Недоволни или измамени

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Попитах не случайно. На едно от състезанията по бенчрест в Бургас (май беше преди 2 години или три) такава пушка се показваше като налична. Мога да изровя и датата на състезанието. Не твърдя нищо конкретно, но доколкото знам по това време имаше един единствен екземпляр в нашата магазина мрежа точно в калибър 5.5. А аз за доставката на моята съм чакал 5...6 месеца. Въпреки това не мога да кажа нищо лошо за доставчика.
 

leopardars

Потребител
Днес пушката отпътува за София и в понеделник ще е там. Имам думата на търговеца, че ще си получа парите в началото на следващата седмица.
Специални благодарности на колегата Петко (Peko) за помощта по транспортирането на пушката. Благодарности и на всички колеги, които предложиха помощ и съвет. :cheers:
 

apapazov

Редовен Потребител
Леопарде ако държиш на същата пушка заповядай. Транспорта до БГ е 50лв. Аз също исках да я купя но не знам зали ще мога да я засиля на 270-280 м/с с грамова съчма .
Даже ще ти останат 100 лв за оптика
Поздрави
http://www.afg-defense.eu/air-guns-cal.55mm/air-rifle-cz-200-s-cal.-5.5mm/
 

leopardars

Потребител
Днес си получих парите за пушката. Търсете си правата! Търговците си позволяват такива волности, защото ние го позволяваме.
 

Карлсон

Потребител
И аз ще потвърдя написаното от Лъчо, работя в световно известна верига и познавам в детайли политиката за рекламация в европейската общност... Пазете си касовите бележки, от нея по важен документ няма... Проформа с аванс, ордер за капаро, стокова бележка с подпис и печат - нямат мърдане търговците, нито крачка назад... :cheers:
 

dberov

Редовен Потребител
Пазете си касовите бележки, от нея по важен документ няма... Проформа с аванс, ордер за капаро, стокова бележка с подпис и печат - нямат мърдане търговците, нито крачка назад...

Убедил съм се в това което КАРЛСОН е написал многократно. Касовата бележка е по силна от каквито и да е преговори жалби или заплахи.

Специални благодарности на колегата Петко (Peko) за помощта по транспортирането на пушката.


Голямо ЕВАЛА на Петко / peko /. Първо за вноса на проектилите, сега прави услуга на колегата leopardars а както се вижда в новата тема KalibrGun предлага помощ за доставка на Cricket. Тоя човек се раздава и дай боже повече такива като него.
 

dberov

Редовен Потребител
Колеги, ВНИМАВАЙТЕ с персоната explosivebg ! ! !

Преди няколко дни въпросния пусна обявата от долния линк че търси оптика и пита и разпитва 3 дена като колегите бяха така добри да му отговорят.

http://forum.airguns.bg/http://forum.airguns.bg/phpBB3/viewtopic.php?t=6.msg154573#msg154573

Такааа, вчера ми пише на лични умолително че взел пари назаем и започват пазари ( нормално) дали ще я дам за 160лв. и му отговарям че мога да му намаля с 10 лв от цената. Пак пише, добре ама ако поемеш и пътните, казвам ОК и след като получих адреса му я пуснах по Еконт. Часът става 19 и започвам да получавам въпроси като вече тона е твърд защото оптиката е пусната и пътува за моя сметка и няма какво да губи...

1. Искам да знам от България ли си я купувал - казвам не

2. Можеш ли да ми пратиш точен линк на оптиката ? И да те питам оптиката има ли доказан произход, някаква гаранция,че е оригинална? - казвам че е китайска но е купувана от Грмания, взимал съм такива и от Китай но от Германия ми излиза по евтино, казвам че няма гаранция и му пращам линк с оптики на Schmidt & Bender да види цени на оригинални оптики които имат 30 години гаранция но са по 2000 евро

3. Намерил същата оптика в Щатите и ми праша линк и пита такава ли е - казвам не, за Щатите се правят......а за Европа......

