Начини за транспортиране - куфари , калъфи.

vanko

Редовен Потребител
pavloff написа:
@vanko
Кога си купл такъв калъф колега?
Аз им писах преди една седмица и ми казаха, че нямат никъкви калъфи, а и че не очакват скоро да имат.

Аз моя го взех преди 2 месеца.Имаше една мацка която вдигаше посочения в сайта телефон,казах и че се интересувам от големия и тя тогава каза че са свършили и че ще направи заявка и до 20дни ще ги получат.Но явно е някаква завеяна,нищо не направи или пък забрави и на всичкото от горе я махнаха.Като звъннах след месец,шефа и ми каза че не му е предавала нищо и той ще задвижи нещата и че ще получат скоро.Това е,дано получат...заслужават си отвсякъде ;)
 

Tiger

Новодошъл
Не е кой знае какво ,но това са мойте самоделки за пренасяне.


26022011017.jpg


26022011016.jpg


26022011015.jpg


26022011019.jpg


26022011018.jpg
 

Attachments

  • 26022011017.jpg
    26022011017.jpg
    770.3 KB · Прегледи: 248

akiro

Потребител
Браво колега- :bravo: От къде купи пантите и ъглите-най-вече за бутилковия куфар ? :cheers: :cheers:
 

usera2

Потребител
Нямам намерение да си купувам куфар /ще си карам с калъфа засега :) /, но видях, че на пушка.еу са пуснали няколко модела куфари на мегалайн и цените им изглеждат прилични. Ето един например : куфар Megaline 125x25x11
 

Tiger

Новодошъл
Ъглите и пантите на куфара за пушката са от "Практикер". На сандъчето за бутилката са от старо ку-
фарче от нещо като зъбарска машинка леко доработени.
Ако купувате от "Практикер" задължително проверете за еднаквост на ъглите в пакетчето. На мене
лично ми се наложи да се връщам два пъти. На края накарах продавачката да отвори всички пакет-
чета и така си избрах осем еднакви.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
След запитване в темата относно трудния за намиране аксесоар - дръжка за куфар, получих възможно най-доброто: красива и надеждна дръжка - подарък от колегата Tiger: :yahoo:!
Още веднъж: Благодаря :cheers: !
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Преди всеки пореден излет с все по-голяма досада натоварвам в багажника присъщия за нашите стрелби катун :wall:. Уж стрелям с автономни пушки, а пак ми се събират:
- калъф с пушката.
- торба със стойка за прострелка и ролетка.
- чанта с хамстер, двунога, ключета и чашки.
- куфарче с тренировъчни ФТ мишени.
- седалка.
Та в един слънчев зимен ден, когато просто се отказах да натоваря всичко това и пропуснах стрелбата си зададох въпроса: не може ли всичко това да се опрости и компресира в един единствен багаж - хващам го с една ръка, вдигам капака на багажника с другата, мятам го и отивам на тренировка или на състезание, без да съм забравил нищо ?
След четири месеца мислене и рестриктивни мерки по отношение на някои от изброените компоненти съм готов да започна изработването на "куфара-катун", който ще събира: пушката с монтирани ФТ аксесоари - хамстер, двунога и колело, както и всичко останало изброено, освен седалката. Седалката просто се закача за дръжката на куфара и всичко се носи с една ръка :yahoo:.
- редуцирах прострелъчната стойка до формат А5, а ролетката трансформирах в капронов конец с дължината на дистанцията за прострелка, навит върху ролка от рибарско влакно.
- замених досегашните си тренировъчни мишени с шепа капачки и снопче бамбукови шишове.
- безкомпромисно предвидих място за пушката с всичко монтирано по нея - да няма нужда нищо да монтирам преди стрелба и нищо да махам след стрелба :yes::

Корпусът на куфара ще бъде от 6мм шперплат, облечен с черна кожа и декориран с алуминиеви лайсни и ъгли. Вътрешното пространство ще бъде организирано с пълнежни обеми от фибран, облечен със сив тапицерски плюш. Е, отворих си доста занимавка, ама се надявам до есенната национална да успея с изпълнението на този custom куфар-вълшебник :D.
 

DANNY

Редовен Потребител
Пламене след като ще използваш толкова дебел 6мм шперплат и ще го обличаш в черна кожа.
Защо не го направиш от 6мм ламиниран паркет? Избери някой по-кънтри стил със стари дъски и ще е....
....В сравнение с черната кожа.

