ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

A

Anonymous

Гост
Или това:
BSA-832X4430-l.jpg

TECHNICAL SPECIFICATION
Magnification 8 - 32X
Obj. Lens Diameter(mm) 44
Exit Pupil Range(mm) 5.5 - 1.3
Field of View @100 Yds 13 - 3
Optimum Eye Relief (in) 3.5
Paralax Setting 10 to 8
Click Adjustment Value 1/4
Adjustment Range 30 - 30
Weight (ounces) 23.90
 

братушка

Редовен Потребител
Я зарежете бългатските търговци....
Отидете на eBay.com и за 300лв ще си докарате оптика, каквато нито един местен търговец не е сънувал дори.

Ето ви 2 магазинчета (набързо):
http://stores.ebay.com/Amonstar
http://stores.ebay.com/ProBlot

Тез китайци са много стриктни. При поръчка пишете им една молбица да надпишат колета като подарък и някаква по-низка цена. Досега винаги изпълняваха такива молби. Като резултат получавате колет от частно лице (някой си Ван Сунг или от сорта) с надпис подарък за 30$. Митница просто няма никакви основания дори да го отвори.
При мен номера мина не веднъж, значи и при други ще мине.
Всеки притежаващ карта VISA Electron може да направи регистрация в paypal.com и да си напазарува. Малко е разправия с тез регистрации, но пък си спестявате десетки, че и стотици левове и можете да си докарате оптики (че и други неща) за които тук не са и чули даже.

Ето една от последните ми покупки в полза на съфорумец:
http://cgi.ebay.com/New-ZOS-6-24X50ESF- ... dZViewItem
Крайна цена 165лв.
 

Socom

Потребител
Моля за съвет :). Време ми е вече да си купувам и оптика /пострелях на механични/ - доста разглеждах и мислих и си харесах това: http://www.shopbarska.com/Tactical_Scopes-BARSKA_6_24x44_IR_SWAT_TACTICAL_SCOPE.html
Попитах в магазина и естествено че я нямаха налична, като се надявах да ми кажат цена и евентуално време за доставка. Но хората ме уведомиха че съвсем скоро са доставили партида от Barska и до следващата такава можело да минат 2-3 месеца. За доставка на единична бройка да забравя /нямало да стане/. И тука вече ме изненадаха като казаха че имат налична бройка от SWAT серията на Barska а именно тази: http://www.shopbarska.com/Tactical_Scopes-BARSKA_3_5_10x40_IR_SWAT_TACTICAL_SCOPE.html
тя е най-малката от тази серия. Разгледах наличната и ми направи много добро впечатление. Но цената ми се струва висока - 376,00 лв. за това което предлага оптиката. Моля за коментар. /Пушката е тази в подписа ми/. Благодаря предварително на всички :).
 

Termina4

Потребител
един приятел има пружина пушка и е монтирал тази малка красавитца http://sotisbg.com/shop/optika-leapers- ... p-344.html с един хубав моноблок и се е получила страхотна комбинация  :bravo:
може и 4X40 да сложиш по принцип има много оптики но когато става въпрос за пружина пушка според мен няма смисъл от по скъпи оптиkи модела в линка е страхотен за парите си но в крайна сметка ти решаваш  :write:
ПП рядко стрелям на по голямо увеличение от 5-6 дори и на големи дистанции (50-80м) но май само аз правя така затова ние си казваме мненията но ти сам знаеш кое ще ти е по добре и като цена и като увеличение
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Първо искам да кажа Здравейте :) на всички участници във форума! Това е първата ми публикация. Имам нужда от мнения относно конкретен модел оптика. Изчетох всичките 17 страници по темата, и то след като вече успешно строших една оптика с не много ясен китайски произход. Първо ми скъса нервите да се разцентрова, докато към 500-я изстрел изгуби и фокус и лещата се отлюспи. След като прегледах мненията ви във форума се ориентирах към Leapers 3-9 х 40, АО, MD, TS. /SCP-394AOMDTLS/. Останах с впечатление, че това е американска оптика с двугодишна гаранция, както е написано в сайта на фирмата. В магазина обаче видях, че е китайско производство с 6-месечна гаранция. И за късмет - със строшена предна леща! Просто така си я извадиха от кутията. Набързо си прибрах паричките и реших да се допитам до Вас. Всички Leapers-и ли са китайски и с 6 мес. гаранция? Доволни ли сте от здравината на серията TS ? Какъв точно моноблок Leapers е подходящ за нея? / предложиха ми този: RGPM2PA-25M4 /. Оптиката ми трябва за HATSAN 95-SAS. Пушката дава изненадващо добри и стабилни резултати с механичния си мерник, откакто изхвърлих оптиката направо се родих. Вярно, оптиката си е удоволствие, но не и ако ти къса нервите. Благодаря на всички, които ще ми отговорят!
 
A

Anonymous

Гост
Бушнел Спортсман 3-9х32. Желязна оптика, само дето е без милдот, но не е болка за умиране. Откакто я сложих на пружинката си взех довиждане с Липърсите.
Моноблока на Липърс е добър избор. :yes:
 

harry_cool

Потребител
До Архитекта, не възлагай големи надежди на Липърсите.
Пример: пушка БАМ21 - 2 стрелби = 2 Липърса в кофата за боклук. Общо взето с Липърсите всичко е въпрос на късмет. Според руснаците трябва да купиш поне 3 броя от даден модел, за да ти се падне поне една читава бройка, но пак не е гаранция.
Послушай Бай Ачо.
 

