ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Пропан-бутан е съставен от пропан и бутан. Пропан лесно се изпарява и е скъп. Бутана се изпарява по-трудно и е по-евтин. При сместа за битови нужди съотношението пропан към бутан не може да се променя защото газта няма да може да се изпарява при външна температура. При автомобилите има изпарител и там сместа носи много бутан.
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ползвам пропан-бутан от 10години Вальо.
И в автомобила и в готварската печка...
Битовата бутилка (макар че е забранено) си я пълня от автоколонка - проблеми НЯМА с горенето...
последно за 25лв си сипах от автоколонка и с разликата до ~30лв си купих две гумени шишета бира от 2.5лтр.
да се почерпя за сметка на монополиста :cheers:
 

Termina4

Потребител
как да излъжа настолния компютър да приеме USB-то на фотото? на лаптопа нямам проблем, но настолен компютър не иска :(
 

hyankov

Потребител
Device manager -> detect hardware changes, макар че това трябва да стане автоматично. Ако не става, пробвай на друг USB порт. Ако пробваш на предните USB портове на настолния си комп, има голяма вероятност те изобщо да не са вързани ;) Та пробвай на някой от задните.

Какво е фотото, може би иска специални драйвери. Също не ми се вярва, но ако е такъв случая вероятно фотото ти е дошло със CD на което са тези драйвери.

Едит:
С каква ОС е лаптопа и с каква е настолния?
 

barbaron

Редовен Потребител
Подариха ми телефон, който се нуждае от мини-сим. От М-тел ми казаха, че удоволствието да ми издадат дубликат - мини сим е 20 кинта, което ме отврати... Преди мноооого години ходих до Варна за да си купя сим карта (в Русе още нямаше офис на мобилен оператор), ама това беше преди повече от десетилетие... Сега си мислех, че оператора е длъжен да подмени въпросния чип..... Както и да е... политика...Междо другото от виваком предлагат на клиентите си безплатна замяна (в моя случай)...Та като си говорим... Искаше ми се да знам някой дали не е прибягвал до интервенция наречена "оформяне на сим карта"? Вижда ми се по-разумно от вземане на по-малкия чип от оператора (мога по всяко време да си я върна на стария телефон, като използвам като адаптор изрязъка)... Искам да знам дали някой се е сблъсквал с подобна дилема и дали едно рязане няма да ме подведе???

Прилагам една снимчица от нета с ориентировъчни размери... Ще съм доволен на коментари, а как ще действам ще си реша лично аз.

Предварително благодаря за отзивите!
 

Attachments

  • Untitled.png
    Untitled.png
    131.2 KB · Прегледи: 78

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
В дясно не трябва ли да са 9 мм. ? Иначе имам познати които успешно са си отрязали картите. Наскоро пък един беше тръгнал за карта в Мтел, защото беше отрязъл неговата несполучливо..

http://microsim-shop.com/making-your-own-microsim.html
 

andi

Редовен Потребител
Преди да излезнат тел с 2 сим от магазинче за аксесоари за тел. си бях купил адаптер за 2 мини сим (в него има софтуер и тел става с 2 карти) . Та в магазинчето си имаха специални клещи за рязане на чипа на големите сим карти - така после остатъка остава като адаптер за чипа .
Потърси в някое магазинче около теб дали имат такива клещи .
 

lynx

Редовен Потребител
Анди ме изпревари.
Клещите ги ползуват в джи-ес-ем сервизите.
Продават ги и по магазините, но са 25 лева и няма смисъл да се купуват заради рязане на 1 карта.
http://gsm-world.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=2768
Може и по-евтино да се намерят, но трябва повече търсене.

П.С.
Сега видях, че в нета има и по 8 лева.
 

chakal

Новодошъл
Здравейте, имам драма с един СМ на Хасан 44-10. Направих си един но нямах идеално съосие - реших, че поради незнайна причина проблема е в моята резба. След което си купих Parker Hale SM .22 http://shop.tenburyguns.com/index.php?route=product/product&path=20_10065_10084&product_id=8593 oт колега от форума, но проблема остана - и той си седи по същия крив начин, но с малката разлика, че има огромен луфт м/у резбите. Пробвах с тефлон, пооправя малко , но не е достатъчно за да си върши добре работата. Набил съм полиамидна втулка на цевта с цел да легне челото му на нея. Последната ми идея е да набия алуминиева втулка, с презумция да не поддава под стоманата на СМ.

Дайте някаква идея за докарване на съосие. :cheers:
 

anibis

Редовен Потребител
chakal написа:
Здравейте, то не е точно надулник, а си е СМ за Хасан 44-10. Направих си един но нямах идеално съосие - реших, че поради незнайна причина проблема е в моята резба. След което си купих Parker Hale SM .22 http://shop.tenburyguns.com/index.php?route=product/product&path=20_10065_10084&product_id=8593 oт колега от форума, но проблема остана - и той си седи по същия крив начин, но с малката разлика, че има огромен луфт м/у резбите. Пробвах с тефлон, пооправя малко , но не е достатъчно за да си върши добре работата. Набил съм полиамидна втулка на цевта с цел да легне челото му на нея. Последната ми идея е да набия алуминиева втулка, с презумция да не поддава под стоманата на СМ.

