Национална среща яз. Копринка - 27-28.9.2014 г.

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
За сега обявявам датата, и ще почна в скоро време да движа нещата.
Този път за разнообразие ще има състезание по варминт, подробности за състезанието и нощуването ще давам тези дни като допълвам първия пост .
Мисля, че вече мястото е добре познато на всички и ще се надявам да се съберем отново много хора :cheers:

И такаааа..... дата я забивам 27-28.9.2014 г. ако ще и камъни да валят това е положението ;) може да си резервирате вече стаи за спане, условията са същите като всяка година веселбата ще е в хотел "Роза" като за помещението пак ще се събират пари (по 2 лв.) ако не се запълни хотела, но ще имаме допълнителни уговорки с управителя за тая работа за някакви отстъпки ;)
Места на нощувка:
- комплекс "Лазаур", http://complexlazur.com/
- Хотел ресторант "ЗЛАТНА КОТВА" http://www.zlatna-kotva.com/ .
- Хотел "Роза" http://hotelroza.biznes.bg/sdid.php?f=140 .

За Варминта ще помоля който има желание да участва нека ми пише за да се подготвим с гипсовите отливки, таксата ще я определим утре но ще е в границите 5-10 лв като събраните средства ще покрият частично разходите останалите пари ще отидат благотворително за Тишо. Състезанието ще е почти изяло подготвено от Старозагорската група и най-вече благодарение на Милко за което само :bravo:
От сега само че да предупредя че има малка вероятност състезание да няма че като отидох вчера на мястото където се събирахме да стреляме имаше изсечени тополи (точно където ни бяха разположени масите и лентата преди) и корените им бяха извадени и зарязани и ще трябва да се изтегляме по-напред и да се молим през близкия месец някой да не направи и там същата мизерия :wall:
Обикалях почти 2 часа вчера по черни пътища в търсене на друг терен ама не стават за събиране на много народ пък и е тревясало яко на всякъде покрай изобилните валежи тази година. При първа възможност ще огледам и други места подходящи за стрелба и събиране, за да имаме резервен вариант.
За сега толкова - Поздрави

Ето и правилата относно състезанието слагам го като цитат от Милко
Милко написа:
Ето ги правилата по които ще се проведе състезанието на нац.среща.
Директно ги копирах от темата за варминт и промених съвсем малко текста.
Регламент на състезание по Варминт с пневматично оръжие.
Общи положения.
Участниците могат да се записват за участие в състезанието предварително, чрез лично съобщение до организатора, или на място.
За всеки участник в списъка за участие се вписват: име и фамилия, ник (ако има), клас, в който ще се състезава, марка и модел на пушката, оптиката и чашките.
До състезанията се допускат лица навършили 18-годишна възраст. Лица не навършили 18-годишна възраст могат да участват в състезанията с пълнолетен придружител. В този случай при регистрация се вписват данните и на участника и на неговия придружител.
Класове.​
Отчитането се провежда в два разделни класа: PCP над 16 джаула и PCP 16 джаула+ППП (Пружинна Пневматична Пушка). До състезание ще се допускат пушки с калибър не по-голям от 6,5мм. Няма ограничения за типа и параметрите на мерни прибори. Няма ограничения и разделяне на класове по мощността и на пушките. Няма ограничение за теглото на пушките.
Забележка: пушки от компресионен тип (Сингълпамп, мултипамп и т.н.) ще се отнасят към клас PCP.
Организаторите на конкретно състезание могат да определят допълнително разделяне по класове, съобразено с изисквания на Асоциацията.
Положения за стрелба.
Основно положение за стрелба в състезание е стрелба с подпора седнал на масата. Забранява се на участниците да заемат стрелковите маси (позиции) по време на сесии в които те участват.
Изисквания към подпорите.
Подпори могат да съдържат водачи, механизми за регулиране на корекции по вертикала и хоризонтала. Разрешават се различни чували (възглавнички) без ограничения за размери, материали, плътността и вида на пълнежа. Не се допускат подставки с механически свързани предната и задната подпори (на обща база). Забранява се подставките да се закрепват за масата по какъвто и да е начин. Предната, задната подставки и самата пушка трябва да могат свободно да се вдигат нагоре с усилие не надвишаващо такова за удържане на самата пушка или подставка.
Мишени и дистанции.
За състезанието се ползват кръгли чупещи се мишени за еднократна употреба. Мишените могат да бъдат изработени от гипс, асфалт или друг нееластичен материал, който лесно да се чупи на части при удар. Мишените са с диаметър 50мм или близък до този размер според възможностите на организаторите. В рамките на едно състезание могат да се използват мишени изработени само от един вид материал и еднакви по размер.
За състезание се установяват по 10 мишени за всеки стрелкови коридор със стъпка в дистанцията 5 метра между тях от минимална до максимална дистанция за съответния клас.
За клас РСР над 16 джаула минимална дистанция е 55м, а максимална 100м.
За клас PCP 16 джаула+ППП минимална дистанция е 35м, а максимална 80м.
Продължителност и количество на изстрелите.
Всеки участник получава право на максимум 30 изстрела и максимално време за стрелба 20 минути.
Стрелбата се спира след изчерпването на максималния брой изстрели или изтичане на времето.
Участникът започва стрелба от най-близката мишена и стреля по нея до нейното поразяване. След поразяванто и стрелбата се пренасочва към следващата по дистанция мишена. Така мишените трябва да бъдат поразявани последователно от най-близката към най-далечната. Прескачането реда на поразяване на мишени се забранява, такова прескачане води до декласиране на състезателя. Резултатът на всеки изстрел и времето за стрелба се внасят в протокол от другият участник в стрелковата двойка.
Всички участници в стрелкова смена започват стрелбата едновремено по сигнала на Съдията на линия.
Отчитане на резултатите.
- Нагледния. Посочва се дистанция на най-далечната поразена мишена и остатъка (брой неизползвани изстрели). За победител се определя състезател с най-голяма дистанция и най-голям остатък.
Ако има състезатели показали еднакви резултати (като точки или дистанция-остатък) се взима предвид тяхното време за стрелба. Състезател с по-малко време за стрелба получава по-добро класиране.

