ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

Не съм спец по темата, в друга област ми е силата.
Както писах по- горе и аз така стрелям, но изчетох доста по темата и се оказва, че на големи дистанции качеството на картината значително пада при турети навити до края.
Както знаете, ние от сектата с Фхиксуити стреляме на такива и може да е от полза :winner:

Не съм спец по темата, в друга област ми е силата.
Както писах по- горе и аз така стрелям, но изчетох доста по темата и се оказва, че на големи дистанции качеството на картината значително пада при турети навити до края.
Както знаете, ние от сектата с Фхиксуити стреляме на такива и може да е от полза :winner:
Да вярно че е така и по ревюта съм виждал че тестват така качеството на картината с турети навити до край и се влошава. Мерси за уточнението това си е важно особено при бюджетните оптики под хиляда лева искаме да извлечем максимума.

IMG_20251028_085553.jpg
Внимавайте с налягането на болтчета. В моя случай е монтажа на Pard NV SC4. Не знам как или кога се е случило случайно видях че гайката от другата страна е развита. Прицела не е удрян. Нямам никаква идея как се е счупило от нищото.

Синтерован материал, натоварен на огъване.
Не си виновен ти.

Последна промяна:
Колеги какво ще кажете за този прицел. Далекомера му работи ли коректно.

Attachments

• Screenshot_20251109-224305_Gallery.jpg
    Screenshot_20251109-224305_Gallery.jpg
    82.8 KB · Прегледи: 48
Колеги какво ще кажете за този прицел. Далекомера му работи ли коректно.
Да стига да е настроен коректно-да. Но ти препоръчвам прицела Pard SC470CL. По-малък,по-компактен,по-лек,по-евтин и реално вътре компонентите са същите.

Да стига да е настроен коректно-да. Но ти препоръчвам прицела Pard SC470CL. По-малък,по-компактен,по-лек,по-евтин и реално вътре компонентите са същите.
А дали вижда също толкова на далеч колкото издължения? Че ако ще даваш над 1000лв за 100м дигитална оптука по добре да си вържа далекомера с тиксо за пушката

А дали вижда също толкова на далеч колкото издължения? Че ако ще даваш над 1000лв за 100м дигитална оптука по добре да си вържа далекомера с тиксо за пушката
Вътре компонентите са същите.
Каквито са лещите на Night stalker(DS-35) такива са и на CS-4 базата. Става въпрос за 50мм(х4) и 70мм(х5.6)
Разликите са:
1.В Night stalker-a може да е с 100mm(х8) фокално разстояние което му позволява 8х оптично увеличение.В CS-4 прицела просто няма толкова място и затова няма такава опция.
2. Night stalker-a има капачка за ограничаване на влизащата светлина през деня.Но когато можеш софтуерно да регулираш чувствителността на сензора към влизащата светлина тая капачка не се ползва.

Имал съм DS-35 и повече не бих си взел такъв огромен прицел. Ако искаш нещо което да си струва големината и теглото на оптиката погледни Hikmicro 4k.

Имал съм DS-35 и повече не бих си взел такъв огромен прицел. Ако искаш нещо което да си струва големината и теглото на оптиката погледни Hikmicro 4k.
Може да предпочита модел който е тубосен,аз само такива харесвам,въпрос на предпочитание.
И бих предложил да погледне Night stalker ЕХ мисля че в момента няма нещо което да го конкурира,дори и малко

Аз имам pulsat digex n455 . Като сравнение с него по кои показатели го превъзхождат. Взех го преди няколко години,но виждам ,че вече има нови модели. Според мен освен картината и далекомера е важен.

Аз имам pulsat digex n455 . Като сравнение с него по кои показатели го превъзхождат. Взех го преди няколко години,но виждам ,че вече има нови модели. Според мен освен картината и далекомера е важен.
Само като видя резолюцията на сензора на пулсар-а и си спомням колко назад е тая фирма.
Sensor 1280x720...
За сравнение новите пард са с сензор 3840×2160

Далекомери те на пард си работят коректно стига да са правилно настроени! Казвам правилно настроени защото могат да се коригират.

Back
Нагоре