиката чисто.Трябва ли да се плаща мито или някакви други такси освен опоменатата цена на оптиката. ???
 
A

Anonymous

Гост
Поогледах се за тази безплатна световна доставка. Нещата май не стоят точно така.

- EMS rate quoted is for these regions: US, Canada, UK, Belgium, Denmark, Italy, Japan, Australia, Singapore and some more countries. If your region is not listed, we will contact you to confirm shipping rates before shipment ($10~$20 extra typically).
А списъкът със страните е:
Countries that we can currently ship EMS packages to:

Australia, Austria, Belgium, Cambodia, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Greece, Hong Kong, Indonesia, Ireland, Italy, Japan, Luxembourg, Macau, Malaysia, Malta, Mongolia, New Zealand, North Korea, Norway, Papua New Guinea, Philippines, Portugal, Singapore, South Korea, Spain, Sweden, Switzerland, Thailand, U.K., U.S.A, and Vietnam.
If your country is not listed, please contact us by e-mail to request for a custom EMS quotation.

Освен,ако не бъркам нещо?
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
EMS е куриерската фирама на пощите по света (ако не се бъркам). Иначе с китайски пощи е абсолютно безплатно.
 

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
fatalen написа:
EMS е куриерската фирама на пощите по света (ако не се бъркам). Иначе с китайски пощи е абсолютно безплатно.

Не се бъркаш. Но с китайските пощи, както е нормално по целия свят няма нищо безплатно. Просто подателят поема разноските.
 
A

Anonymous

Гост
EMS - Express Mail Services - експресна поща с номер за проследяване(tracking number)
 

jordannik

Потребител
Само да вметна, видях въпросната двунога и не ми хареса особено. Много тънки крачета и доста паянтова (в отзивите на сайта се споменаваше нещо такова). Базата ми за сравнение е Лийпърс.
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте всички,извинявам се ако отклонявам темата в друга посока,но направо се влюбих в старата зъболекарска машина на колегата Аз самият съм зъболекар и мисля,че мога да я върна към "живот"-имам някои от нещата ,които и липсват Мога да я платя или да компенсирам с изработването на необходимия детайл Прощавайте още веднъж,успех стрелци :cheers:
 
Нагоре