НОВИНИ

• Автор на темата Автор на темата Lighthammer
  • Начална Дата Начална Дата
Статус
Заключена за публикации
Това съобщение е изпратено абсолютно до всички и е бош лаф.
Просто, защото са задължени да публикуват такова съобщение и нищо повече.
Дали с възражения или не, те пак ще си наблюдават и събират информация.
Самото участие в социалните мрежи е безплатно и по желание.
Никой никого не е напъхал насила там.
А мислиш ли, че Гугул не те следи?
Я погледни колко приложения имаш в телефона си, които не можеш да деинсталираш, не можеш дори да ги спреш.
Как мислиш, че става цензурата на снимки и текст, без наблюдение и AI.
Първо AI чеква, и ако възразиш, после човек взема решение.
Кой го е страх от мечки не ходи в гората.
Наблюдението, харесва ни или не, стана неизбежно.
1. Спираш социалните мрежи.
2. Умния телефон у нужника.
По-скоро второто да е първо.

На фона на масовото следене какво се пише, слушане какво говорим на местно и глобално ниво....
Че ни правят нелегално пълен скенер ми е от ясно по ясно, но ако мога да възразя и забраня, ще го правя винаги!

Това съобщение е изпратено абсолютно до всички и е бош лаф.
Просто, защото са задължени да публикуват такова съобщение и нищо повече.
Дали с възражения или не, те пак ще си наблюдават и събират информация.
Самото участие в социалните мрежи е безплатно и по желание.
Никой никого не е напъхал насила там.
А мислиш ли, че Гугул не те следи?
Я погледни колко приложения имаш в телефона си, които не можеш да деинсталираш, не можеш дори да ги спреш.
Как мислиш, че става цензурата на снимки и текст, без наблюдение и AI.
Първо AI чеква, и ако възразиш, после човек взема решение.
Кой го е страх от мечки не ходи в гората.
Наблюдението, харесва ни или не, стана неизбежно.
1. Спираш социалните мрежи.
2. Умния телефон у нужника.
По-скоро второто да е първо.
В добавка ще кажа, че в общите условия, които подписваме съвсем легално чрез натискане на бутон лСъгласявам се при създаване на Мета акаунт в частност, или при първи пуск на което и да е смарт устройство, е написано че ще предоставяш всякакъв тип информация - микрофон, камера, текст, истории, кешове и тн.

Последна промяна от модератор:
Всеки носи в джоба си едно интелигентно и съвсем модерно устройство за тотален контрол.
Грижи се за него, постоянно инвестира във все по нови модели, като си го заплаща сам, грижи да не остане без бетерия и изпада в шок, ако го повреди или загуби.
От това повече - здраве му кажи.
До третата минута ще ви се изясни.

То още в момента в които вашите ти издадат Birth certificate/ Акт за раждане вече си се съгласил че когато им скимне може да те пратят на фронта за месо и че ще поемеш всичките задължителни ваксини в замяна на безплатно образование, медицински грижи и закрила на службите като имаш нужда бедствия,аварии и други. Или ставаш като Амишите раждаш се без акт за раждане и живееш без ток и канализация. Тука даже филм са им направили колко ожасни хора са Амишите и нещат да плащат данъци гадовете и не вярват на бтв, нова и одобрените учебници по история. Опасни хора!

Последна промяна:
По повод последните няколко поста ще кажа, че всеки има глава на раменете си и кой както иска да приема нещата.
Аз не съм от покорните и не давам мълчаливо съгласие да събират и използват: "цялата публична информация, която сте споделили в Продуктите на Meta, откакто сте създали акаунта си", затова и пуснах възражение което бе официално одобрено с върнат отговор, а че ми сканират всичко ОТ-ДО ми е ясно, но когато е неофициално е и нелегално, сиреч незаконно и не може да се използва след някой измислен в бъдеще закон. В моите очи, всеки който се е примирил че го подслушват и съзнателно пее всичко пред телефон или което и да е устройство с камера и микрофон, няма нужда от чип. Мой приятел разсъждаваше така и нехайно плямпаше по телефона каквото му е на уста, докато през 2019 година ГДБОБ не му се изтропха пред вратата, осъдиха го и до ден днешен продължават да го разследват. Моя телефон се подлушва понеже е бил в неговия указател. През 2021 ме хакнаха и ме източиха, не мисля че е случайно, който вярва в случайните неща в мрежата за мен е глупак. Та ако ще искам да споделя нещо което не трябва да се чува или вижда, няма да го напиша във фейса или в среда където има техника....а в гората където пеят само птичките. Информацията която пазя например е на устройства с криптирана операционна система, на която съм криптирал и данните си, допълнително съм ги защитил с хардуерен ключ YubiKey и ако някой иска да се добере до моя информация трябва първо да има физически достъп до ключа за да го включи в устройството ми, след което да въведе пин който за да даде софтуерен достъп до ключа, (ако се въведе 3 пъти грешен пин, ключа връща фабричните си настройки), после трябва да докосне физически бутон на ключа, който генерира произволна парола от 44 символа, съдържаща малки, големи букви, цифри и специални символи че да отключи достъп до заключена папка със съхранената информация. Всичко това обаче направих след тотално заличаване на всички данни от носителите си със Secure Erase под BIOS, след което ги минах под Linux, и на финала ги презаписах криптирано 33 пъти чрез Active@ KillDisk и Peter Goodman's algorithm. Продадох ги, купих нови лап топи, нови рутери, нови SSD дискове, дори и нов принтер и смениг интернет доставичка си... Поща чета без да отварям писмата използвайки POP3 протокол в Thunderbird, като така писмата се изтеглят от пощенския сървър на моя компютър и да кажем че съм получил такова от НАП, аз ще го прочета без те да разберат... На някой ще му прозвучи смешно, но аз сърбах попарата а "Парен каша духа". До момента този ключ е най сигурната превантивна предпазна мярка в света, не са евтини но се спи спокойно... Ако пък реша да шавам из нета където не искам да ме вижда никой, използвам Kodachi през виртуална машина. Този линукс изгражда защита чрез адресиране ASLR, NX bit, stack canaries...и още и още а след рестартиране системата самоунищожава всяка една следа и е като току що инсталирана, чиста като момина сълза.
Малко задълбах и се отклоних от темата но е добре човек да се замисли преди да прави нещо (или не прави нищо) и да не лежи на това че на него не може да му се случи случка щото видите ли, всички ги сканират и слушат, какво толкова че сканирали и него.

