НОВИНИ

• Автор на темата Автор на темата Lighthammer
  • Начална Дата Начална Дата
На мен куката дето ме разпитва ми каза ,че поне 2-3 месеца няма да си видя пушката незнам при вас как е било , ще изчакам още месец два и ще пусна и аз една жалба

Това би било забрана за разпореждане със собственост.
Точно! Да си собственик на вещ е преди всичко правото ти да я продадеш! ТЪПИТЕ драскачи, непознаващи елементарните принципи на правото от римско време, са готови да ги погазят просто ей така...

Случайно видях, че Гадняра е писал, че са му прибрали струга и се разтърсих из търсачката.
Чета вече час и костур тази тема и не се учудвам ни най-малко. Мой близък получи диабет от стрес, вследствие на стоене по килии, точно заради същите пе..расти от ГДдроб.
В последните години унищожиха живота на доста хора от некомпетентност.
Кой били хванали с 5 кила трюфел, коя шайка била с 5чка джойнт в джоба, все големи риби излавят.
Мислех да се връщам в хобито, но явно не ми е писано.
Моето лично мнение е, че искат да обложат абсолютно всеки сектор с данък и няма какво да ги спре, затова и плашат народа с акции и статии.
Не мога да си наредя мислите, като знам какви хора се движат на свобода, а се занимават с хора, търсещи препитание и практикуващи хобито си.
Моя близка води дело вече половин година срещу педофил, който я заплашва и притеснява денонощно, а те хванали Гадняра с пет плякалки и струг, описващи го като зъл учен. СМЕШНИЦИ от класа.
Наздраве и да сме живи и здрави. Пушкала се купуват, пари се изкарват, не го мислете.
Наздраве и лека вечер!

Полицията в Лом работи по разкриване на убийство на 81-годишна жителка на село Мокреш, община Вълчедръм При извършения оглед по тялото на жертвата са открити видими следи от насилие в областта на главата и кръв по леглото и пода. Жената е намерена мъртва в леглото си, на 10 юли около 08:15 часа, от домашната помощница, която я посещавала, за да я обгрижва. Вратата на дома не е разбита и нищо не е откраднато.

За едната пенсия от местните апаши. Те често така си набелязват възрастни хора по селата. Една добра причина да няма ограничение на ВО

Излишен коментар и ненужен на някои модели си пише че са за home defence като Umarex T4E. По скоро огнестрелните гладкоцевки OO не са за самозащита а за спорт според нашите закони.

Тук пък какво общо има ВО. ВО не е за самозащита. Би помогнало в подобни случаи ОО,но не и на тая възраст.
Както АДЖЕБА ,така и други колеги,както и аз в момента постваме в темата писания /дълбоко пропити с конфиденциалност и житейска мъдрост от последна инстанция/различни от новини и факти и следствия свързани с с тях.
Мисля ,че ще е полезно в темата НОВИНИ да прочетем основно за новини и сбития за които тепърва научаваме или научаваме в друг контекст и различна последователност ...,а не да се чудя диплома ли да късам,в някоя тухла ли да се дрънна във фунтонелата барем разбера какво е имал из на предвид автора

Излишен коментар и ненужен на някои модели си пише че са за home defence като Umarex T4E. По скоро огнестрелните гладкоцевки OO не са за самозащита а за спорт според нашите закони.
Баш си е нужен коментара. Въздушното е за хартиени мишени точка. Тая бабка и гранатомет да има все е тая. Пп. Къде съм писал че гладкоцевното ОО е за самоотбрана.

Да прави сте и 2мата нека се фокусираме върху новини свързани с хобито. Ето едно видео от последното състезание за PCP стрелба RMAC дори са имали няколко хартиени мишенки за чашки.

На 20 юли 2024 г. (събота) от 10:30 ч. на стрелкови комплекс Диана, с. Лозен, за първи път в България ще демонстрира невероятните си умения Давиде Де Каролис – кралят на демонстрационната стрелба. На събитието, организирано от Benelli Италия и ВИП Оръжейни Комплекси, шампионът ще покаже уменията и майсторството си пред българската публика.

Давиде е амбасадор на италианския бранд Benelli – водещ производител на карабини и надцевки в света, отличаващ се с най-много въведени иновации и патенти. Оръжията им са известни със своята отлична техника и стил, осигуряващи комфорт и безопасност при стрелба. Benelli са първите въвели иновативната Advanced Impact система, която увеличава двойно попаденията и подобрява проникването и плътността на изстрела. Носител е на пет световни рекорда с Benelli. На събитието Давиде ще демонстрира уменията си с най-добрите модели на марката. За демонстрациите той ще използва M2 SP 12 калибър, M2 Speed 12 калибър, 828 U Sport 12 калибър, Endurance Pro Wood и Lupo BE.S.T. Black.

