Мнение за първа въздушна пушка.

xpresident

Редовен Потребител
Васко, стига с тези дърти пушкала. Знаеш, уважавам мнението ти и купих пушка по твой съвет, но колкото и да са хубави Хайнели и Славии, стари бе. Сега гледам една Славия се продава в момента на цената на нова Комета. Колко луд трябва да си, за да я купиш?! Да, старите пушки имат стойност, но за съжаление вече само колекционерска. Всеки иска младо гадже, не се заглежда по бабички.
Лично мнение! Моля, да не се приема като упрек или заяждане, нито като отношение към колеги.
Човека каза че е дъртанян и за това предложих дърто пушкало :D
Но продължавам да твърдя, че в 300лв. бюджет, няма кой да бие Хайнела по точност на 20м.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Човека каза че е дъртанян и за това предложих дърто пушкало :D
Но продължавам да твърдя, че в 300лв. бюджет, няма кой да бие Хайнела по точност на 20м.

Друго си е да похарчиш няколко пъти по 300 лв., за да имаш последно разработените пластмаси и невероятно ковки метали вложени в новата продукция. А само какви хубави форми и дизайн се получават от пластмаса...
 

apapazov

Редовен Потребител
Това щях да кажа и аз!
Едно време пушките са ги правили от оръжейна стомана и с мисълта да изкарват много години, а сега ги правят за търговия. Чупи се- хвърляш и купуваш следващата.
А може и да не е така. Дай боже да сме живи и здрави всичките и след 40-50 години да виждаме Хатсани и Гамо на милиони изстрели в състоянието на старите Хаенели, Славии итнт
 

didarai

Редовен Потребител
И ся да обобщим:
Мнение за първа въздушна пушка:
Хайнел или Славия! ??? :D:D
(Следва... продължение с инструкции откъде да се намерят )
Иначе 300 лв за хасан не бих дал.
И пак иначе ...ми е интересно един Метеор 1000 АР ,на който само прикладът не е метален, как ще го убиеш ползвайки го нормално ?
И тъй наНАтатък де, ама се включих само колкото да ръчна кошера. :D:D
 

apapazov

Редовен Потребител
Сигурно има изключения, но човека търси пушка с добра точност до около 20м. Те пушките не са само желязо имат примерно и спусъци. А всеки знае, че той играе важна роля в точността. Ако беше казал, че проритет му е да дупчи тухли ....
Както и да е. Най добре да пише от къде е, да потърси групата от неговото населено място и да постреля с различни пушки.
Иначе ще чуе много мнения и хептен ще се обърка
 

didarai

Редовен Потребител
Затвори ми устата, млъквам :(
Баш па тва ми е целта. ;)
Точност, ясно. Хубави, ясно. Хубави за точност. Здрави ...е...не са само те неубиваеми. Дори хасан ако е обслужен както трябва и не се изсилва, ще си кара дълго. Но ся на въпроса "да си взема ли хасан за стрелба по кутийки и капачки? " или въобще за първа пушка отговорът да е "Тия са много точни, стари, здрави и вечни , търси па може и да намериш в добро състояние, па после и консумативи и си я обслужи" .....и тва да е едва ли не представено като единствено правилният избор , не мисля че е много коректно като насока.
Ако въпросът беше "Искам от най-доброто за стрелба 10-20м по хартия , независимо от състоянието ,на колко години и кога ще го намеря" , тогава сме коректни.
А объркването на колегата си е негов проблем. Ние можем да му предоставим само по-широк избор според въпросът му.
ПП
Че и в 5,5 мм я иска колегата.
 

ATO

Редовен Потребител
Само дето снайпера може да не устиска на Хасана, ако е по-евтин.
fatalen, има специализирани пластмаси, които по износоустойчивост и твърдост съперничат на метал много успешно. Характеристиките им са завидни, но и те са с висока цена. А една избарана дизайнерски пушка освен точна стрелба винаги прави впечатление.
Колеги, не ме разбирайте погрешно. С цялото ми уважение към вас, защото и аз съм от това поколение. Разбирам носталгията ви по Славии и Хайнели, но никой не може да ме убеди да си разменя Вайрауха за такава стара барака 7,5J на няколко милиона изстрела.
С Васко като си говорихме един ден след като купих Вайха правилно каза "- Сега разбираш какво е пушка и Пушка".
 