Забрани и дисквалификации.
- Забранява се промяна на реда на поразяването на мишените. Нарушаванто на този ред по погрешка или със умисел води до незабавно декласиране на състезателя.
- Забранява се прострелка на оръжие в стрелкови коридор. Всички изстрели, направени в състезателния коридор се смятат за зачетни и се регистрират в протокола.
- Забранява се стрелба след изтичане на времето. Моментът на изтичане на времето се обозначава с гласова команда от Съдия на линия, стрелба след този сигнал се смята за нарушаване на Правила за Безопасност.
Избор на стрелкови смени.
След приключване на предварителна регистрация се извършва разпределяне на участниците по двойки. Това разпределяне се извършва от съдиите на линия. Пожелания на участниците за това се взимат предвид.
Съдийска бригада.
Съдийска бригада се състои от Съдии на Линия и Главен Съдия. Всеки от изброените има статут на съдия на състезанието. Съдиите не могат да участва в конкретна стрелкова смяна.
Победители.
Награждават се първите три места във всеки клас в случай на участие на 5 или повече човека в съответния клас. Ако участниците в съответния клас са по-малко от 5 то трето и/или второ място могат да не се присъждат по решение на Организационния Комитет. Ако в съответния клас има само един участник, то класирането не се прави.

Правила за безопасност
При провеждане на състезания действат Общи Правила за Бесопасност на Българска Асоциация по Фийлд Таргет.
Нарушаване на Правила за Безопасност е най-тежкото нарушение, което води до дисквалификация и отстраняване от състезанието.

Общи положения
- Главен Съдия и организаторите на конкретно състезание са длъжни да обявят в срок не по-малък от 1 месец до началото на състезание конкретни параметри на това състезание: брой и вида на мишени, в колко кръга ще се провежда, класове на оръжие, време за стрелба и ограничения по калибър и енергия на пушките (ако има промени спрямо текста на регламента), както и други особености, ако има такива. Тези параметри се издават във вид на приложение към регламента и се публикуват в сайта на Асоциацията.
- Настоящия регламент се приема от Общо Събрание на Асоциацията и се явява част от вътрешни нормативни документи на организацията.
- В случай на нужда да бъдат направени промени в настоящия регламент Управителния Съвет на Асоциация назначава комисия по подготовка на изменения и допълнения към регламента. Подготвените от Комисията изменения и допълнения се утвърждават от Общо Събрание.



