ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

kid

Редовен Потребител
ФТКС

sts1969

Редовен Потребител
В текста с описанието пише 30мм. но горе в дясно в черният правоъгълник пише 34мм. :wall:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Относно Hawke SW30 8-32x56 Half Mil-Dot - не си заслужава парите!
Купете си нещо друго.
Липърса примерно е по-евтин и бих казал на същото ниво, да не кажа и по-добре.

 

Dominus

Редовен Потребител
Татеос, много му е малко реалното увеличение на липърса. Струва ми се нереално /неточно/
 

azzaro

Потребител
Не мога в никакъв случай да кажа че липърса е по-добрия, не знам какво му харесвате освен по-ниската цена!
 

dberov

Редовен Потребител
От Хоук до Хоук има разлика.
Аз съм притежавал и трите Хоука на модела Sidewinder, 8.5-32х56 и 8.5-25х42 на пълно увеличение стават боза но малкия Хоук 6.5-20х42 е сълза от всякъде и няма да я сменя за друга оптика в този ценови клас.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Беров, трябваше да погледнеш през моето мтц 5-20х50 халф мил и много бистро, ама вече пътува към нов собственик, не е за FT
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Имам и трите оптики на Хоук. Чак пък боза. Освен ако всичките ти други са Нико, Найтфорс, ЮЕСоптикс, Марч и Шмидт. За парите си са перфектни, а скалата според мен няма равна в тоя клас. За бенч пък, за тия пари не мога да се сетя за по-добро. Наскоро се канех да ги продам всичките, защото излязоха интересни продажби, но като помислих и посмятах малко - и се отказах. И с Тато ще си позволя напълно да не се съглася за сравнението с Лийпърс(няма нужда да казвам, че също съм ги имал абсолютно всичките през годините). Знам че той имаше кофти попадение с един Хоук, но моите са купувани от Холандия и съм ги избирал - връщал съм ги за подмяна няколко пъти - докато ми харесат.
 

dberov

Редовен Потребител
Аз съм нямал възможност да връщам и подменям закупена оптика и отбелязвам наблюденията си от тия които имах.
Големия Хоук купих от Англия, средния от USA а малкия от Португалия. Възможно е да има разлика в качеството според партидата или страната за която са произведени. Лийпърса на Тато например е купуван от USA и предполага по качествени лещи и изработка и ако е попаднал на кофти Хоук то везната ще клони към Лийпърса но можеше да се случи обратното, да попадне на хубав Хоук и кофти Лийпърс, просто стечение на обстоятелства.
За гореизброените марки нямам финансова възможност затова завъртях доста ниско бюджетни оптики но в крайна сметка Хоука ми стана любимка а в този ценови диапазон не виждам такава която да я измести.
 

FreeMan

Редовен Потребител
Интересно че в началото всички оптики ми се виждаха що годе бистри, а някои като Голямото Нико като сълза.
Колкото отива по-зле става - вече всички ми се виждат мътни. Само купувам и продавам и няма угодия.
Лийпърса се задържа най-дълго при мен.
Сега пак се впускам в едни приключения - то ще се чуе.
Този Вортекс има ли го някой в България, за да не му се хвърляме на сляпо и на него.
 

boceto84

Потребител
Чудех се ,чудех се и реших да попитам тук,понеже нямам регистрация в ловни форуми.Преди два дни ми се случи нещо много странно и "страшно".
Приятел ловец държи малък язовир.Отидохме преди два вечера около 23:30-00:00 часа да пообиколим язовира.Кучето му/яктериер/ има навик като отвори вратата на колата и изхвърча от нея като "държано на въже".Точно след около минута две докато си вземем пушката се чу ръмжене.Приятеля гръмна във въздуха и тръгнахме към кучето което беше на около 10-15м от нас.След това се чу едно изскимтяване и до там.Светехме с фенер доста мощен но нищо,след около 10мин. намерихме кучето мъртво на около 5-6м от мястото,в нивата която е изорана/най-вероятно и затова не го видяхме в началото/.Видимо имаше малко кръв на задния крак и устата.Интересното стана след като го взехме.Имах чувството,че вдигнах торба с натрошени буркани.Нямаше ни една здрава кост по него.Гръдния му кош беше станал буквално като гумен,с нито едно здраво ребро.Всичко това се случи за не повече от3-5 мин.Светехме доста с фара но нищо не се видя,нито очички,нищо.
Въпросът ми е имате ли идея какво животно би могло с такава скорост да убие доста пъргавият яктериер и да го натроши с такава лекота за толкова кратко време.
Мина ми през ума за вълк,но по нашия край няма такива животни.Навъртат се диви свине ,но е малко вероятно да е това.
 

sts1969

Редовен Потребител
Няма да е било убито от хищник според мен, хищникът напада със зъби, хапе и разкъсва. Най-вероятно е било стъпкано от копита на голямо тревопасно, кон, бивол...или раздразнена дива свиня-майка, да не си и на среща ако има малки.
 

dberov

Редовен Потребител
Както обясняваш че кучето е изхвърчало от колата може да се е натъкнало на зрял и едър Язовец а когато Язовеца е стресиран може да убие ягтериер само с 2 - 3 удара и да се скрие в дупката си.
Баща ми отглеждаше ягтериери и фокстериери за лов и знам това от него.
 

andi

Редовен Потребител
Дири нямаше ли ? Нали е било орано - трябва да личат .
За да е натрошено ще тежко животно . ... "голямо тревопасно, кон, бивол " - би трябвало да се види на прожектора . ЗА да не се види - значи е нещо тъмно , което се снишава - вълк, голямо чобанско куче , мечка или глиган единак .
 

tamiestef

Потребител
А дали някой,не се е отървал от прекалено порасналият си домашен любимец - питон например,както вече се чу из медиите за такива случаи?
Времето и пораженията,пасват на такава среща,според мен.
 
Нагоре