Последна промяна:
Няма такова нещо като следене. Мета и компания са съвсем честни и бистри като омина сълза... Друг път.
Сещам се за показателна история. С един приятел се виждаме и разхождаме. Срещу нас идва едно куче Голдън ретривър. Правим няколко коментара за кучето и сменяме темата. После си казваме чао.
След около 1-2 часа си отварям Фейсбоклука и веднага ми излиза предложение за група, посветена на въпросната порода кучета. Не помня предните месеци да бях търсил каквато и да е информация в мрежата за тази порода кучета.

След около 1-2 часа си отварям Фейсбоклука и веднага ми излиза предложение за група, посветена на въпросната порода кучета
Така съм и аз, все пушки и оптики ми излизат, лоша работа...

Няма такова нещо като следене. Мета и компания са съвсем честни и бистри като омина сълза... Друг път.
Сещам се за показателна история. С един приятел се виждаме и разхождаме. Срещу нас идва едно куче Голдън ретривър. Правим няколко коментара за кучето и сменяме темата. После си казваме чао.
След около 1-2 часа си отварям Фейсбоклука и веднага ми излиза предложение за група, посветена на въпросната порода кучета. Не помня предните месеци да бях търсил каквато и да е информация в мрежата за тази порода кучета.
В Пиксела го има това от 3 поколения назад - по цял ден ти работи микрофона и на края на деня ти показва кои песни са звучали покрай теб... Това си е съвсем официален фийчър (даже го рекламираха), представи си за неофициалните :D

Неофициалните включват снемане на биометрични данни-пръстови отпечатъци,темперетура,кръвно налягане,невронна мрежа,дигитален двойник...

Последна промяна:
Коагато сам си го причиняваш, нямаш право да роптаеш......
Аз съм дърт, асоциален тип, всякакви приложения се деинсталират от телефона още като нов. Нямам фейсове, мейсове, ъпове, иксове и тем подобни.
Не получавам реклами, напътствия, предложения, покани и каквото там се праща, защото просто съм тъп и упорит не социализирал се индивид. .

Жената е като теб, черна дупка в социалните мрежи!
Като се запознаем с нови хора и разберат, че няма фейс, започват да се държат странно и я мислят за freak!
Добре че съм инфлуенцър, с 5 последователя, че да оправям конфузната ситуация! :wall:

Здарвейте,

Това мисля че е важно и не трябва да се подминава с лека ръка.
На фона на масовото следене какво се пише, слушане какво говорим на местно и глобално ниво, тази сутрин видях известие във Facebook което съобщава че AI ще събира данни в Meta като цитирам: "искаме да знаете, че ще използваме публична информация, например публикации и коментари, от акаунти на хора на 18 или повече години. Това включва цялата публична информация, която сте споделили в Продуктите на Meta, откакто сте създали акаунта си. Също така ще използваме взаимодействията ви с функциите на AI в Meta." Това ще засегне Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger, Threads, Meta Quest, Horizon Worlds, Ray-Ban Meta, Meta AI, Meta Pay, Meta Verified...или всичко което е на Meta.
Причината да пиша това е че може да се подаде възражение и който не го направи, автоматично се съгласява да го сканират.
Ето стъпките които ако направите ще трябва да получите обратно съобщение от Meta.

View attachment 124206View attachment 124207View attachment 124208View attachment 124210
Това че Facebook и други ти събират данни и че ги продават е така.Даже преди години имаше смъртни случай с деца заради тия социални медий и обвиняваха Зукърбърг тогава.А за рекламите какво ви е странното.Търсите пушка излизат ви пушки които сте гледали(или подобни)за да се върнете и да ги купите.Това го прави Google.

Относно приложенията които не можете да деинсталирате/спрете Самсунгите са така.Имат по 300 работещи приложения и голяма част от тях не могат да се спрат.Рекламите на мобилните устройства са отвратителни но спирането им е много трудна работа.
Най-малкото което можете да направите е да си спирате локацията/WIFI,Bluetooth и най-важното WiFi scanning-а защото сканира постоянно мрежи около вас.

Току що в едно видео започнаха залози, кой ще е следващият папа. Имало и двама негри сред претендентите. Аз залагам, ако поне един от тях е педераст, той да е следващият. Не го знам Петър ли е или Петрана, но ще е той.

Статус
Заключена за публикации
Back
Нагоре