Аз гледам на нещата по друг начин...
За мен, там инструкторите трябва да са "киселяци" за да има някаква дисциплина... Независимо, че ние, примерно, знаем как да се отнасяме с уважение и респект към оръжието, там отиват да стрелят и такива като синът ми. ВКЛЮЧИТЕЛНО И САМОСТОЯТЕЛНО, МНОГО ЖЕНИ. Имаше една така група от момичета което се вижда в предният ми клип от 2022г....
Синът ми вече го смятам за изключение... Той е много добре запознат с оръжието и мерките за безопасност както и последствията и затова изпълнява всичко което му е казал инструктора. Идеята ми бе, че щом някой е навършил 18 години той може да посещава стрелбището и сам. Без присъствието на родител...
...Знаейки какви лигльовци са голяма част от тийнейджърите на неговата възраст, трябва да има непрекъснат контрол над тях, особено ако са със заредено оръжие в ръка... За да не стане някой сакатлък... Това е като с шофирането... Много добър шофьор си и никога си нямал някакви инциденти, НО един тийнейджър, който вчера е взел книжка те удря на кръстовището... Добър шофьор си но вече си попадал в инцидент... дори и да не е по твоя вина... Главоболието ще е доста голямо... В началото не мислех точно по този начин... Виках си, щом сме тук (на стрелбището), значи всички имаме представа за какво става дума и такива неща са невъзможни... НО когато започнах да "лепя" първият си филм от стрелбището бях ужасен от това което тогава забелязах... ДУПКИ НА ТАВАНА... Буквално над главата ми... Имаше ги много и бяха на всеки коридор... Наистина от малокалибрено, НО са много и са навсякъде... След това се опитах да си представя, ситуациите в които това нещо може да се случи и как може да се случи... Аз съм човек художник и си представям нещата цветно със звук и картина... Фантазията ми е развинтена, но това което си представих не ми хареса... Затова и в мен се породи желанието, аз да съм поне първите пъти със синът ми когато ходи на стрелбище за да му създам навици, и да видя дали ще придобие нужният респект и уважение към оръжието... Защото вече е пълнолетен, да е жив и здрав и вече може да ходи там дори без да ми каже...
Погледни на кадъра който ти споделям... ...в дясно, над главата му... ...дупките върху дъските... Не са от дървояди... И си представи (цветно) как са се получили. ...Разиграй си в главата вероятната сценка как става подобна дупка...
п.с. Въпросните киселяци са знаели, че въпросът, дали можеш да си купиш от там патрони е подвеждащ. Те ги продават дастатъчно скъпо, че човек който има оръжие да иска от там да си ги купи...
пример:
22LR (куче марка) те го продават за стрелба на стрелбището за 0,40лв.
22LR производство на американците CCI по магазините е по 0,20-0,25лв. Това е надценка повече от 100% ...тези ми направиха впечатление защото се интересувах как мога да придобия разрешително за 22-ри, какво се изисква и колко ще ми струва... Но предполагам, че и с другите калибри е същата ситуацията...