Дайте някаква идея за докарване на съосие. :cheers:
Красимире,колко пъти е изкарва и вкарва тая полиамидната втулка която ти сложих? ;) Ти по тоя начин е деформира и за това не може да легне хубаво СМ. Споко ще направим нова от алуминий или от бронз една идея по дълга за да ляга добре СМ :cheers:
 

lynx

Редовен Потребител
На някои Хасани има проблем с цевите, че външния и вътрешния диаметър нямат съосие.
Или преди да се нареже резбата е пристъргано без да се центрова предварително.
С подлагане и втулки няма да се оправи
 

Attachments

  • ex.jpg
    ex.jpg
    30 KB · Прегледи: 37

chakal

Новодошъл
anibis написа:
Красимире,колко пъти е изкарва и вкарва тая полиамидната втулка която ти сложих? ;) Ти по тоя начин е деформира и за това не може да легне хубаво СМ. Споко ще направим нова от алуминий или от бронз една идея по дълга за да ляга добре СМ :cheers:

Разбира се, че не съм с въпросната втулка, имам шрауд на цевта, с нова втулка и тн. А утре ще престържа една нова алуминиева.

А колкото до съосието, наистина не съм се изразил правилно, СМ се накланя на една страна като го стегна, иначе наистина, ако беше разпробита цевта като на скицата на Linx, нямаше да има оправия. Като го навия на 2/3 той все още се клати 3мм в горната си част.
 

chakal

Новодошъл
Само тръба - 19мм алуминии, като предната и' втулка я позиционира, а и служи за чело на СМ, но явно полиамида дойде мек. На СМ челото му е с плоско лице около 1.2мм, и после тръгва на конус, явно дойде остър за полиамида и го деформира.
 

anibis

Редовен Потребител
Ок да разбрахте направил сия както аз съм в момента/с оригналата ми цев/ То може проблема да не е от втулката може да е и от тръбата/шрауда/ако не е отрязана както трябва и да ляга накриво.
Ето тука се вижда как съм направел фтулката от бронз http://imageshack.us/a/img546/8670/wp000497c.jpg изкарай шрауда и си направи една втулка с по голям диаметър колкото ти е вътрешния преди да сложиш шрауда пробвай СМ и ако е наред всичко слагай тръбата. :cheers:
 

chakal

Новодошъл
Втулката ляга на застърганото на цевта, а не на шрауда, няма как посукването да е от там, по-скоро се дължи на тънкото чело на СМ. утре ще стане ясно, като одялам нова от алум.
 

Attachments

  • 20130320_233506.jpg
    20130320_233506.jpg
    381.8 KB · Прегледи: 76

anibis

Редовен Потребител
chakal написа:
Втулката ляга на застърганото на цевта, а не на шрауда, няма как посукването да е от там, по-скоро се дължи на тънкото чело на СМ. утре ще стане ясно, като одялам нова от алум.
Щом и с втулка и без нея СМ ляга на криво търси проблема в тапата на СМ няма значение тапата остра ли е тъпа ли е,нещо в тая резба не ми харесва щом казваш че го навиваш 2/3 и продължава да мерда това не е на добре. СМ трябва с да се навива с леко усилие и вече при завит см 2/3 той не трябва да мърда ама на никъде. :cheers:
Говоря за моите СМ всички са така направени.
 

Иван Димов

Потребител
Някакви отзиви за подобна джаджа от колеги които я притежават? :)
 

Attachments

  • Free-Shipping-High-Quality-New-Brand-15-65X22-Monocular-For-Camping-Bird-Watching-Hunting.jpg
    Free-Shipping-High-Quality-New-Brand-15-65X22-Monocular-For-Camping-Bird-Watching-Hunting.jpg
    57.6 KB · Прегледи: 97

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Имам 15х55. Благодарности на колегата @peko .
Според мен, увеличението е прекалено голямо.
15 за начало е твърде много, а 40 вече е прекалено дори за край. Като се вземе предвид и малкият размер, невъзможност да се задържи стабилно и малката предна леща....., ама това е мое мнение.
Бих предпочел нещо 6Х24, ако не точно, то около това.
 

Иван Димов

Потребител
Имам един руски бинокъл,останал от соца,7х35 и ми е слабичък,та затова питам.Освен това,тия китайски джаджи ,не знам колко реално увеличават.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
За увеличаването....увеличават, но за нещо, което ще държиш в ръка (без статив), смятам, че повече от Х20 е безсмислено.
 
Нагоре