Мултикомпресионен пистолет Зораки (Zoraki HP-01)

  • Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

akraba1 написа:
А има ли го във вариант който не е "F" версия?

Не съм го срещал. Ама повече от това ще е прекалено - все пак както казва колегата, това си е въздушен пистолет.
 

potrebitel 13

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

Днес следобяд купих Зораки НР-01. Цената е 250 лв. + подарък кутийка гамо 4.5
( за редовни клиенти ). Първи впечатления - ръкохватката е удобна но някой с едри лапи ще му е още по-удобен ( не е за детски ръчички ). Учудващо лек е 1100 гр. но е добре балансиран и не се усеща тежък ( ръката не ми е тренирана и не съм стрелял с пистолет от 10 години ) стрелнахме с Нико ( той има опит от неговия кросман ) намира го за точен и го хареса. Общо взето бива като качество на материалите и краен резултат. Моя е сериен номер 000 000 045
Внесени са 6 бр. за сега единия е у Маха във Варна а другия е в Пловдивската група. Като го побазикаме ще Ви напиша по-подробни впечатления и резултати от замервания. Поздрави :cheers:
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

MAD MAX написа:
potrebitel 13 написа:
Моя е сериен номер 000 000 045
Внесени са 6 бр. за сега единия е у Маха във Варна а другия е в Пловдивската група. Като го побазикаме ще Ви напиша по-подробни впечатления и резултати от замервания. Поздрави! :cheers:

Честито колега - моя е № 43. Много си го харесвам - дано и теб много те радва. Мисля че качеството(като за турско производство) си е направо впечатляващо.
 

potrebitel 13

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

Мерси МАХ ! Хубаво е пиштовчето. Последните няколко дена лягах след 2 ч. през нощта защото изчетох всичко де що има за въздушни пистолети и калибри :)
Гугъл транслейд също много помогна при разузнаването при комшиите.
В зоракито има много нововъведения и избягване на грешки допускани от други производители. Две години е разработван преди да се пусне в серийно производство а и визията му е съобразена с 21 век. Комшиите се бъзикат че дизайна е краден от израелския "Пустинен орел" ;) . Релсите за монтаж на бързомерци или фенери от горе и от долу са голям +
В магазина му сложиха временно един мъничък и лек бързомерец- направо му заспа!
Мисля че направихме добър избор - за тия пари е чудесен за тренировки плинкинг и стрелба по нахални....
 

dinkata

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

След много изслушано и изчетено за тоя велик "патлак" най - после ми се отдадоха 2мин да го подържа и да направя 1 празен изстрел и един с чашка :) На пръв поглед наистина е Desert Eagle с спортна ръкохватка, балансиран е наистина прекрасно и не се усещат изобщо тея 1.1кг ! Зареждането става много по - лесно отколкото очаквах ;) Няма никакъв откат, спусъка ми се стори г/д удобен ама май иска още малко олекотяване ! Мерните прибори в тъмното ми се сториха перфектни. За сега е това, остава ми да се моля да ми се отдадат още възможности на допир с товя турско чудо на природата :D
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

Моят вече е собственост на колегата Хари Куул от нашата група - да му е честит и много точна стрелба! :)
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки

Едва сега ми остана време да си поиграя малко повече с пистолета.
Хванах се с настройките - ръкохватка и спусък.
На ръкохватката малко може да се промени - може да се променя положението на опората в долната част с около сантиметър и съвсем малко да се измени наклона в посока напред-назад, но не и настрани.
Спусъкът има малко повече регулировки. Може да се направят без разглабяне на ръкохватката, но аз я разглобих, за да съм сигурен, че знам кое какво ще промени.
Има общо 4 винта за настройка:
- в долната част на ръкохватката в дълбок отвор, трудно се нацелва главата - за регулиране твърдостта на спусъка. Затягането на болта (въртене по посока на часовниковата стрелка) увеличава твърдостта, фабрично е възможно най-мек;
- в задната горна част на ръкохватката, в плитък отвор - за регулиране хода на спусъка преди изстрел (спусъкът не е двустепенен, няма мек и твърд спусък, в един момент се втвърдява, но изстрелът е преди това). Затягането скъсява хода. Освен това и леко увеличава твърдостта на спусъка. Фабрично е горе-долу по средата. Прекаленото затягане води до самострел, дори още преди заключване на затвора към рамата;
- двете болтчета на спусъковия лост не местят директно нищо, просто освобождават лоста да се движи и да се наглася, след затягане се фиксира; горното позволява преместване на спусъковия лост напред-назад в доста големи граници; долното позволяма леко удължаване на лоста и озвъртането му в ляво/дясно.

Като цяло - липсата на ясно отчетлив мек и твърд спусък не ми допада особено. От огнестрелното (основно Макаров и АК) съм свикнал да обирам мекия спусък още преди окончателното прицелване. Ще ми трябва време да свикна. Възможността за регулировка ще ми помогне, въпроса е да намеря такава, каквато да ми допадне. Предполагам, че ще е по-лесно за човек, който тепърва си изгражда навици за стрелба с пистолет.

Отзиви за скорост, точност, групи и чашки по-късно, като пострелям. Имам 11 метра дистанция в квартирата. Остава да измисля качествен чашкоуловител, който да не трещи при попадение. Преди с блоу-а съм стрелял по свободно висящ плътен и тежък плат - перфектно спираше плоскоглави чашки, но скоростта му е ниска. Този с ЖСБ Диабло Екзакт без проблем пробива хавлиена кърпа+дунапренена възглавничка за шезлонг+неизвестно колко от облегалката на "директорски" стол... Добре, че не проби изцяло. Е, от близо и на две помпи, но все пак явно не мога да разчитам, че няма да надупча на хазяина мазилката.