В допълнение ще кажа че нашите мишенки ще са гипсови разположени на стоики с височина 70см от земята и всяка стойка разполага с две мишени едната е за първият състезател от двойката а другата е за следващият.Ще се стреля по двойки като на всяка двойка ще бъде даден протокол за нанасяне на резултати(време,брой използвани изстрели и най далечна дистанция).
За коридорите се чудим дали да са два или четири но ще преценим според ситуацията и колко участника ще има че ако сме много хора с два коридора ще откараме цял ден.Ако са два коридора единият ще е за 16джаула другият ще е за над 16джаула ако са четири пак така два по два за отделните класове но за това ще се реши непостредствено преди срещата.
Имам една ГОЛЯМА молба към всички който ще идват и имат маси и столове за стрелба.Понеже аз нямам нито маси нито столове за стрелба ще помоля който има нека да вземе за да не правя инвестиции в четири маси който така или иначе няма да използвам.Благодарим предварително и се надявам да съберем четири маси за да осигурим напълно състезанието.
Ако има нещо ще допълваме.А ако имате въпроси питайте спокойно възможно е и аз нещо да съм пропуснал и да има неяснотий.
FreeMan написа:
Супер - ще гледаме да дойдем,
А има ли начален час че на последния Балкантрейд стана исторически въпрос.
Начален час разбира се че ще има ще го пишем и него но малко по нататък,но няма да цепим секундата все пак хора сме и всичко става и нека да не се забравя че това хоби си е удоволствие и ако почнем да го правим всичко много насериозно то по добре да минем без състезателна част.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
:bravo: ^-^ ^-^Сега се почва пак едно очакване да дойде датата :D Аз съм ти казал но все пак,ако има нещо с което да помагам само звънкаш и казваш :cheers: А утре една тренировка на полянката че да не се излагаме ;)
 

st_beer

Редовен Потребител
Надявам се датата да остане непроменена. За сега ми е свободна и се надявам да мога да присъствам ако нещо не ми мине котка пътя. Ще се радвам да се видим с колеги и постреляме отново заедно :cheers: :cheers:
 

оги-пз

Редовен Потребител
Е те това чукане чаках.
Датите са супер , дано да ни излезе нещо непредвидимо. :cheers:
 

poacher

Потребител
Две години пропускам, време е да дойда.
Мисля да съм със съпругата и големия син.
Очаквам да кажете къде ще се спи.
Бунгала и палатки не ме устройват.
Комплекс Лазур, Златна котва или Роза?
 

djboby

Потребител
Аз също ще идвам. Мисля да отседна в тажи хижа където бяхме миналата година, предполагам че там ще бъде мероприятието. :cheers:
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Само живот и здраве да е - чакаме с нетърпение да се съберем. :bravo:
 

andi

Редовен Потребител
Дано да остане основната дата , че ми се идва . На резервната е откриването на сезона . :cheers:
 

petkof

Редовен Потребител
Мястото е много подходящо и ще се радвам да се съберем повече хора, та да се видим и със "стари" и "нови" приятели! :bravo:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
И такаааа..... дата я забивам 27-28.9.2014 г. ако ще и камъни да валят това е положението ;) може да си резервирате вече стаи за спане, условията са същите като всяка година веселбата ще е в хотел "Роза" като за помещението пак ще се събират пари (по 2 лв.) ако не се запълни хотела, но ще имаме допълнителни уговорки с управителя за тая работа за някакви отстъпки ;)
Места на нощувка:
- комплекс "Лазаур", http://complexlazur.com/
- Хотел ресторант "ЗЛАТНА КОТВА" http://www.zlatna-kotva.com/ .
- Хотел "Роза" http://hotelroza.biznes.bg/sdid.php?f=140 .

За Варминта ще помоля който има желание да участва нека ми пише за да се подготвим с гипсовите отливки, таксата ще я определим утре но ще е в границите 5-10 лв като събраните средства ще покрият частично разходите останалите пари ще отидат благотворително за Тишо. Състезанието ще е почти изяло подготвено от Старозагорската група и най-вече благодарение на Милко за което само :bravo:
От сега само че да предупредя че има малка вероятност състезание да няма че като отидох вчера на мястото където се събирахме да стреляме имаше изсечени тополи (точно където ни бяха разположени масите и лентата преди) и корените им бяха извадени и зарязани и ще трябва да се изтегляме по-напред и да се молим през близкия месец някой да не направи и там същата мизерия :wall:
Обикалях почти 2 часа вчера по черни пътища в търсене на друг терен ама не стават за събиране на много народ пък и е тревясало яко на всякъде покрай изобилните валежи тази година. При първа възможност ще огледам и други места подходящи за стрелба и събиране, за да имаме резервен вариант.
За сега толкова - Поздрави :cheers:
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Аз съм готов. Хотел Роза. 2 нощувки на 26 и 27. Същата стая като миналата година. Хаирлия да е :cheers:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Супер - ще гледаме да дойдем,
А има ли начален час че на последния Балкантрейд стана исторически въпрос.
 

