Моят автомобил.

• Автор на темата Автор на темата Anonymous
  • Начална Дата Начална Дата
Лошото е, че са много като него. А и със риск да ме оплюете (и въпреки, че в случая е бил с Мустанг, като гледам) - ако БМВ се изтегли като марка от БГ (стари, нови, всякакви коли) катастрофите ще спаднат поголовно. Имам чувството, че голяма част от шофьорите им са слабоумни комплексари .... Нямам проблем да ми казвате, че не съм прав, аз вярвам на очите си, не на форумни писаници ...
Прав си. Но катастрофите няма да спаднат много. Идиотите ще намерят с какво друго да се блъскат, просто ще бъде доста по-трудно. Аз се изненадах какво става с колата като се спрат всички стабилизация и колко лесно се плъзга 1.5тона BMW с 180кс. дори и на сух път. Отделно гумите са изключително важни. С лоши гуми на мокър асвалт съм се въртял на 360 градуса с 60км/ч без да искам(все едно си на лед).

Глупаво е седмица или две след като си взел книжка да се качиш на кола с задно и да си мислиш че си състезател.Еми тогава е напълно нормално да свършиш в някой стълб, дърво, друга кола или най-често в бурдюр.

А какъв е проблема със задното предаване? Аз като взех книжка с предно нямаше. Не съм уцелил до сега нищо от изброените. Колите нямаха "супер " системи за "безопастност" .Мога да кажа само едно , сега какъвто закона , такива инструкторите , такива и шофьорите. За 20 дена новоизлюпен шофьор. Мама и тате купят мощния автомобил и пръдльо се прави на безсмъртен. Мисли , че се намира в танк. Е, да , ама не. На такива и танк да им дадеш ,пак ще се пребият като кучета.

ако с тея критерии си достигнал ТОП критерия, значи трябва да опитваш още според мен...

Пробвай Mustang Shelby GT500 . В момента има много голям канадски внос и би могъл да попаднеш на по-добро от БМВ-то ветеран. С валяците ще газиш дупките без да ги усещаш, а ако подаваш хубаво - може и да ги прелиташ - тогава клиърънса ще е без значение!

Пробвай някоя интересна тесла - те даже минават 1000 кон и моторите им задвижват 4*4 без да има нужда от полуоски за завиващите колелета.

Има БМВта със завиващи задни мостове - те има ужасяваща динамика в завоите...и при паркиране, ако има значение
Стана малко "дежавю", че това което иронично препоръчах за проба(Mustang Shelby GT500) - се показа в новините девет-десет часа след поста ми, като даже стана водеща антиновина.

Спирам с препоръките, за да не затрия неволно някой друг...

Аз като взех книжка с предно нямаше.
Такива живи хора няма...

Първият автомобил в света (на Кюно) е с предно предаване
500px-Nicholas-Cugnots-Dampfwagen.png

Последна промяна:
Едно време курсовете бяха по 3месеца,имаше полигон,градско,естакада,извънградско!!Взех книжка 02.82г бях 4курс в техникума.Нямахме кола,ама имахме ИЖЕ.Сутрин ритах манивелата и айде на училище,нямах каска,само по униформа спирах пред даскалото,все едно съм с Детомазо Пантера.И мотора беше със задно ,ама никога не съм се завъртал????

Прясно, прясно:

548691229_24676914931964662_4567410085087440778_n.jpg

Ето така се кара яка "тачка" със задно предаване...

От протокола на КАТ става ясно, че шофьорът е настигнал две коли, движещи се с разрешената
скорост от 90 км/ч, и е предприел преварване, без да съобразява скоростта си с трафика и пътната
обстановка. Именно тогава е загубил контрол и се блъска в един от автомобилите, което води до
тежко верижно ПТП с големи материални щети.

Ламбо. Значи, единия на 48, другия на 56. Мене, кат' ме застигна кризата на средната възраст, си взех пенсионерски седан. Явно в грешна посока ме е ударило и една девойка няма да се обърне след него :lol:

По компютърните игри всичките са нацепени тачки. Новите шофери си мислят че имат по девет животаи могат да рестартират играта когато си искат. Ама в живота не е баш така. Затова са тия снимки със смачкани смазани и разполовени коли.

Същото е и с филмите - никаква връзка с реалноста. Преди време имаше нещастен случай с момичета скочили от влак в движение (едното почина доколкото си спомням, лека му пръст на детето...) - това само по трите хикса, четирите игрека и т.н. филми се случва. Наскоро гледах една измишлиотина с Вин Дизел - прескачаха от кола на кола облечени с костюми, превъртаха се, хвърчаха, падаха, ама как пък капка пот не им изби по челата на тея герои по време на каскадите ... Но има много деца, израснали в "саксия" (то в София, няма къде и да се расне много много), които приемат игри, филми, интернет и т.н. за чиста монета ....

Имам предвид в България и масово предлаганите тогава автомобили ,предимно руски .
Бях на изпит пред КАТ на 01.04.1982г. и след това се
качих на семейния автомобил с предно предаване...
Когато можах си купих Лада, но и те след това станаха
с предно предаване.

Явно не си прочел внимателно линка който ти посочих.
Ето част (преведена), останалото гугъл може да преведе:
В Източна Германия (ГДР) предвоенните DKW F8 и F9 се появяват отново като IFA F8 и IFA F9 през 1949 г.,
последвани от AWZ P70 през 1955 г., Wartburg 311 през 1956 г. и Trabant през 1958 г., всички с предно
задвижване. P70 и Trabant имат каросерии от дуропласт , а Trabant има както монококова каросерия,
така и напречно разположен двигател, което в някои отношения е модерен дизайн.

Последна промяна:
Ламбо. Значи, единия на 48, другия на 56. Мене, кат' ме застигна кризата на средната възраст, си взех пенсионерски седан. Явно в грешна посока ме е ударило и една девойка няма да се обърне след него :lol:
Не си само ти. И аз взех едно пенсионерско комби ;)

Коя кола е по добра с предното или със задното задвижване...
Мисля че, и в уикипедия отбелязват че служебната кола е по добрата/особено без стикери и GPS проследяване, а да не говорим и за лимит на километрите:-[/

Коя кола е по добра с предното или със задното задвижване...
Мисля че, и в уикипедия отбелязват че служебната кола е по добрата/особено без стикери и GPS проследяване, а да не говорим и за лимит на километрите:-[/
И най-бързата кола на света: ;)

Как на никой не му е дошла идеята всеки един от вас да публикува каква кола/коли има,както е с пушките?Дали тук има хора,които се увличат/занимават с възстановяване на стари коли,така наречените Янг и ООД таймери.Така аз наскоро закупих една тойота Корола и мисля да я приведа в отлично състояние,по горе олдтаймери????Та,все такива неща...

Back
Нагоре