Мнение за NORICA Dragon Pack кал. 5.5 мм

didarai

Редовен Потребител
Харесах пушкалото , има ли подводни камани с него?
Да .Спусъка . Тва е най-евтината норика , с по-добрият спусък .
https://arms-bg.com/component/virtu...ca-black-eagle-5-5мм-265м-сarms.html?Itemid=0
А ако искаш ПП около тази цена , задай си въпроса в тема , за да ти обяснят защо не трябва да си купуваш Комета 400 :D:D
 

Gemata

Потребител
гола вода е ! По добре дай още 100 лв и вземи нещо по - добро , може и втора ръка- чат пат излизат почти неупотребявани ( на 1-2 месеца , омръзнали на собствениците)
 

didarai

Редовен Потребител
Тук нещо към мен усещам :cheers: Ама нищо повече няма да казвам :)
Нема такова нещо ;) :)
Мйатап да става . Нъл съ сещаш , че ти си намерил квото ти е кеф и аз съм си намерил квото ми е кеф , а който тепърва тръгва по този път ....мноо боП ше изяде .... :D:D
И работата е там , че докато не го изяде сам , никой не моЕ му каже какво ще му е по вкуса .
(Закачка относно сравняването нa несравнимото и оспорване , на неоспоримото ;) ) :cheers:
 
Последна промяна:

Георги Цанков

Новодошъл
гола вода е ! По добре дай още 100 лв и вземи нещо по - добро , може и втора ръка- чат пат излизат почти неупотребявани ( на 1-2 месеца , омръзнали на собствениците)
Gemata лесно е като знаеш (нещо по добро) предложи нещо ?не разбирам ,,спусаци, бутала, пружини.....блабла...предложи според теб.
 

t.marev

Редовен Потребител
....Питането беше дали е добро и здраво , с една дума става ли?
Да, добро е, здраво е....с една дума става!
Ако си направиш труда да прочетеш в съшия раздел, съседната тема за СЪЩАТА пушка, ще намериш отговор на въпросите си /качествена стомана, много добра цев, 14 000 изстрела/. Там пише и защо НЕ трябва да си купуваш Комета.
Колега, моите уважения, но ти не разбра ли, че спусъка е последното нещо, което интересува човек който задава такива въпроси?! Спусъкът интересува такива като тебе - майстори, които са изпедепцали занаята, дето всичкото им е бир таман и само спусъкът ги дели от световната слава.:)
....И работата е там , че докато не го изяде сам , никой не моЕ му каже какво ще му е по вкуса......
Е, слава Богу, поне това си разбрал.....след толкова години писане по форумите. Не се притеснявай, не си само ти - и на мен ми трябваше бая време да го разбера.:confused:
 

didarai

Редовен Потребител
Колега Марев . Като гледам коментарите ти към цитатите ми , ще ти кажа , че има още много да разбираш . ;)
Като за начало , прегледай темите на хората с Норика Спайдър и подобните , имащи същият спусък (на първата си ПП) и много бързо ще ти се изясни , кой какво е разбрал (или не ;) )
Накратко , с тегав спусък дори и добър стрелец ще стреля трудно и с ограничения в точността , а с лек и добър спусък , начинаещитият ще му отпадне поне един от кахърите и то .....основен за точността , щото както е известно , покрай спусъка , тръгва и цялата пушка (да оставим хвата и останалите тегоби ) И тук не говорим за олимпийски постижения , а да избегнем въпрос тип "нормално ли е на 25 м , да не уцеля А4 ? "
 

didarai

Редовен Потребител
Това Гамо не е лошо, но 400лв не струва.
Роялът винаги е бил скъп . Около 550 лв вървеше и то когато 400 лв рядко се прехвърляха от останалите Гамо .
Моят го взех на 500 лв преди десетина години и то щото беше 4,5 мм :D:D
5,5 мм бяха по-скъпи щото .....нали много мощна :lol:
Та ако е в "отлично" състояние като се сложи , че смотаната оптика и калъф и те струват нещо , му илиза на 350 лв . Добра цена за цялометална пушка с дървен приклад и фиксирана цев .Може да пробва и пазарлък .
Като и оправи малко спусъка (делящ го от световната слава ;) :D:D) става една не лоша пушка . Пламен (Архитекта) стреляше с такова ,но с ГТР спусък и имаше много добри резултати .
Но като собственик на такова Гамо и прежде собственик на Комета 400 , Норика Марвик Голд , Хасани , метеори и друга сган ....сети се кво бих му препоръчал , кат за начало ! ;)
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
Мой колега си купи преди време такова Гамо за 250лв, почти ново, също във форума се продаде едно пак за по-малко пари. За това ми се стори надута цената. А тази оптика държи ли на отката, че спомням си не беше малък, аз бих я смятал за пътник.
За начало Комета разбира се, но ако добави още 4-500лв може да си вземе Вайраух ;)
 

didarai

Редовен Потребител
По 250 лв . втора ръка беше късмет ако вземеш комета 400 и не като нова , при цена 350лв . за нова .
Аз 10 пъти бих предпочел нова комета , пред стар ЦФХ . Моят го взех с идеята да го пригодя за ФТ , а кометата продадох , щото беше в 5,5 мм
А за оптика на ПП ...знаеш . Консуматив са .
ПП
2004 кометите вървяха по 250 лв от магазина .
 

Добрислав

Потребител
Имам два броя от този модел на GAMO CFX Royal в кал.: 4.5 и 5.5 . Купих ги през 2004 г.,нови от магазин, за 380 лв./бр. Наистина ,че спусъкът им фабрично е доста "твърд",но не съм се занимавал да ги тунинговам. Дори не бях ги изпозвал през през последните няколко години,а директно минах на ПЦП . Понякога, но доста рядко,стрелям с тях-главно от носталгия по миналото...
 

Tomy Max

Новодошъл
Аз имам такава Норика и съм много доволен от нея. Стреля добре и не ми е правила никакви проблеми. Капвам по малко масълце на връзките и това е. Обаче малко поотслабна. Изгърмял съм 10-15 кутийки сачми.
 
Нагоре