BIG_IMG_1227963073491.jpg
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
akraba1 написа:
Избери някой по-кънтри стил със стари дъски
Интересна и нестандартна идея, наистина, но крайният резултат ще бъде точно - кънтри сандък, подходящ за някой Уинчестър от 19-ти век ???. Затова ще остана в класическата линия - кейс с черна кожа и алуминий, от който се знае че може да излезе китара, синтезатор, или пушка :yes:.
 

delpx

Потребител
Аз също си мислех да си правя подобен куфар и то от ламинат защото имам малко останал.
В крайна смтка си взех калъф за 2 въдици - 130см. събира всичко , пушката с оптиката, помпата, инструменти, статив за мишени и т.н. много е удобен.

Този куфар ще е още по функционален ако му измислиш и разглобяеми крака. Като извадиш всичко от него и го обърнеш да може да се ползва и като БР маса.
 

andi

Редовен Потребител
Този куфар ще е още по функционален ако му измислиш и разглобяеми крака. Като извадиш всичко от него и го обърнеш да може да се ползва и като БР маса.

Страхотна идея :bravo: :bravo: :bravo:
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Не се интересувам от БР, ама колкото за техническата тръпка - ще ви спретна такъв вариант :yes:. Само ми подайте: каква е най-подходящата височина на БР плота от земята ?
 

andi

Редовен Потребител
75-80см , но зависи основно от височината на стола и реста.
 

andi

Редовен Потребител
Така "плота" май става мн дебел и може да е леко неудобно да си нагласиш стоиката .
Представям си нещо като кутия за табла , която се отваря на 180' и вътре се навиват 4 крака - без да се променят много първоначалните размери . Ако са под наклон и са по-дебели няма нужда от спънки .
Неудобното е , че за БР трябва първ о да се изпразни куфара .
А вместо торбички , или рест само нещо такова :
 

Attachments

  • IMG_2437.JPG
    IMG_2437.JPG
    1.1 MB · Прегледи: 428

delpx

Потребител
Аз си го мислех по същият начин но това което може би ще е проблем са пантите , дали ще издържат пантите реста и пушката и ти да се облегнеш върху плота.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Отивате в погрешна посока - разкопчан и разчекнат на 180 градуса куфарът тотално ще загуби устойчивост. За да се получи ефектът на таблата трябва да е изработен от много по-дебел и устойчив материал, както и да има еднакви по дълбочина дъно и капак /което при куфарите за оръжие почти няма как да стане/. А без разпънки при краката постигането на прилична устойчивост също е немислимо :-\.
 
A

Anonymous

Гост
Не искам да секвам нечий ентусиазъм, но така както се развива идеята отиваш не на носим, а на буксируем вариант.

Площта на шперплата е около 1,2 м[sup]3[/sup]. Тегло за 6мм шперплат е 2,9 кг. Само за шперплата 3,5 кг. Добавяме кожата, панти, алуминиеви детайли, дръжка и др. ... Грубо 4,5-5 кг. С пушка и всичко останало, без проблем ще достигне до 9-10 кила. И това е за първоначалната идея.
БР-варианта - 1,5 м[sup]3[/sup] и 4,3 кг шперплат, повече метални детайли, втулките за краката и самите крака... Плюс пушка, рестове, възглавнички.... тежичко става.

Преди време и аз планирах да си правя куфар. Правих ги тези сметки, а и цени смятах... После си купих готов куфар. Лично мнение - купуваш си куфар с подходящи размери за твоята пушка (барабар с всичките колела, лалугери, двуноги и т.н. аксесоари, плюс 1-2 кутии чашки) и една кутия за инструменти, в която слагаш всичко останало. Ако е с подходящи размери и здравина, може и да я ползваш за сядане. А вместо кутия за инструменти може да си вземеш сгъваемо рибарско столче с раница (с облегалка или без, раницата се отделя):
82a3c7fb908d.jpg
images


Вярно, че стават две неща за носене, но в определени ситуации може да е по-удобно така.

П.П. andi, такъв рест не е разрешен за БР състезание. Стойката не трябва да е закрепена за масата.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
Dejmos написа:
Лично мнение - купуваш си куфар с подходящи размери за твоята пушка (барабар с всичките колела, лалугери, двуноги и т.н. аксесоари, плюс 1-2 кутии чашки)
Е точно от тук започва всичко - такъв куфар ... няма :-\.
Всичко е отдавна напазарувано. Връщане назад няма. И 10 да станат килата - предпочитам ги в една ръка, пред кервана от торбаляци, който размъквам сега. А иначе - напълно си прав: мнооооого по-скъпо излиза да се изработва такова нещо, за времето да не говорим - само пазаруването ми отне 3 седмици. Ама пък си е предизвикателство и на мен ми е кеф да си го пипна сам :yes: .
 
Нагоре