Loki

Потребител
Прсизводството на Лиипърс е изцяло в Китай за щатите, в сотис имаше всичко, което им е всайта преди 10 дена на изложението. Хубаво е да я взимш на место, от три бройки на модела който избрах едната беше прее..на. Тия дни една фирма от Казанлък отваря магазин на 20м от мса на Самуил- те също внасят Липърс и др, даже малко по-тънко май. (не знам от къде си) harry-cool сигурно е прав...
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Тя не се чупи защото се мести.
А защото за да се измести е необходима голяма сила за преместването и, на която рядко оптики устискват.
А като се мести...сбогом точност.
Всеки път на различно място е попадението на проектила.
 
A

Anonymous

Гост
Това и преди съм го писал, но ето още веднъж. Преди време попаднах в нета на сайт с доста полезни съвети при избора и закупуването на оптика. Човека, който пише там е експерт в областа. Та ето какво казва той:" Рано или късно оптика монтирана на голямокалибрена пушка и особено на магнум пневматика умира след определено време. Кога ще се случи това, никой не може да гарантира. Просто един ден установявате, че вашата оптика е престанала да бъде точна и всеки изстрел е на посоки." Това ме подсеща и за една класация на руснаците, която бяха направили за оптики, които най-дълго устискват. Но сами се сещате, колко са заминали в кофата преди това ;) И още нещо- правилото- колкото по-скъпа е една оптика- толкова по-здрава е далеч не важи при магнум ППП. ;)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
До Бай Ачо - ако ти е удобно публикувай някой линк за Бушнела. Ако имаш такъв с визията през оптиката, ще ми бъде полезно. Явно темата "чупи-купи оптика" е доста актуална, за един ден още една страница се напълни. Благодаря на всички за коментарите! За колегата който ме упъти към новия магазин на казанлъшката фирма - от Велико Търново съм. Но си обикалям основно в софийските магазини.
 

Socom

Потребител
Ни в клин ни в ръкав - да се намеся и аз :). Въпросният Bushnell 3-9x32 Sportsman с корекция на паралакса /предна обаче/ гледах в един магазин в Казанлък -"Джонс" имат и сайт в интернет /пишеш името на кирилица в Google и излиза/. Мисля че можеш да поръчаш от там по телефона и доставят с куриер. Мойте впечатления бяха - чист образ, добра визия /черен цвят покрита с някакъв лак изглеждаше по-добре от другите на тази цена/ стегната работа на механизмите, компактна е и определено е най-леката която аз съм виждал с тези възможности, единственото което ме притеснява е че няма мил-дот скала. Но май аз също се насочвам към тази оптика и вероятно в скоро време ще я имам. :)
 
A

Anonymous

Гост
Колегата Socom е прав. Липсата на милдот не е голяма загуба, особено за ППП (дет се вика: баба ми само с милдот е стреляла :lol: ). Ако е за ПЦП съм съгласен :yes:
Нямам под ръка такава снимка (през окуляра) http://www.bushnell.com/general/riflesc ... 2-0039.cfm
В средата кръста е по-тънък. Аз често ползвам удебелението на скалата за корекции.
Стигнах до тази оптика след като върнах два чисто нови Липърса, които не можах изобщо да прострелям дори (явно такъв ми бил късмета), а пушката, на която я сложих не е магнум пневматика- Комета 400. В групата имаме такава оптика, която вече две години стои гордо на Гамо Хънтър 1250.
http://www.bushnell.com/general/riflesc ... rtsman.cfm
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Ще дам малко по-актуална информация.
Оптиките, с които стреляха в Морско преди месец бяха с напълно нова конструкция и мнението, което са споделили е това, за което писах. Не става въпрос за пари, защото много хора са навити въпреки цената да я имат. Имаше дори много интересно предложение за бартер, но не е за форума...
Това са снимки от Морско 2009. Мнение №38
http://forum.airguns.bg/index.php?topic=486.30
 

luft9waffe

Редовен Потребител
по -добра оптика без милдот е AGS 3-9x40 Sapphire-ползвам я от 3 години на няколко "здрави"спрингъра(D350 mag,D38,HW90,B40),след десетки хиляди изстрела е здрава.
за сравнително универсален избор(освен липа3-9х32 aomldts ts)бих предложил Hawke Sport HD3-9x40 aomldts,spring gun rated-около 60паунда-скоро гледах през една и досега за такива пари не съм срещал по-добро качество.
 

Socom

Потребител
Не съм виждал оптика на AGS досега наистина може и да е добър избор. За Hawke мого да кажа че изглеждат добре но не намирам модела от Sport HD серията за които говори luft9waffе: http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/sporthd/index.php там се виждат оптики 3-9х40 с паралакс коректор /АО/ но не са с мил-дот а със скала 30/30. Тези с мил-дот-а нямат паралакс. От по-горната серия: Airmax http://www.hawkeoptics.com/riflescopes/airmax/index.php има добро предложение 3-9х40 АО но със скала МАР 6 /с деления е/. Доставчик за България е Дайкан ;) обаче. Нищо лошо не казвам за хората /макар че си чаках пушката почти 5 месеца :)/. Но цена за България на посочените модели не знам. Пък и нямам никакъв опит в поръчките по интернет :(. Ако някой се навие да ми поръча нещо на Hawke - ще съм благодарен. :)
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
До Бай Ачо: последен въпрос - с каква стойка е добре да се монтира Бушнела - негова си, или да взема Лийпърския моноблок?
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Архитекта написа:
До Бай Ачо: последен въпрос - с каква стойка е добре да се монтира Бушнела - негова си, или да взема Лийпърския моноблок?

Лийпърският моноблок е много много добър. :)
 
Нагоре