Новобранец. Помощ от А до Я.

Anahtas.DmN

Потребител
Здравейте,
От около 5 месеца обмислям закупуването на въздушна пушка. Не помня някога да съм стрелял, но ми е интересно от много време. Обмислям закупуването на ПЦП 5,5 марка FX модел Dreamline Tacticle (цилиндър). След гледане на клипчета в youtube и частично преглеждане на теми и коментари в този форум останах с впечатлението, че за тези пари FX си заслужават, и излизат супер още от завода, не трябва да се хабят ресурси: време, нерви, пари. Доколкото разбирам модела е модулен. Мога да променя някой неща и да мина в по-голям и съответно по-малък калибър без да се налага купуването на друга пука. Забравих с кои други модели тази пушка е съвместима. Знаете ли регулируемия приклад регулира се на височина и/или дължина? Идвали в кутия/чанта, колко пълнителя и колко е истината в описанието в страницата? Мисля да си я купя от България - https://huntandguns.bg/bg/products/...guns/novo-2019-fx-dreamline-tactical-standart – разбирам че и този магазин не го тачите много, искрено се надявам да мога да споделя добро мнение за тях, ако там я няма или нещо подобно мисля да си поръчам от https://www.krale.shop/ или https://www.mundilar.net/ , ако имате други предложения ще се радвам да ги споделите. Бих желал пушката да стреля „точно“ между 10 до 100 метра, ще стрелям по неодушевени предмети в никакъв случай животни. Ще се радвам да разбера мнението Ви относно избора ми – до 2.200 лева за пушка. За сега имам:


Мерни прибори:
1х - 4-16x44 Tactical Optic Cross Sight Green Red Illuminated Riflescope Hunting Rifle Scope Sniper Airsoft Air Guns 11mm.
1х - Tactical Reflex Red Green Laser 4 Reticle Holographic Projected Dot Sight Scope Airgun sight Hunting 11mm
1х - Tactical Laser Pointer Mount Green Red Dot Laser Sight Rifle Hunting Scope 20mm Airsoftsport Rail Barrel Pressure Switch Moun

За почистване :
2х 22cal 5.56mm nato Brass bore snake rifle/pistol Gun cleaner boresnake Rope Rifle Barrel Hunting Gun cleaning kit

Всичко е купено от aliexpress.


Метод на зареждане – Помпа (видях че не ги тачите много, но не мисля да си взимам бутилка, малко съм страхлив) пушката ще стреля на въздух.


Знам че непрепоръчвате много помпи, но споделих притесненията си,двоумя се между FX FOUR STAGE TURBO PUMP PCP CHARGING и HILL PUMP MK4 PCP CHARGING 1/8 BSP – няма да бъдат поръчвани от магазин в България, тъй като цените им доста по-високи.

Какво ще ми трябва още? Дали помпите идва с подходящото зареждане? Бих желал да мога да стрелям с пушката прав и да я държа „като хората“, май ще трябва да я държа за цилиндъра а това не знам дали е добра идея, какво мислите Вие ? Относно муниции бих желал да знам дали всички видове 5,5 влизат в пълнителя без проблем, тъй наречените „slugs” изискват специална цев, която може да се закупи допълнително ако правилно съм разбрал?

Какви са препоръките Ви относно съхранение, смазване и за всичко друго което съм изпуснал.

Поздрави!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
ФХ Дриймлайн, оборудван от алиекспресссс???
Все едно да си купиш скъпа спортна кола, и да и сложиш китайски найлонови гуми и да я караш с каквото ти падне евтино гориво....
Пушката без качествена оптика и подходящите проектили, не се знае какво ще покаже.
А тези телени четки за чистене, може да ги подариш на някой, изобщо не се ползват при ВО.
От къде си?
Отиди на някоя сбирка на стрелящи, виж кое как става, хвани пушка в ръцете си, погледни през няколко оптики, пусни някоя съчма, попитай за неизяснените неща колегите.
 

Anahtas.DmN

Потребител
От Перник съм, да разбирам ли че правилно съм се ориентирал за пушката?
Оборудването беше предназначено за Kral Arms Puncher pro silent или Hatsan BT65, но се вдигна бюджета, за начало мисля да оставя пушката с тези. Относно проектилите мисля да си взема на FX, H & N Sampler Hunting 5.5мм и JSB Diabolo Exact Test 5.5мм - Pellet JSB Diabolo Exact Test – по 1 кутия от всичко, ще се радвам да чуя и други предложения. Мисля след като ги изтрелям всички гореспоменати да пробвам и всички останали, дали всички ще влязат в пълнителят без проблем ?
Какво ще ми препоръчате за почистване/поддръжка? ( ако може да е с "линкове" ще бъде е супер).
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
1,5 м корда 0,45, памучни парцалчета, Балистол.
Докато стигнеш до чистенето, има да изпукаш чашки поне за 200 лв.
Попитай колеги с този модел, кои проектили са харесвали цевите и с какви енергии е оптимално да се ползва.
Няма нужда да откриваш топлата вода.
 

Hidden

Редовен Потребител
От Перник съм ...
Опааа, още един съгражданин във Форума. Ако се беше насочил към пружинна можеше да уредим някоя среща, за да придобиеш представа. Но нямам ПЦП и съм малко бос в темата. Ако все пак мислиш, че мога да съм полезен с нещо ми пиши на лично. Поздрави!
 
Нагоре