4. Тук тона вече става агресивен. Чакай малко бе мъжки.......въпреки това запазвам самообладание и продължавам да отговарям на въпросите му до 1 след полунощ

Тази сутрин докато вляза във форума и ми цъфна ново ЛС http://www.dhgate.com ... Германия а ? Даже и регистрацията ти видях..

Отговарям че тази оптика не е като моята а е стария модел който няма ръчно заключване на тумблерите....

5. Следва Искам да ми пратиш точния линк, от където си взел оптиката, (не ми се занимава да чакам по 20-30дена да я пристигне), но ако оптиката е дори близо до половината на цената,знаеш много добре,че няма да я взема.

Изнервих се и му намерих оптиката в Китайски сайт и му пуснах линка като направих забележка друг път преди да купува нещо да намери модела, цената и времето за доставка и ако не го устройва тогава да поръчва.

Човекът изчезна и преди един час ми пише " Можеш да препратиш оптиката на друг купувач"

ПРИ КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА РАЗБРАХ С КАКЪВ ТИП СИ ИМАМ РАБОТА, ПРЕДВИДИХ ГО И СЕ ОБАДИХ В ЕКОНТ ДА НЕ ДАВАТ ОПТИКАТА НА НИКОЙ И ДА МИ Я ВЪРНАТ.

ТАКА ЧЕ ЕДНО НА УМ ЗА ТОЗИ "КОЛЕГА"
 

lynx

Редовен Потребител
В някои форуми трябва да имаш поне 40-50 мнения или да си регистриран от повече време, за да придобиеш право да пускаш обяви и нови теми. Има логика в това, нека Админа да го обмисли дали е приложимо и тук.
А сега във форума поредния Сулю-Измамника се регистрира, прави си набързо далаверката и Дим-Дим-Дим Да го няма!
 

dberov

Редовен Потребител
Лично аз следя обявите и за три месеца видях двама ново регистрирани които изкараха за продажба пушки с оптики и проектили и продадоха каквото продадоха и изчезнаха. В същото време тия УЖ новобранци бяха много компетентни в отговорите си към зададените въпроси та май някой колега се явява с нова регистрация, чисти си боклуците и изчезва а той си остава във форума с другото си неопетнено име. Наистина админа може да наложи някаква мярка. Според мен натрупани брой мнения не е решение защото ще напускат клипчета и снимки, ще пуснат някой виц и са готови за обява. Аз предлагам да имат поне 5 дни участие във форумния брояча и мисля че 90% ще намалеят тия злоупотреби.
 

DANNY

Редовен Потребител
В повечето форуми наистина е така. В някои форуми има и рейтингова система за оценка на новодошлите. Едва след като други съфоруници те оценят и достигнеш определен рейтинг от значимостта на постовете можеш да пускаш/отваряш нова тема! Пример за това е един от най-големите български форуми - http://www.offroad-bulgaria.com/forum.php
Опитайте се да се регистрирате и да пуснете нова тема! Ще ви отнеме няколко месеца на много внимателно писане! :)
...а това дисциплинира самия "новобранец"! А тук определено се среща свободен и груб език от новодошлите! Случва се новодошли във форума след като напишат по десетина поста в Дъра-Бъра и зададат още толкова въпроса по другите теми да наберат смелост и да започнат да "учат" останалите, като и дават "акъл"!
Или както казваше един колега:
"До вчера те питаше, как да си почисти пушката а сега вече те "учи" и ръси "мозъци"! :eek:"
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
И аз да кажа нещо по въпроса ! По принцип съм един от хората които гледат да съм толерантен с новите колеги ама вярно нещо взеха да си позволяват много неща които са описани в горните постове и мисля вече, че е не е лоша идеята която се дава въпреки че бях противник преди на това да се ограничават новите. Мисля че е добре да се напише това с подходящата тема и да се уведоми Светльо да се изкаже и той по въпроса, но ако има възражения от други колеги нека и те си кажат :cheers:
Спомням си, че имах регистрация в един форум (забравих кой беше може би Бойна-Слава беше ??? ) къде можеше да пишеш след 2-3 месеца след регистрацията си. По тоя начин много от хората които ги мързи да четат ще им се наложи да го направят вместо да задават едни и същи въпроси на които се е отговаряло стотици пъти - щото е много сложно да се работи с търсачката и да се задават подходящи въпроси :wall: :wall: :wall:
 

