Отзиви за career 707

nikolai89

Редовен Потребител
Здравейте колеги, мой приятел ще си купува пушка и му предлагат това корейско чудо в калибър 5.5. Ако някой е запознат с модела да изкаже мнение , че и в youtube няма много клипове с това паткало. Само в amazon и piramidair я откривам и там я дават 1250 fps.Прилича на Суматра, но доближава ли се до нейните възможности?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
1:1 Суматра. С малки разлики. Цев и карантия абсолютно еднакви. И си е добра пушка, стига да няма някакъв придобит дефект.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
С какво е по-добра и доста по-различна от Суматрата ? Същата цев, същите цилиндри, същия клапан, същото клапанно тяло, същата капачка на клапанното тяло, същия тип зареждане, една и съща мощност и скорост и при двете, същия трансферпорт и същия заряден клапан. Едни и същи ударници и пружини. А и същия регулатор имат. Имат минимални разлики в прикладите. Пълнителите са различни и манометрите. Дори производителите са от една държава. И двете пушки са много добри и с хубави цеви.
 
Последна промяна:

luft9waffe

Редовен Потребител
Пробвал съм ги дет се вика side by side преди 8-9години .Суматра 6.35 с/у кериър 5.5.Втората,заради сайд-левъра и полупистолетната ръкохватка е мн. по-ергономична.Спусъкът и по-добър и точността също.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Аз бих се доверил на Gadnqra!Имам само една забележка...защо ти е в 5,5мм!
 

nikolai89

Редовен Потребител
ами тази която му предлагат е 5.5, в БГ едва ли има от къде да избира между калибри точно на тази пушка :)
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Кериъра също е много хубава пушка. В 5.5 са много добри.
 

cilindura

Редовен Потребител
Здравей, колега!
На мястото на твоя приятел бих избрал Суматра. Тази пушка в 22 калибър не е за пренебрегване. Career 707 не се произвежда от много време. Предполагам, че и двамата не знаете, а и едва ли някога ще узнаете колко пъти тази пушка е зареждана. Все пак това е ПЦП и работи с резервоар под високо налягане. Аз например бих си купил нова Суматра.
Точността на тези две пушки няма абсолютно никаква разлика, тоест и двете са еднакво точни, ако цевите им бъдат обработени както трябва. Career 707 е с туболарен пълнител, което само по себе си е анахронизъм. Този туболарен пълнител например не е в състояние да събере свръхтежките проектили от 2,6 грама, които са аналог на 22 лонг райфъл стандарт. Докато при Суматрата барабанът е всеяден и е в състояние да събере и най-дъгите проектили.
Не всички Career-и са с полупистолетна ръкохватка. Последните модели приклади бяха идентични с тези на Суматра. Този модел пушка според мен е единствено добър в калибър 9 мм.
Поздрави!
 

hlapeto

Потребител
...Този туболарен пълнител например не е в състояние да събере свръхтежките проектили от 2,6 грама, които са аналог на 22 лонг райфъл стандарт...
Само тук не мога да се съглася . От дължината на проектила при кериера , зависи единствено броя напроектилите в пълнителя. Въпрос на регулиране е .
 

cilindura

Редовен Потребител
Прав си, колега. Може би неправилно се изразих,но за разлика от "Кериър"-а , при "Суматра"-та не е необходима настройка на пълнителя. Каквото сложиш - това стреляш. А пък ако някой толкова е заритал за пушка с линеен пълнител, то и сега на пазара има "Sumatra - Golden Saver 7000", на всичкото отгоре със странично зареждане (side lever), която много лесно може да бъде преобразена в нашумялата и така модерна напоследък компановка бул-пап.
 
Нагоре