Недоволни или измамени

Niki

Редовен Потребител
Някъде по темите ми се видя,че прави извинение,поне така мисля?Утре ми каза че ще донесе и волверин,има проблем с оптиката,така че се надявам да пуснем по някоя чашка.Човека е 71набор и не мисля,че приляга на тоя форум такава грозна кореспонденция?Кой виновен,кой прав не аз ще отсъждам................отидох за да задоволя на всички ни любопитството ,да видя съществува ли такъв човек,видях малко,по точно джип с десен волан,от новите модели,ФХ в багажника,човек доста обстоятелствен.Не съм криминалист,нито психолог,но мисля че мостовете на Стенли към форума не са изгорени.Всичко зависи от него и всички останали............
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Аз нямах намерение да пиша, докато не си прочетох името и неща, които не касаят по никакъв начин въпросния Stanley 2. Колега Stanley 2, аз съм Николай, за когото пишеш. Не познаваш нито мен, нито Цилиндъра, а и аз не те познавам. Не ти влиза в работата да пишеш, каквото и да е за нас, защото ние сме мъже и каквото е трябвало, сме си го казали пред форума. Относно въпросната тема мисля, че не е редно да я изтъкваш тук, използвайки я, като аргумент и не ти прави чест. Моето мнение ще си запазя за себе си, но ще ти кажа, че много грешиш за хората във форума. Виждам, че колегите са добронамерени към теб, така, че ти си реши, как да се държиш тук.
 
Последна промяна:

sevdaka80

Редовен Потребител
Аз пък нямах намерение да пиша, докато не си прочетох името и неща, които не касаят по никакъв начин въпросния Stanley 2. Колега Stanley 2, аз съм Николай, за когото пишеш. Не познаваш нито мен, нито Цилиндъра. Не ти влиза в работата да пишеш, каквото и да е за нас, защото ние сме мъже и каквото е трябвало, сме си го казали пред форума. Относно въпросната тема мисля, че не е редно да я изтъкваш тук, използвайки я, като аргумент и не ти прави чест. Моето мнение ще си запазя за себе си, но ще ти кажа, че много грешиш за хората във форума. Виждам, че колегите са добронамерени към теб, така, че ти си реши, как да се държиш тук.


Ами една от Българските черти, които не харесвам е интригантството. Особенно когато не познаваш даден човек, да говориш по чужд адрес. Уважавам и Ники, и Цилиндъра Янко без да го познавам лично. Но повечето от населението се храни с интрига.
 

DidoPam

Новодошъл
Здравейте,
IMG_1937.jpg
Нов съм във форума, досега само бях активно четящ. Начинаещ ползвател на въздушно оръжие.

Скоро си закупих Комета Феникс 5.5 и реших да сложа оптика.

Във форума доста колеги препоръчват Лийперс като качествена оптика. Затова и аз се насочих към тази марка. Закупих уж оригинална(или поне представена като оригинална такава) оптика от пловдивски магазин ( засега няма да споменавам името). След като не успях да намеря нулата на оптиката след поредица от изстрели, започнах да се усъмнявам в качеството на самата оптика. Направи ми впечатление че групирах примерно 5-6 изстрела и след това имаше рязко отклонение от 10 см на далечина 15-20 метра.

След ровене в нета, намерих и руски клип в Ютуб на който колегата показва признаците по които за разпознаем ментето. При мен съвпадаха на 100%. Ето и малко снимков материал:

1. Упътването явно е свалено от официалния сайт на Лийпърс ( има го в ПДФ - https://leapers.com/manual/Manual-Optics-W (SCP-394AOMDLTS, SCP-395AOMDLTS, SCP-6245AOMDLTS, SCP-416AOMDLTS).pdf) и след това поради някаква причина са вкарани синтактични грешки в английските думи. Оригиналното упътване няма такива малоумни грешки.
2. При настройване на паралакса се чува как въртока се стърже в цилиндъра. При оригинала не трябва да има такова стържене.
3. На опаковката е посочен несъществуващ модел на оптиката. Оригиналния номер е SCP-394AOMDLTS, на опаковката са написали SCP-3940AOMDLTS

Колеги, като купувате такива оптики, дори от утвърдени магазини, внимавайте!

Ще ходя до магазина тея дни за да ми върнат парите и да разбера дали продавача е бил наясно че продава ментета. Магазина е от много години, надявам се да не е било умишлено.
 

Attachments

  • IMG_1933.jpg
    IMG_1933.jpg
    507.1 KB · Прегледи: 117
  • IMG_1936.jpg
    IMG_1936.jpg
    358.4 KB · Прегледи: 115
  • IMG_1940.jpg
    IMG_1940.jpg
    381.5 KB · Прегледи: 112
  • IMG_1935.jpg
    IMG_1935.jpg
    300 KB · Прегледи: 111
  • IMG_1939.jpg
    IMG_1939.jpg
    345.9 KB · Прегледи: 108
  • IMG_1934.jpg
    IMG_1934.jpg
    381.7 KB · Прегледи: 109
  • IMG_1938.jpg
    IMG_1938.jpg
    291.3 KB · Прегледи: 109

pitbula74

Потребител
Колега,ако стреляш с пп/пружинка/ търси фиксирана оптика.
 

