Мнение за въпросния избор?

lynx

Редовен Потребител
Здравей и добре дошъл във форума.
Досега никой от форума не се е похвалил с покупката на такава пушка, затова едва ли ще намериш мнение от първа ръка.
Пушката е малка и лека, вероятно ще е удобна. Почти съм сигурен, че е китайче, но това не означава автоматично, че ще е лоша изработката.
Аз лично не бих я купил заради прекалено малкия резервоар(100 мл.).
Може би в калибър 4.5 ще е по-добре, ако се отслаби леко до към 16 джаула ще прави някакъв по-приемлив брой изстрели в плато с едно зареждане.
 

qnko

Потребител
Имах такава, както и вариант пистолет на нейна основа. Изработката е перфектна, поне външно. Две уплътнения бяха за смяна като дойде, предполагам че са наранени още при сглобяването на пушката. Малкият резервуар се помпи лесно с помпа. Китай естествено, може да се срешне и под името Artemis, GSG, Kandar. Не е скъпа, може да пробваш, а ако не ти допадне ще се продаде без голяма загуба.
 

qnko

Потребител
Купих пушката на вторичния пазазар във ФРГ за 160€, а пистолета за 100€. Продажната цена тогава ново не беше много по-висока. Естествено трябва и добър шанс, сега гледам няма подобна оферта, но скоро ще се появи много вероятно...
 
Последна промяна:

LogiBG

Редовен Потребител
Qnko стрелял ли си по мишени , сподели как е откъм точност , че ми стана интересно при човек от първа ръка и какво дават по ревютата, някакви проблеми при зареждането , защото от това което показват има малко затруднения според фирмата на чашките.Монтира ли оптика?
 

qnko

Потребител
Не се чуствам достатъчно компетентен да дам мнение за точност, не съм "изцедил" възможностите на този полуфабрикат до край. При всички случаи ще трябват доработки, примерно споменатата фаска от двете страни на цевта. Имам и друго от Artemis и винаги има нещо за подобряване. Въпреки това ПРЕПОРЪЧВАМ на всички за покупка.
 

LogiBG

Редовен Потребител
Ами аз си взех пушка, пострелях и определено си ми харесва като хоби.Взех бюджетен хасан с много въпросителни но след скъсяване на пружината и подмяна на винтовете които държат приклада пушката не е мръднала за прилично малка сума пари.Скоро от апартамент ще се местя в къща с приличен двор и започнах да гледам вече клипчета за да мина на псп или може би вайраух пружинка.Честно казано не ми се дават много пари защото на този етап имам доста по важни неща.Едната от пушките е точно дианата stormrider или artemis pr900w както също се казва.Малак резервоар лесен за пълнене с помпа,няма да се изхвърля много защото мога да взема помпа от бащата и реално само пушката ще купя.Видях, ме има регулатор които отделно се купува и пооправя доста средната скорост при изстрел и донякъде точноста.Отделно v2 изпълнението има нов заглушител или модератор не съм сигурен,ъпгрейднат bolt handle защото този в първата версия се развива доста лесно.Като цяло за парите си точно като моята пушка в момента сериозен компромисен вариант но цената според мен е добра и аз лично не съжелявам за моя избор и бих стрелял втори път с нещо евтино пък да видим.Има още доста да мисля и да гледам но ми беше интересно някой от първа ръка.Ползвам пушкалото за групи до 20м или по въртящи се мишенки до 50-60.Варианти като вайраух 35 или 50 още са си на дневен ред , или друго псп като hatsan hydra или cometa orion или нещо друго по-добро препоръчано от някой колега но сериозно трябва да се навия, че ще надвиша бюджета и да помисля за бутилка че ще има да си помпам до забрава.
П.П за такава по слаба пушка 4.5 или 5.5 ?
 
Последна промяна:

xpresident

Редовен Потребител
П.П за такава по слаба пушка 4.5 или 5.5 ?
За твоите цели най-подходяща е в 4.5. Помисли и за cz200 - малка, лека, можеш да си я пълниш с помпа и няма забележки откъм точност. Но ще трябва и оптика, а този pr900w си има механични, които по снимката ми изглеждат използваеми.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
https://airgunshop.gr/1.-aerovola-tufekia/prosumpiesmena-pcp/air-arms/air-arms-s200-.177-rhb/
CZ 200S и АА S200 са една и съща пушка,тази няма манометър за налягане и резервоара е по малък,80 помпи,3 минути...
Ако не можеш от вън:
https://zarimex.eu/walther-lgv-challenger-pro

https://www.isd-bg.com/oruzhie/v-zd...i/vyzdushna-pushka-walther-terrus-5-5mm-11935

https://guns.bg/bg/vzdushna-pushka-walther-rotex-rm8-varm-kal-55-30-a-013076
И на трите места ако подходиш културно ще ти направят отстъпка!
В 5,5 поне 30дж.,Ротексето е толкоз,при пружинките тези са по добри от HW
 
Последна промяна:
Нагоре