alpopkochev

Потребител
И аз мисля, че първо трябва да се чете, а после да се пита. Да не говорим пък за новодошлите в "Купува-продава", които "вече прекратяват с хобито". Трябва да се търси баланса между забраните и разрешенията.
soundmax написа:
Спомням си, че имах регистрация в един форум (забравих кой беше може би Бойна-Слава беше ??? ) къде можеше да пишеш след 2-3 месеца след регистрацията си. По тоя начин много от хората които ги мързи да четат ще им се наложи да го направят вместо да задават едни и същи въпроси на които се е отговаряло стотици пъти - щото е много сложно да се работи с търсачката и да се задават подходящи въпроси :wall: :wall: :wall:
Е Любо, ако се забрани да се пише известен период от време на новите членове, то те няма да могат да "пазаруват". ;) ;)
 

dilom08

Редовен Потребител
Не би трябвало заради некоректните да се слагат забрани и на останалите. Най-малкото е обидно.
Некоректни винаги е имало и винаги ще има. Просто всички е добре да си имат едно на ум, че отсрещната страна може и да не е добросъвестна.
 

dberov

Редовен Потребител
dilom08 написа:
Не би трябвало заради некоректните да се слагат забрани и на останалите. Най-малкото е обидно.
Некоректни винаги е имало и винаги ще има. Просто всички е добре да си имат едно на ум, че отсрещната страна може и да не е добросъвестна.

Може и така да е, но поне след сигнал за злоупотреба на потребител би трябвало да има някаква санкция. Например временно отстраняване от форума и след второ подобно нарушение закриване на профила, но не мога да се съглася че някой може да се регистрира и веднага да почне да пуска обяви защото тоя ново регистриран може да е същия колега със закрит профил.
 

st_beer

Редовен Потребител
dberov написа:
................................................ но не мога да се съглася че някой може да се регистрира и веднага да почне да пуска обяви защото тоя ново регистриран може да е същия колега със закрит профил.
Аз пък не мога се съглася с тебе. Понеже може тоя някой новорегистрирания да влиза във форума точно заради това да пусне нова обява да си търси пушка втора употреба и изобщо да не иска да взема друго участие във форума. Може да си и купил някога пушка и да иска да я продаде вече. Защо трябва да бъде ограничаван по какъвто и да е начин в раздела купува/продава. Ако не го познаваш и му нямаш доверие на даден човек не му продаваш или не купуваш от него. Това е форум и никой не може да гарантира ,че няма да бъдем излъгани или да попаднем на калпава стока. Който го е страх от мечки да не ходи в гората.
 

dberov

Редовен Потребител
Всеки има свое виждане по въпроса, важно че тази тема дава резултати. От както писах за постъпката на колегата не е активен и не е написал нито ред на лични или във форума. Дано си вземе поука и дано има по малко такива инциденти.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
st_beer написа:
Аз пък не мога се съглася с тебе. Понеже може тоя някой новорегистрирания да влиза във форума точно заради това да пусне нова обява да си търси пушка втора употреба и изобщо да не иска да взема друго участие във форума. Може да си и купил някога пушка и да иска да я продаде вече. Защо трябва да бъде ограничаван по какъвто и да е начин в раздела купува/продава. Ако не го познаваш и му нямаш доверие на даден човек не му продаваш или не купуваш от него. Това е форум и никой не може да гарантира ,че няма да бъдем излъгани или да попаднем на калпава стока. Който го е страх от мечки да не ходи в гората.

+1
 
Нагоре