Attachments

  • Optika_LEAPERS_4X32_100YDS_SCP-U432F_5792.jpg
    Optika_LEAPERS_4X32_100YDS_SCP-U432F_5792.jpg
    10.9 KB · Прегледи: 43

DidoPam

Новодошъл
Продавача се оказа точен и ми върна парите без грам увъртане. Беше сигурен, че продава оригинални оптики Лийперс, като каза че ги е купил от официален представител.

Стрелям с пушка с бутало, не е само пружина и отката е доста малък в сравнение с пружинка. Щом сина ми дето е на 8 стреля с нея без да я изпуска :)
 

kamoto

Редовен Потребител
Добър вечер колеги!
Позволих си да отворя тази тема за да предпазя колеги от това което се случи с мен днес!
След дълго ровене в Интернет, след много телефонни разговори най-сетне намерих в БГ оптиката която дълго търсех и за която си мечтаех, а именно Leapers 8-32х56 с двойна подсветка и т.н. По каталожен номер намерих въпросната оптика при VERTEX, и след обаждане до магазина в София, ми казаха, че имат САМО 1 брой в магазина им в Казанлък - Комплекс Стрелбище. Свързах се и след разговор, че това е въпросната оптика се разбрахме да ми я пратят. Днес "див и ЩАСЛИВ" отидох да си я взема от ЕКОНТ! И от тук нататък - ПЪЛЕН КОШМАР!!! При разопаковане - прекрасна кутия със снимка на въпросната оптика и с надписи 8-32Х56. КОШМАРА започна когато отворих кутията:
1. Оптиката бе без подсветка, НО в кутията имаше опакована батерия за подсветка!!!!
2. Сенника, както е с опаковката свободно се движеше върху обектива който беше с поставена капачка!!!
3. ЛИПСВАШЕ каквото и да е фирмено лого Leapers или UTG!!!
4. Отдолу под тумблерите имаше единствено едър надпис: MADE IN CHAINA!!!
5. Иначе имаше калъф за оптиката с надпис Leapers!!!
6. Липсваше каквото и да е упътване или книжка!!! Единствено имаше едно малко картонче (малко по-голямо от визитка) с таблица за определяне на разстоянията чрез мил. И то защото в разговора по тел ИЗРИЧНО попитах господина дали има такава таблица.
7. Бесен, и въпреки всичко погледнах през оптиката - отвори окуляра на около 15 см.!!!! И....ООООООО, УЖАС И ПОТРЕС!!!! Всеки трябва да го види!!!! НЕ МОГА ДА ОПИША КАКВО ВИДЯХ ВЪТРЕ, НЯМАМ ДУМИ - ВСИЧКО ДРУГО КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ НО НЕ И МИЛДОТ СКАЛАТА НА LEAPERS!!!!
8. Веднага се свързах с продавача да го попитам дали не са объркали доставката и му обесних, че ТОВА НЕЩО което ми е пратено е всичко друго но не и Leapers 8-32х56. Около 5 мин. въпросния господин се опитва да ме убеди, че е това въпросната оптика! А, на въпроса ми защо няма подсветка, отначало се опита да ме убеди, че има и след като го попитах къде е, ми отговори, ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА Е И ПО-СТАР МОДЕЛ!!! А, на въпроса ми защо има в кутията батерия за подсветката, беше МНОООГО учуден и ми предложи.....ако реша мога да я върна за тяхна сметка.
9. Да не говорим, че всяка оригинална оптика с бранд Leapers или UTG има изписан каталожен номер!!! В случая ЛИПСВАШЕ какъвто и да е номер!!!
Единствено съжелявам, че не направих снимки - бях НАПЪЛНО ШОКИРАН И НЕИМОВЕРНО БЕСЕН!!!
Та, те това е!!!
КОЛЕГИ, МНОООГО ВНИМАВАЙТЕ КАКВО КОПУВАТЕ ОТ VERTEX!!!!
ЗА МЕН ТЕ ВЕЧЕ СА....АУТ!!!!
Фирмата е "Вертекс ЕООД" Казанлък,
сайта: gunshop.vertex-bg.net
ЗА МЕН, В МОЯ СЛУЧАЙ, ТЕ ЗА МЕН, СА АБСОЛЮТНО....НЕКОРЕКТНИ, НЕ ИСКАМ ДА ИЗПОЛЗВАМ ДРУГИ ПО-СИЛНИ, ОБИДНИ И ТЕЖКИ ЕПИТЕТИ!!!
П. С. Въпросната оптика още я има като налична - на промоция!
Който иска може да се пробва и да види какво ЧУДО ще получи!!! Ако някой си направи труда, МОЛЯ СНИМАЙТЕ И СПОДЕЛЕТЕ!!!
А, ако СЛУЧААААЙЙЙНО ВИ ПРАТЯТ НАИСТИНА Истинската, ОПТИКА Leapers 8-32х56 - МОЯ Е! ПЛАЩАМ ВЕДНАГА!!! ЕСТЕСТВЕНО СЛЕД ПРЕГЛЕД!
 