Милко

Редовен Потребител
ФТКС
Re: Национална среща яз. Копринка - 27-28.9.2014 г.

Ето ги правилата по които ще се проведе състезанието на нац.среща.
Директно ги копирах от темата за варминт и промених съвсем малко текста.
Регламент на състезание по Варминт с пневматично оръжие.
Общи положения.
Участниците могат да се записват за участие в състезанието предварително, чрез лично съобщение до организатора, или на място.
За всеки участник в списъка за участие се вписват: име и фамилия, ник (ако има), клас, в който ще се състезава, марка и модел на пушката, оптиката и чашките.
До състезанията се допускат лица навършили 18-годишна възраст. Лица не навършили 18-годишна възраст могат да участват в състезанията с пълнолетен придружител. В този случай при регистрация се вписват данните и на участника и на неговия придружител.
Класове.​
Отчитането се провежда в два разделни класа: PCP над 16 джаула и PCP 16 джаула+ППП (Пружинна Пневматична Пушка). До състезание ще се допускат пушки с калибър не по-голям от 6,5мм. Няма ограничения за типа и параметрите на мерни прибори. Няма ограничения и разделяне на класове по мощността и на пушките. Няма ограничение за теглото на пушките.
Забележка: пушки от компресионен тип (Сингълпамп, мултипамп и т.н.) ще се отнасят към клас PCP.
Организаторите на конкретно състезание могат да определят допълнително разделяне по класове, съобразено с изисквания на Асоциацията.
Положения за стрелба.
Основно положение за стрелба в състезание е стрелба с подпора седнал на масата. Забранява се на участниците да заемат стрелковите маси (позиции) по време на сесии в които те участват.
Изисквания към подпорите.
Подпори могат да съдържат водачи, механизми за регулиране на корекции по вертикала и хоризонтала. Разрешават се различни чували (възглавнички) без ограничения за размери, материали, плътността и вида на пълнежа. Не се допускат подставки с механически свързани предната и задната подпори (на обща база). Забранява се подставките да се закрепват за масата по какъвто и да е начин. Предната, задната подставки и самата пушка трябва да могат свободно да се вдигат нагоре с усилие не надвишаващо такова за удържане на самата пушка или подставка.
Мишени и дистанции.
За състезанието се ползват кръгли чупещи се мишени за еднократна употреба. Мишените могат да бъдат изработени от гипс, асфалт или друг нееластичен материал, който лесно да се чупи на части при удар. Мишените са с диаметър 50мм или близък до този размер според възможностите на организаторите. В рамките на едно състезание могат да се използват мишени изработени само от един вид материал и еднакви по размер.
За състезание се установяват по 10 мишени за всеки стрелкови коридор със стъпка в дистанцията 5 метра между тях от минимална до максимална дистанция за съответния клас.
За клас РСР над 16 джаула минимална дистанция е 55м, а максимална 100м.
За клас PCP 16 джаула+ППП минимална дистанция е 35м, а максимална 80м.
Продължителност и количество на изстрелите.
Всеки участник получава право на максимум 30 изстрела и максимално време за стрелба 20 минути.
Стрелбата се спира след изчерпването на максималния брой изстрели или изтичане на времето.
Участникът започва стрелба от най-близката мишена и стреля по нея до нейното поразяване. След поразяванто и стрелбата се пренасочва към следващата по дистанция мишена. Така мишените трябва да бъдат поразявани последователно от най-близката към най-далечната. Прескачането реда на поразяване на мишени се забранява, такова прескачане води до декласиране на състезателя. Резултатът на всеки изстрел и времето за стрелба се внасят в протокол от другият участник в стрелковата двойка.
Всички участници в стрелкова смена започват стрелбата едновремено по сигнала на Съдията на линия.
Отчитане на резултатите.
- Нагледния. Посочва се дистанция на най-далечната поразена мишена и остатъка (брой неизползвани изстрели). За победител се определя състезател с най-голяма дистанция и най-голям остатък.
Ако има състезатели показали еднакви резултати (като точки или дистанция-остатък) се взима предвид тяхното време за стрелба. Състезател с по-малко време за стрелба получава по-добро класиране.

