ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Links, 2007 година само си имал приемник в колата си за гъзария, а реално аз и ти знаеме колко си гледал. Занимавам се с телевизия от както се помня и зная какви бяха тестовите излъчвания в началото. Между другото още преди 3 години поставяхме по домакинствата Set-Top-Box устройства /бяха си наше производство с което се гордеехме/ в някой от които имаше и DVB-T тунери. Нйедните мръсници не са ти оправили сигнала а сега се излъчва по съвем друг начин и за това сигнала ти е по-силен и постоянен. За DVB-T2 няма какво да чакам - сигнала си го има:

Falcom T2200 DVB-T2 serbian latin subtitles test

http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2

И в СЪрбия и в Турция вече върви тестово. Както и при нас тестовото също е добро като качество. На село хващам дори аналогово сърбите, така че няма да имам проблем с цифровото приемане.
И повярвай ми много скоро няма само фекал 1 да е с HD ефирно. Който си вземе приемник неподдържащ HD след това ще трябва да го смени доста по-рано от останалите. Говоря за способността на приемника да "разкодира" картина с висока резолюция, а не интерфейса за връзка с телевизора /HDMI/. В БГ официално няма и да видим MPEG2 така че купуването на 2-ра ръка приемници MPEG2 е набутване на 100 процента. Всичките тия неща са подробно коментирани във форума за цифрова телевизия, и за това пуснах линк на Дани към него да се запознае. Няма смисъл и тук да ги дъвчеме нещата.. :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
Честно да ти кажа, 2007 год. най-добре се зяпаше цифровата.
Не знам как е било във вашия регион, но тук беше поносимо, с по-добра техника никога не е било проблем и хората си го ползуваха.

С някои неща които си написал ще се съглася, с други не съвсем.....както и да е ;)
Всеки си има личен опит, базиращ се на доста експерименти и се опира на него.
В Турция се зяпа цифрова тв само в "центъра на централната част" на Истамбул и стига толкова, проверил съм лично ;)
Сърбите към момента са доста по-зле от нас с цифровата, има сигнал тук/там в големите градове, може и да се оправи някога, знае ли ги човек, но ние живеем тук и чужденците не ни касаят много.
Виж вече при румънците е по-добре, преди доста време съм закачал техните цифрови ефирни канали като съм пътувал покрай Дунава, беше доста отдавна а имаха вече канали HD в MPEG-4.
В интерес на истината никъде в околните държави не съм закачал тестовите канали, излъчвани на DVB-T2/тунерите ми поддържат стандарта/.
Вероятно трябва по-упорито сканиране и по начесто.
 

DANNY

Редовен Потребител
Хора на мен ми трябват 4 евтини броя защото са за възрастни хора, които трудно се оправят с мобилен телефон. Реално те няма да използват пълните възможности на декодерите.
Целта ми е ниска цена а не екстри в декодерите. Защото за тези хора е по-важно да спестят пари :yes:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Ако говорите на телевизора - това е притеснително - потърсете психиатър , но ако говорите на телевизора и той Ви отговаря , няма място за безпокойство - това е цифровизация. ;) ;)

Иначе за момента ми се струва беден избора на декодери в България да се надяваме, че това ще се промени все пак... Тишо когато се появят декодерите задължително пиши в темата или направо в купува продава пусни отделна тема с линк евентуално и цени :cheers:
 

Termina4

Потребител
Leupold Competition 45x45 Разстояние-10 метра
6091456M.jpg
 

dinkata

Редовен Потребител
Пробвал съм на 50м на мишената за точки, която е спокойно си се разхождаш из 10-ката и можеш да си "рисуваш" в кръгчето. Страхотна оптика...
 

pavkata_1234

Потребител
Тая цифрова телевизия подлуди хората....а най-много пенсионерите!!! Работя в магазин за техника, и на ден обяснявам по 10 и кусур пъти на пенсионера,че ако е на кабелна или на сателитен приемник,него не го касай цифровизацията!!! Доста приемници поддържат видео през USB порта, а на някои дори и SUB излизат на български.Ама по добре направо да се закупи TV с цифров тунер отколкото да се занимават хората с тея приемници.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Оптиката е хубава, и не си заслужава да и сложиш китайски ефтинджоси които могат да изкрият тубоса. Най добре си вземи някакви Лийпърски или подобни. Не са много по-скъпи но пък ще ти вършат перфектна работа. АТ-то има 20 мм шина и аз предпочитам да се хващам за нея. Някакви ей такива:

http://www.pushka.eu/product/%D0%9E%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D1%80_%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B0-LEAPERS-MOD.RGWM--30M4
 