Последна промяна:

Djack

Редовен Потребител
Ако си бил първия, който отваря кутията, може наистина да не са знаели какво има вътре! А и са ти предложили да я върнеш за тяхна сметка. Така погледнато е коректно!
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Преди повече от 10 години си купих от Вертекс Лийпърс 3-12х44 на която никъде не пише Leapers...
Но си е ОК!
 

kamoto

Редовен Потребител
Колега когато разпитвах надълго-нашироко въпросния господи, той каза да изчакам да провери в кутията дали има въпросната таблица за която писах и когато му казах, че <span class="corrected">купувам</span> оптиката, той отговори, че ще я СВАЛИ ОТ ВИТРИНАТА и ще я опаковка в кутията ѝ!!!!

Кутията бе отваряна!!!! МНОООГО ДОБРЕ СА ЗНАЕЛИ КАКВО ПРАЩАТ!!!!
 
Последна промяна от модератор:

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Камото да те помоля да не пишеш с главни букви! Нося очила и добре чета и с нормален шрифт.
 

kamoto

Редовен Потребител
На обявата за Lipers 8-32x56, която е на промоция- 390лв., най - отдолу пише, че е с подсветка!
 

Asen123456

Потребител
На обявата за Lipers 8-32x56, която е на промоция- 390лв., най - отдолу пише, че е с подсветка!
Разбирам! Има още една 290лв същите параметри,да не са ти пратили нея.Тя е без подсветка

Нито ги защитавам,нито оправдавам.Възможно е щом е била последна бройка,да са ти пратили тази без подсветка.Проблема идва от там,че в доста от магазините работят хора който не са запознати не 100% с нещата който предлагат(за съжаление)
Найстина за клиента това е гадно,да чакаш едно,а да получиш друго
 
Последна промяна от модератор:

kamoto

Редовен Потребител
Преди повече от 10 години си купих от Вертекс Лийпърс 3-12х44 на която никъде не пише Leapers...
Но си е ОК!
Съгласен съм, но това е било преди 10 години. Ако искате вярвайте. Просто споделих разочарованието и потреса си, че се опитаха....ще запазя добрия тон! А, това което се опитаха да ми пробутат днес, след подробното разпитване именно за Lipers 8-32x56 с подсветка, за мен е....меко казано (в добрия тон)....некоректно!!!

Нито ги защитавам,нито оправдавам.Възможно е щом е била последна бройка,да са ти пратили тази без подсветка.Проблема идва от там,че в доста от магазините работят хора който не са запознати не 100% с нещата който предлагат(за съжаление)
<span class="corrected">Съжалявам</span>, че ще Ви опонирам, но въпросния господин с когото разговарях за оптиката се представи като инструктор по стрелба в Стрелбището и имал богат опит в прострелката на различни оптики, както за огнестрелно, така че и за въздушно оръжие!!!
 
Последна промяна от модератор:

Asen123456

Потребител
Съжелявам, че ще Ви опонирам, но въпросния господин с когото разговарях за оптиката се представи като инструктор по стрелба в Стрелбището и има богат опит в прострелката на различни оптики, както за огнестрелно, така че и за въздушно оръжие!!!
Еми сам си направи извода,
Съжелявам, че ще Ви опонирам, но въпросния господин с когото разговарях за оптиката се представи като инструктор по стрелба в Стрелбището и имал богат опит в прострелката на различни оптики, както за огнестрелно, така че и за въздушно оръжие!!!
не ме разбирай погрешно,имам добри впечатления от теб.Просто споделям къде може да е грешката
 

Dominus

Редовен Потребител
При покупки онлайн можеш да върнеш стоката до 14 дни без обяснения. Положението е регламентирано от ЗЗП.
Прието е, че не си видял стоката и не си имал възможност да решиш дали ти харесва.
 

kamoto

Редовен Потребител
При покупки онлайн можеш да върнеш стоката до 14 дни без обяснения. Положението е регламентирано от ЗЗП.
Прието е, че не си видял стоката и не си имал възможност да решиш дали ти харесва.
Благодаря Dominus, но бях...меко казано бесен и я върнах на момента!!!

Аз

Аз си направих извода за себе си!
Да, разбрах те правилно.
 
Последна промяна от модератор:
Нагоре