Последна промяна:

njatanasow

Редовен Потребител
ATO
Колега.притежавам FWB 300u на 40 години!Е, не е на милиони изстрели,но по външен вид и стрелба не отстъпва и на чисто нов Вайраух.Вярно е,че е и 10 дж. и на дистанция до 25.ще "отупа" новоизлюпените пружинки!;):cheers:
 

ATO

Редовен Потребител
Бате Ники, съгласен но това не е пушка за 300 лева. От OLX клубна Хайнел или Славия, надали е на по-малко.
 

Milanski

Потребител
Здравейте, да се похваля с първата си пушка на 51 години... Не пушката, а аз :) Прочетох доста негативни неща за марката, ама да съм жив и здрав ще си взема и от по-качествените.
 

Attachments

  • IMG_20200619_185200.jpg
    IMG_20200619_185200.jpg
    152 KB · Прегледи: 112
  • IMG_20200619_184524.jpg
    IMG_20200619_184524.jpg
    217.9 KB · Прегледи: 103
  • IMG_20200619_183848.jpg
    IMG_20200619_183848.jpg
    275 KB · Прегледи: 105

Milanski

Потребител
Hatsan MOD 65
http://hatsan.com.tr/product/mod-65/
Още нямам изстрел с нея,взех я преди няколко часа от магазина и живея в панелка. Утре ще я пробвам на открито. Да питам и още нещо, ако отговорът го има вече някъде ме извинете. По темите за закупена нова пушка пишете, че трябва задължително, да се почисти и смаже. Какво точно включва това и мога ли аз сам, да се справя? При зададен от мен такъв въпрос към човека, който ми продаде пушката.. Каза, че са глупости и да вземам да стрелям без, да се притеснявам и правя нищо...
 
Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Според мен, може да прескочиш чистенето, защото иска разглобяване и не знам дали ще се справиш. Избърши я внимателно, ако е омазана с масло, а ако не е - още по-добре, значи няма нужда да я отваряш. Аз лично бих проверил шарнира /там дето се чупи цевта/ и бих му капнал малко масло, също и на осичката на лоста под цевта, който задвижва буталото и разбира се на заключващия зъб. Това е напълно достатъчно. После пуцаш смело!
Внимавай да не и прегрееш цевта! На всеки 50 изстрела спираш за цигара!;)

Честито, хубава пушка!
 

didarai

Редовен Потребител
Виж ся
Хасан се слави с недобрите си материали . Те могат да сдадат багжа и при правилна експлоатация ако е от мощните , а може и при неправилна при слабите . При всички обстоятелства дизелът е нежелан в една ПП. И при всички обстоятелства все някога ще ти се наложи да я разглобиш. Аз бих я разглобил сега , за да я почистя от смазката в цилиндъра . Ама щом пък си получил съвети за обратното ...давай така , пък да видим какво ще стане. ???
Мое нещо да се е променило във физичните закони . :D:D
Иначе за първо разглобяване хасана не е от лесните пушки и особено трябва да се внимава да не се разпилее спусъка .
Тва за човек дет ще си го събере трудно де .
 
Последна промяна:

SvilenP

Редовен Потребител
Колега намери човек да я почисти (отвори) задължително! Не чисти цевта с метални предмети и не трябва да има смазка в цевта! и по принцип. Това е моя съвет, ти решаваш, но не бързай. ПП. Не говоря този човек да е оръжейник или някой пишман магазинер, а колега. В Русе знам читавите хора, но по твоя край не, питай в форума тук.
 

chopara

Потребител
Прочетох някои от последните мнения - за някой който ще си купува първа бушка би се вкарал в голям филм след като прочете темата. Нещата са доста прости.
Ако искаш да е много точна и не ти пука за това че не е особено силна - купи си славия, няма да сбъркаш.
Относно хатсаните - кофти са че са с пласмасови цевни кутии, но гледам че вече се продават нови цеви и не са особено скъпи, когато се износи цевната кутия - взимаш си нова, все пак не вярвам да се случва особено бързо. И да си прегори маншета от дизел, да счупиш пружина - резервни части колкото искаш, че даже и нови се продават, че даже и газови пружини се продават нови. Ако искаш да си я почистиш предварително - купи си 2 дълги шпилки с резба, 2 парчета дърво и за 20-тина минути ще си направиш стенд с който да я отвориш, клипове как се отваря пак много в нета.
Ако намериш байкал 512 с метална цевна кутия - отново много хубава първа пушка, моята първа пушка беше такава, идва с 2 пружини, 2 маншета, маншети от ибей съм поръчвал на 5 долара. Като я взех не разбирах и пръсках с wd-40 в цилиндъра, нищо и няма на пушката. 180мс не е много силна, но е напълно достатъчна.
За Гамо - над 300лв за пушка с пласмасова цевна кутия лично не бих дал.
 
Нагоре