През годините той става италиански шампион няколко пъти, а през 2016 г. печели титлата европейски шампион в стрелбата по бягащ силует на дива свиня. Първият си рекорд поставя през 2020 г.,когато той успява да сглоби и стреля с гладкоцевен полуавтомат Benelli Vinci за 2.81 секунди, поразявайки глинена паничка. Вторият рекорд също е от 2020 г., когато той уцелва паничка на 150 метра с Benelli 828 U SPORT. През 2021 г. той поставя трети рекорд, стреляйки с карабина Benelli Lupo BE.S.T. BLACK и разделяйки куршум на 110 метра, така че да спука два балона. Четвъртият рекорд е отново през 2021 г., когато поразява 20 последователни мишени с Benelli Endurance BE.S.T. без да пропусне. Петият рекорд е постигнат през 2023 г., когато Давиде стреля по 4 панички с Benelli 828 U Sport, презареждайки два пъти в движение.

Събитието на 20 юли ще предложи на зрителите уникалната възможност да видят на живо уменията на един от най-добрите стрелци в света и да се запознаят с най-новите модели оръжия на Benelli. Входът е безплатен и всеки желаещ може да се наслади на майсторството на Давиде Де Каролис.

По случая с иззетите пушки от ГДБОП се свързах с разследващия полицай от Русе, който движи нещата - понеже имах информация предварително, че е против нас и ще прави всичко възможно да бави максимално времето в което ще сме без пушки, а то може да продължи до абсолютна давност 10г.
На въпросът ми какво се случва с пушките и кога ще си ги вземем ми отговори, че имало експертиза и тя работила по случая. Не знаел колко щяло да продължи времето на експертите да установят нарушения, понеже сигналът бил за незаконно преработване и тунинг, но оптимистичното било до края на годината и че той искал по бързо да приключи всичко понеже нямал интерес да ги държи (да бе да!).
Попитах го след като свърши експертизата какво се случва и има ли срок след нея, който трябва да се чака за да си ги получим и той каза че след приключването и щял да се обажда да вика един по един и да връчва пушките и нямало срок за бавене.
Предоставям имената му и телефона му, понеже мисля че е крайно време колегите на които са иззети пушките да си търсят правата.

Петър Стойчев
+359 88 7600205

Почвайте да го тормозите, защото в противен случай може и скоро да не си видим личните вещи. Само да спомена че едва ли стоят на сухо,проветриво място, и периодично им правят обслужване ... ;)

Що не го пита, след като си ги вземете, и се окажат повредени, примерно не държат въздух, какво следва от там на татък...водят се дела за увреждане на въздушно оръжие срещу съответното районно управление? ???

Що не го пита, след като си ги вземете, и се окажат повредени, примерно не държат въздух, какво следва от там на татък...водят се дела за увреждане на въздушно оръжие срещу съответното районно управление? ???
Аз ще водя за абсолютно всичко дело, понеже са ми иззети 2 оръжия с оптиките на стойност над 20 000лв. Най-малкото на мн места ще има корозия по детайлите от стоене, но нека първо си ги вземем, за да можем да си търсим правата.

Аз ще водя за абсолютно всичко дело, понеже са ми иззети 2 оръжия с оптиките на стойност над 20 000лв. Най-малкото на мн места ще има корозия по детайлите от стоене, но нека първо си ги вземем, за да можем да си търсим правата.
Защо им ги предаде с оптичните мерни прибори на тия безхаберници? Те на тях "експертиза" няма да правят.

Защо им ги предаде с оптичните мерни прибори на тия безхаберници? Те на тях "експертиза" няма да правят.
защото не знаех и още като ги иззеха бяха казали че всичко ще е 2 седмици.. не ми се разбазикваха оптиките дето съм си играл да ги настройвам сумати време

Мисля, че е важно при вземането да искаш да се направи протокол с видеозаснемане за състоянието на вещта в момента на вземането от полицията. По този начин няма да могат да кажат, че тия поражения са след като си си взел пушката. Ако има как и направо с бутилка въздух да отидеш и да я напълниш пред полицая и да я простреляш (без проектил) само да се види механизма дали работи.
Също така имайте на предвид, че дори да осъдите МВР, то те нямат пари и не плащат. При спечелено дело даже не може да се извади изпълнителен лист и с ЧСИ да си събереш вземането, тоест пак ще трябва да се чака ако има щети.
Общо взето за всички ще е по-добре да няма поражения по ВО.

Свалих си оптиката, модера и двуногата и пред тях я напръсках обилно с ъс спрея. В протокола като забележка написах че няма видими следи от ръжда и подбитости. Ще видим какво ще върнат. Даже я наснимах да имам доказателство какво и в какъв вид го предавам.

Последна промяна:
Също така имайте на предвид, че дори да осъдите МВР, то те нямат пари и не плащат. При спечелено дело даже не може да се извади изпълнителен лист и с ЧСИ да си събереш вземането, тоест пак ще трябва да се чака ако има щети.
Не е точно така.
чл.519 ГПК - Не се допуска изпълнение на парични вземания срещу държавни учреждения (т.е. не може да се образува изпълнително дело при ЧСИ).
Паричните вземания срещу държавни учреждения се изплащат от предвидените за това средства по бюджета им. За тази цел кредиторът подава искане за плащане към съответното учреждение, в което посочва номера на изпълнителния лист, издаден в електронна форма. Ако няма такива средства, съответният първостепенен ръководител с бюджет предприема необходимите мерки, за да се предвидят най-късно в следващия бюджет.
Обикновено МВР (и вся остальная сволач) си плащат масрафите до 1 месец след подаване на искането за плащане с посочване на номера на изпълнителния лист.

Back
Нагоре