Забрани и дисквалификации.
- Забранява се промяна на реда на поразяването на мишените. Нарушаванто на този ред по погрешка или със умисел води до незабавно декласиране на състезателя.
- Забранява се прострелка на оръжие в стрелкови коридор. Всички изстрели, направени в състезателния коридор се смятат за зачетни и се регистрират в протокола.
- Забранява се стрелба след изтичане на времето. Моментът на изтичане на времето се обозначава с гласова команда от Съдия на линия, стрелба след този сигнал се смята за нарушаване на Правила за Безопасност.
Избор на стрелкови смени.
След приключване на предварителна регистрация се извършва разпределяне на участниците по двойки. Това разпределяне се извършва от съдиите на линия. Пожелания на участниците за това се взимат предвид.
Съдийска бригада.
Съдийска бригада се състои от Съдии на Линия и Главен Съдия. Всеки от изброените има статут на съдия на състезанието. Съдиите не могат да участва в конкретна стрелкова смяна.
Победители.
Награждават се първите три места във всеки клас в случай на участие на 5 или повече човека в съответния клас. Ако участниците в съответния клас са по-малко от 5 то трето и/или второ място могат да не се присъждат по решение на Организационния Комитет. Ако в съответния клас има само един участник, то класирането не се прави.

Правила за безопасност
При провеждане на състезания действат Общи Правила за Бесопасност на Българска Асоциация по Фийлд Таргет.
Нарушаване на Правила за Безопасност е най-тежкото нарушение, което води до дисквалификация и отстраняване от състезанието.

Общи положения
- Главен Съдия и организаторите на конкретно състезание са длъжни да обявят в срок не по-малък от 1 месец до началото на състезание конкретни параметри на това състезание: брой и вида на мишени, в колко кръга ще се провежда, класове на оръжие, време за стрелба и ограничения по калибър и енергия на пушките (ако има промени спрямо текста на регламента), както и други особености, ако има такива. Тези параметри се издават във вид на приложение към регламента и се публикуват в сайта на Асоциацията.
- Настоящия регламент се приема от Общо Събрание на Асоциацията и се явява част от вътрешни нормативни документи на организацията.
- В случай на нужда да бъдат направени промени в настоящия регламент Управителния Съвет на Асоциация назначава комисия по подготовка на изменения и допълнения към регламента. Подготвените от Комисията изменения и допълнения се утвърждават от Общо Събрание.



В допълнение ще кажа че нашите мишенки ще са гипсови разположени на стоики с височина 70см от земята и всяка стойка разполага с две мишени едната е за първият състезател от двойката а другата е за следващият.Ще се стреля по двойки като на всяка двойка ще бъде даден протокол за нанасяне на резултати(време,брой използвани изстрели и най далечна дистанция).
За коридорите се чудим дали да са два или четири но ще преценим според ситуацията и колко участника ще има че ако сме много хора с два коридора ще откараме цял ден.Ако са два коридора единият ще е за 16джаула другият ще е за над 16джаула ако са четири пак така два по два за отделните класове но за това ще се реши непостредствено преди срещата.
Имам една ГОЛЯМА молба към всички който ще идват и имат маси и столове за стрелба.Понеже аз нямам нито маси нито столове за стрелба ще помоля който има нека да вземе за да не правя инвестиции в четири маси който така или иначе няма да използвам.Благодарим предварително и се надявам да съберем четири маси за да осигурим напълно състезанието.
Ако има нещо ще допълваме.А ако имате въпроси питайте спокойно възможно е и аз нещо да съм пропуснал и да има неяснотий.
FreeMan написа:
Супер - ще гледаме да дойдем,
А има ли начален час че на последния Балкантрейд стана исторически въпрос.
Начален час разбира се че ще има ще го пишем и него но малко по нататък,но няма да цепим секундата все пак хора сме и всичко става и нека да не се забравя че това хоби си е удоволствие и ако почнем да го правим всичко много насериозно то по добре да минем без състезателна част.
 

оги-пз

Редовен Потребител
Ние ще сме там ,запазихме си вече и стаи.Ще взима и масата ,доста е стабилна.
Все още не ми е ясно дали ще стрелям в самото състезание или само ще наблюдавам но ще донесем необходимото.
 

anibis

Редовен Потребител
Бравоооо!
То ще бъде много интересно,от мен имате една маса със стол. :cheers:
 
Нагоре