aspirin

Потребител
Здравейте на всички!
Нов съм във форума и вобще във ФТ и дори все още нямам пушка (нужна ми е информация и съвет).
Виждам, че всички обсъждате теми за разнообразие на стрелбата ФТ, снайпинг и т.н. и за това искам да ви предложа нещо също много интересно, което от години практукувах отвъд океана със (22 LR ). Става дума за стрелба по аспиринови хапчета на фиксирано разстояние от 50 или 100 метра. Съдейки по това, че повечето от вас ползват ФТ пушки, които са много подходящи за стрелба на 50 метра с оптика с 20 или повече увеличение, мисля че това ще е бъде подходящо. С няколко думи, предимството е, че могат да участват по - голям брой участници - 10, 15, 20... като всички едновременно стрелят по една и съща мишена, преставляваща хартиена подложка със залепени аспирини, оцветени в червен цвят. При попадение, аспиринът експлоадира и не остава следа върху бялата хартия. Следващият по ред участник в стрелбата, продължава със следващ аспирин. Ако има второ попадение, стрелбата започва отново от първия стрелец. Истинската веселба е, че се правят залози по 10 стотинки на ударен аспирин (с риск да се приеме за хазартна игра), но парите се вземат само, когато в цялата редица от участниците има един единствен ударил и всички останали са пропуснали, така че понякога може да се натрупа 1 лев (не е смешно), от всеки от участниците. Не става въпрос за парите :) , но забавлението е изключително силно като се има предвид един много съществен фактор - ВЯТЪРЪТ! Всеки от вас знае много добре, че размерът на аспирина е достатъчно малък за голямо предивикателство. Това не е моя идея, а нещо което се практикува от 1973 година и до днес, като групата, в която участвам се състои само от 15 човека. Това е бегло представяне на нещата, а ако се интересувате от темата съм готов на срещата, която ще се проведе през май, да ви разсня правилата и всички детайли. Мога да приложа и снимков материал. Не е необходимо особено оборудване. Може да стреля и от седнала позиция и от маса (за удобство), все пак е fun :crazy:
 

leopardars

Потребител
Изглежда интересно, но не заради хазартната част. На мен лично ми е по-забавно да стрелям по предмети, отколкото по хартия.
 

aspirin

Потребител
Повече от интересно и е много въодушевящо да видиш как аспирина експлоадира като малко облаче, а стотитнките са само за хъс. Хубавото е, че при готови пушки, е необходимо само един панел за мишена. Уверен съм, че ще има повече желаещи, когато разберат на яве за какво става въпрос. Има и друга игра - по движеща мишена, става въпрос за поливане на мишената с мед или конфитюр и както може да предположите пристигат мухите... Но стрелбата по аспирини е нещо, което може да се практикува целогодишно и далеч по - интересно от това, да се опиташ да направиш група на мишената. Ще направя няколко мишени и ще ги донеса на срещата и състезанието, което планирате през май, когато разбера кога и точно къде ще се проведе. Надявам се до тогава да имам възможност да срещна някой от ФТ стрелците, които са в гр. София. Все още се двоумя каква точно пушка да избера с балон, пружина или air цилиндър.
 

mytra87

Новодошъл
Здравейте момчета един въпрос към колегите с оптики Липарс,понеже работя с руски оптики и такива огнестрелни и от както започнах да се занимавам с въздушно оръжие и оптика Липарс 4х40 и меко казано докато и свикна с корекциите се схванах,питам понеже до сега само имах възможност да прострелям оптиката и да стрелям на 30 м.ВЪПРОСА МИ Е ;след като пушката е простреляна на 30 м. и вертикалният маховик е на мерник 3 ,за да стреляме на 40 м. трябва да сложа не мерник 4 а 2 ,Бъркам ли нещо ?
 

apapazov

Редовен Потребител
Понеже не намерих подобна тема ще попитам тук. Имам таблет с HDMI mini изход и тв които е HD redy . Искам да си пусна таблета на тв то за да гледам някой филм и за тази цел си купих кабел, но не мога да прехвърля сигнала на тв. Нито таблета нито тв показват някакви признаци на разпознаване. Таблета е с версия на андроид 4.1.1 . Някой ако може да помогне с акъл , че нещо взех да се изнервям
 

Dimitrov

Новодошъл
Опита ли на различните изходи на ТВ-то? От менюто на тв има HDMI1 HDMI2 TV,AV и т.н би трябвало да е едно от тези и да върви без проблем.
 

apapazov

Редовен Потребител
Опитах ги всички, но нищо не открива. Чудя се да не би да има някво приложение което да трябва да се инсталира и то да прави прехвърлянето м/у таблета и тв то
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Не на изходите а на входовете трябва да опитва. Гасиш таблета /не stand by а гасене/, включваш кабела в HDMI 1. Ръчно отиваш на HDMI в менюто на телевизора. Пускаш таблета, и ако тогава не стане, пробваш с друг кабел. Иначе в настройките би трябвало да не се бута нищо. Поне аз не знам.. :pardon:
 

lynx

Редовен Потребител
Закачи таблета към HDMI входа с кабела и рестартирай таблета, може да стане магията.

П.С.
упс, Самурая ме е изпреварил.
 

apapazov

Редовен Потребител
И това с рестарта съм опитвал но не става. Може ли кабела да е дърво. Купих го от метро за 10 лв. Уж някъв позлатен отвънка
 
Нагоре