ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
Според мен нищо няма да и стане на оптиката, даже е означена в спецификацийте като удароустойчива.
Стрелял съм доста с .308 и отката не е нищо впечатляващо.
Няма нищо общо с ритащите ни пружинки, които могат да убият почти всяка оптика.
 

ilian

Потребител
dinkata написа:
Не аз я получих като подарък няма да я поръчвам, просто един приятел ме помоли да пробваме новата му карабина как ще стреля/групира различни патрони, а нямал все още собствена оптика с която да разбере.
По този начин само ще се вкара в ненужен разход за патрони и бая пари ;),да си купи оптика и да не прави компромис.Пушката му и без това няма механични мерници та няма смисъл от това упражнение дето сте го намислили.Ако много ви се стреля това е друг въпрос разбирам ви напълно,трябваше на 19.06 да си взема карабината но още не мога да се оправя с тъпата бюрокрация :wall: :wall: :wall:
 

didarai

Редовен Потребител
На комп с Уиндоус 7 , възникна следният проблем:
При опит за влизане с паролата на единственият профил на компа , се изписва съобщение :
"Услугата юзър профил не може да бъде изпълнена " .(не е грешна парола , тогава изписва "грешен потребител или парола" ).Някакви идеи за решение преди преинсталация ? ???
 

lynx

Редовен Потребител
Виж дали не може да влезнеш под Сейф Мод и оттам да върнеш системата назад?
 

ivan_v

Потребител
Разглеждал ли си тези
http://www.dhgate.com/product/1pcs-center-point-leapers-4-16x50-full-size/73136540.html#s2-20-1|1868060981

http://www.dhgate.com/product/leapers-utg-6-24x50-full-size-ao-mil-dot/63991023.html?recinfo=1,1,3#cppd-3-5|null:1
Моят хасанчо го купих заедно с Leapers 3-9x32 , но на повече от 35метра увеличение X9 ми идваше малко. Препоръчвам ти да си вземеш с увеличение поне X16 щом ще стреляш на 50м.
Моята ми излезе само 120лв.
 

dberov

Редовен Потребител
Някой знае ли кой калибратор за точкуване на Бенч мишени в 5.5мм е правилния. Зад калибъра има някакви букви които не са ми ясни какво означават, аз предполагам че единия е за измерване на дупка от огнестрелно оръжие а другия е за измерване на дупка от чашка ???
Няколко колеги искаме да поръчаме по голямо количество, доставката до Германия е 5 евро за пратка, ако получа отговор и някой иска да му купя да пише на лични.Има цена без лупа и с лупа.

http://www.schiesssport-buinger.de/shooting/ahg-SCHUSSLOCHPRUEFER

http://www.shootingequipment.de/Werkzeuge/Messgeraete/ahg-SCHUSSLOCHPRUeFER.html
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
LG(LuftGewehre) е за възд. пушки, LP(LuftPistolen) за възд. пистолети - олимпийски мачови дисциплини за възд. оръжие, само в .177, а .22 LR е за малокалибрените дисциплини. :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
За тези които ми писаха на лични че искат калибратори. Обърнете внимание че има цена с лупа и без лупа, върху тази цена се начислява 19% ДДС и отделно е цената за доставка до адрес в Германия 6 евро или до други държави. Аз имам адрес в Германия така ще се поръчат и получат там и после ще ми се донесат до България по човек. Малко тромави са нещата и в сайтовете, предлагат артикули които нямат в наличност и се чака по една седмица за да ги набавят и изпратят та ако някой ги бърза няма да стане по рано от месец.

Транспортни до Германия

http://www.schiesssport-buinger.de/shooting/Versandkosten-2?exclusive_content=1

Транспортни до България и други държави

http://www.schiesssport-buinger.de/shooting/Shipping-costs
 

azzaro

Потребител
Ако ти е само за БР по добре си вземи един сайтрон 36*42 и забрави,и като цена е по-добре от тази.
 

sts1969

Редовен Потребител
Днес отделих половин час да си почистя оптиката от китайските прашинки с който дойде в БГ ;) Благодарение на Валентин Иванов , който преди 10 дена във Варна ме посъветва къде точно да почистя (Благодаря Вальо, много съм ти задължен :cheers: )...от днес оптиката е идеално почистена и образът и максимално бистър за реплика. :cheers: :cheers: :cheers: :yahoo:
 

lynx

Редовен Потребител
Има шанс и да не си я пре*бал.
Зависи колко навътре си достигнал.
При студено време ако не се стичат вадички отвътре на окуляра, значи всичко е наред.
А ако тече, пускаш чистачките ;)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Аз имам 2 отворени оптики и ги ползвам, вие колко имате да знаете какво се получава след като се отвори ?
sts1969 - няма да се плашиш нищо и няма на оптиката пак ще можеш да си стреляш с нея ;) поне вече ще знаеш как да я почистиш ако все пак стане нещо :D
 

g1905

Потребител
Продължавам да си разучавам пушката - Gamo CFX, с газова пружина. Сега съм на тема оптика. Монтирана е TASCO 3-9x32Е. Окулярът при докосване доста хлопа ;) развих го и от долу на оптиката се вижда малък отвор, предполагам, че е имало стопорен винт. Въпросът ми е окулярът така ли трябва да се върти свободно или се регулира и застопорява със стопорен винт? Сигурно ми се смеете на въпросите, но нищо, това са ми първите сблъсъци с подобна техника.
 

petkof

Редовен Потребител
g1905 написа:
Продължавам да си разучавам пушката - Gamo CFX. Сега съм на тема оптика. Монтирана е TASCO 3-9x32Е. Окулярът при докосване доста хлопа ;) развих го и от долу на оптиката се вижда малък отвор, предполагам, че е имало стопорен винт. Въпросът ми е окулярът така ли трябва да се върти свободно или се регулира и застопорява със стопорен винт? Сигурно ми се смеете на въпросите, но нищо, това са ми първите сблъсъци с подобна техника.
Правилно предполагаш, не трябва да се върти свободно окуляра.В тази дупчица е имало миниатюрно болче, с което да се застопорява положението на окуляра, но това решение е много неправилно, а изпълнението на тази оптика е много зле.Изхвърли я с чиста съвест и си купи нещо по-качествено,вместо да си хвърляш парите за чашки като не улучваш с нея. :pardon:
 

lynx

Редовен Потребител
Нагласи си окуляра в правилното положение и му намотай отгоре малко черно тиксо, да не се върти накъдето си иска.
И си я ползувай така колкото изкара оптиката, а следващата ще е по-убава.
 

g1905

Потребител
lynx написа:
Нагласи си окуляра в правилното положение и му намотай отгоре малко черно тиксо, да не се върти накъдето си иска.
И си я ползувай така колкото изкара оптиката, а следващата ще е по-убава.

Един приятел я гледа и каза, че това се водело диоптрична корекция и се гласи според зрението на стрелеца. Ако имаш очила ги махаш и си гласиш образа. Така ли е или човека, не е в час?
 

lynx

Редовен Потребител
Да, така се казва.
Нагласи до да имаш едновременно фокус на мишената и кръста, фиксирай го да не се върти и си стреляй без да го мислиш повече.
 
Нагоре