П.П. Макс, бях останал с впечатление, че твоят е номер 3, явно не съм слушал внимателно.
Освен броя напомпвания, май откривам и други разлики, но не съм сигурен. Как изглеждаха мерника и мушката на твоя, преди да ги лакираш? Моят има запълнена с червена боя вдлъбнатина на мушката и още една, небоядисана с формата на обърнато П на мерника.


ЕДИТ///

Вчера пострелях.
Дистанция - 6-7 метра (имам 11 метра дистанция в квартирата, но нямах подходящи мишени, на използваните не виждах добре центъра на тази дистанция, все пак са правени за оптика). За мащаб - разстоянието между два съседни кръга е 10,5мм. Положение - прав, леко приведен, с опора за пистолета.
Чашки:
1. JSB Diabolo exact 4,51mm, 0,547g;
2. JSB Diabolo exact 4,52mm, 0,547g;
3. JSB Diabolo exact 4,53mm, 0,547g;
4. JSB Diabolo straton 4,51mm, 0,535g;
5. JSB Diabolo exact express 4,52mm, 0,510g;
6. JSB Diabolo exact heavy 4,52mm, 0,670g.
Резултат:

Понеже с тези чашки не си личат добре попаденията, ето ги отбелязани:

(точките са 2-3мм, не са реалния размер на попадението, а само центъра)
Това е с нерегулирани мерни прибори, както е от магазина.

П.П. JSB имат ли чашки с плоска глава? Ако да, как се казват, с какво тегло и в какъв калибър се предлагат (числото след 4,5 ;) )?
 

potrebitel 13

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Момчета понеже с първото зораки имах проблем- отслабна му мощтноста с едно напомпване ( и трябваше да го помпя минимум 2 пъти за да даде приличен изтрел) след няколко консултации реших да го върна в магазина където го смениха с друг със сериен номер 231
Първият беше 45. Разлика с първия в конструктивно отношение не намирам за сега. Направих 20-тина изсрела- мощността е задоволителна ( първият даде фира след 60-тия изтрел) стрелям с гамо про хънтър. Ще продължа да го тествам. Дано този път съм случил на бройка :)
 

usera2

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Здравейте,
Много бих искал да стана собственик на този пистолет и при първа възможност ще си купя. Много ме кефи ергономичния дизайн, но едно нещо ме съмнява малко- дали е удобен за лява ръка. Моля ако има някой левичар собственик на пистолета да каже как е, ако не тогава някой да го пробва и да каже става ли.
Благодаря !
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Мнението на Деймос е, че изобщо не става за лява ръка.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

абсурд да стане за лява ръка, днес стрелях с него колко време с пистолета на harry_cool и си мислех, че ако ръката ми е по-голяма би било трудно, защото ми ляга много добре и ако съм някой баскеболист от 2 и нещо със съответните крайници, сигурно би било неудобно, кой знае.
За лява ръка, пак- пълен абсурд, по-добре сопа да държиш.
Ако е толкова навит, сигурен съм че има модел за левичари, може би трябва да се потърси, де да знам.
Иначе пистолета изобщо не е лош, днес едни бутилки ги перках много добре
 

usera2

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Благодаря за отзивчивостта ! Аз по принцип стрелям с дясна ръка, но синът ми е левичар и ако той не може да стреля покупката се обезсмисля.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

И каква тя излезе!?
Турчина не е турчин! :eek:
...то май е тъй и с "хасана"...

page27_zoomA.jpg
 

potrebitel 13

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

И какво толкова те изненадва? Че ще се продава някъде си като Уебли ли? Пищовчето си е добро.
Даже ще му сложа скоро една малка оптика- за по-прецизна стрелба на 15+ метра. Дано се получи :)
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Технически грамотни с кавичките означава, че се съмняваш в това.
Фактът, че Уебли вече втори път им гласуват доверие да произвеждат нещо, което носи тяхната марка, трябва да ни говори нещо.
Мен лично ми е по-интересно, че първо се появи Зораки, а после Уебли-то. Явно са ползвали Зораки като тестова продукция, за да не губят рейтинг, ако нещо се окаже недоизпипано. Макар че се съмнявам при производството им да не е имало някакъв качествен контрол, различен от турския.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Mалко се заиграх със зоракито и к'ва стана тяяяя :crazy:
1 помпа 160 м.с.
2 помпи 190 м.с.
3 помпи 220 м.с
всички мишени са на две помпи с упора тавана на колата от 10 м.
http://picbg.net/u/50501/34461/393082.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393083.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393084.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393085.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393086.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393087.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393088.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393089.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393090.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393091.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393092.jpg
http://picbg.net/u/50501/34461/393093.jpg
 

andro

Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Ако това отпред е цев и му сложиш едно прикладче ,става пушко- пистолет!Браво!
 

vanko

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

andro написа:
Ако това отпред е цев и му сложиш едно прикладче ,става пушко- пистолет!Браво!
Ами то с тия 220м/с ако наистина е така си е жива пушка :yes: :bravo: на Свирепия!
 

angelmr

Редовен Потребител
Re: Мултикмпресионен пистолет зораки (Zoraki HP-01)

Ако наистина изкарва 220 м/сек с тази цев с една хубава по-дълга цев безпроблемно ще се впише в 16 джауловия клас. Кажи какви интервенции направи за да постигнеш това?
 
Нагоре