Мнение/Въпрос по Hatsan Airtact ED Vortext 5.5mm (първа пушка)

Любо Любчев

Новодошъл
Здравейте!

Нов съм във форума и с изключително любопитство искам да поразпитам за този модел (Hatsan Airtact ED Vortex): Вижте повече инфо тук. Запознах се как работи Vortex системата пред обикновенната система с пружина (и като цяло каква е разликата м-у ВО с газово бутало и с пружинесто такова). Проблема ми е, че не откривам много информация в интернет за тази пушка. Предполагам е нова на пазара? Друго нещо, което ме озадачи е че в няколко online магазина в България пушката я има, но се различава в приклада (ето и снимки с разликите първата е от сайта на zarimex, но и тази в сайта на pushka.eu е същата, а втората снимка е от сайта на Hatsan - аз съм влюбен в дизайна на тази от сайта на Hatsan):
XjGvdEa.jpg

aOOyTtj.jpg

Също така разбрах, че ще е добре и да я почистя след покупка. Но все пак съм отворен към всякакви съвети. Към момента не мога да заделя повече от 200лв. за въздушна пушка, затова съм се спрял на този ценови диапазон.

Благодаря предварително!

Attachments

• pushka1.JPG
    pushka1.JPG
    43.9 KB · Прегледи: 17
  • pushka2.JPG
    pushka2.JPG
    121 KB · Прегледи: 18

Gadnqra

Редовен Потребител
Любо, съветвам те отсега да се откажеш от турските пружинни пушки. Независимо дали са с газово бутало, или обикновена пружина. Повечето са добре замислени и конструирани, но вложените материали са от най-ниско качество и това предизвиква множество проблеми по време на експлоатацията им.

Любо Любчев

Новодошъл
Любо, съветвам те отсега да се откажеш от турските пружинни пушки. Независимо дали са с газово бутало, или обикновена пружина. Повечето са добре замислени и конструирани, но вложените материали са от най-ниско качество и това предизвиква множество проблеми по време на експлоатацията им.
Интересно ми е какви проблеми са често срещани, тъй като мой приятел вече притежава Hatsan mod 90 от 4 години и ми сподели, че не е имал никакви проблеми досега. Каза ми, че я е почиствал 2 пъти и това е.

Имам същия боклук на втората седмица се развли спусъка
Откъде си я купи?

Последна промяна от модератор:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Интересно ми е какви проблеми са често срещани, тъй като мой приятел вече притежава Hatsan mod 90 от 4 години и ми сподели, че не е имал никакви проблеми досега. Каза ми, че я е почиствал 2 пъти и това е.
Значи модел 90 няма нищо общо с тая пушка най-вероятно! Отделно само погледни колко е голяма темата за пружини Хатсани и ПЦП-тата им не правят изключение, а там не са писани хвалепствия като цяло. Шанса да попаднеш на боклук при тая марка е 70% според мен. А приятеля ти за 4 години ако изстрелял 2 кутии чашки то така може и 10 години да изкара ако е добра бройка. Не ме разбирай погрешно, имали сме си работа с пушки на тая марка и за това ни е такова мнението. Разбира се може да рискуваш и да си от другите на които бройката се е оказала малко по-сполучлива, но не очаквай чудеса от такава пушка. Успех в избора все пак.

Любо Любчев

Новодошъл
Значи модел 90 няма нищо общо с тая пушка най-вероятно! Отделно само погледни колко е голяма темата за пружини Хатсани и ПЦП-тата им не правят изключение, а там не са писани хвалепствия като цяло. Шанса да попаднеш на боклук при тая марка е 70% според мен. А приятеля ти за 4 години ако изстрелял 2 кутии чашки то така може и 10 години да изкара ако е добра бройка. Не ме разбирай погрешно, имали сме си работа с пушки на тая марка и за това ни е такова мнението. Разбира се може да рискуваш и да си от другите на които бройката се е оказала малко по-сполучлива, но не очаквай чудеса от такава пушка. Успех в избора все пак.
Мисля, че ми звучи разумно да ви послушам. Все пак ако мнението ми се промени ще обновя с информация

Gadnqra

Редовен Потребител
Хатсан 90 няма нищо общо с другата пушка от снимката. Въпреки това, също има слаби места. Това са: заключващият зъб, меката цев, мекото желязо от, което е изработено шепталото на спусъка, меки болтове, саморазвиващи се от отката, липсата на фаска на цевта, мек ригел, който с времето, поддава и се огъва и пушката спира да зарежда, газовите им бутала, задължително дефектират и също са много некачествени. Всичко изброено до тук, започва да се случва, след като пушката е изстреляла между 1000 и 2000 чашки. Естествено не е правило, но обикновено така се развиват нещата с турските пружинни пушки, поне такъв е моят опит и на някои колеги също . Не трябва да се пренебрегва и възможността да попаднеш на лоша или дефектна цев. Всичко, изброено до тук е поправимо, но не си струва. Разиграването с доработки и ремонти може да откаже и е отказвало много колеги от хобито. Затова от тук нататък съм решил да съветвам колегите, да не си купуват пушки под един определен минимум, независимо, че ще дадат малко повече пари. По-добре е да се изчака малко и да се дадат малко пари отгоре, но удоволствието след това да е истинско и сигурно и да се притежава пушка, която ще работи дълго и безпроблемно. За мен този минимум е 400-500 лв. Ако ще се търси нещо по-евтино, компромисите стават много. Пример с колите: предпочитам да нямам автомобил, ако изборът ми трябва да е Трабант или подобен автомобил.

Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
.....Пример с колите: предпочитам да нямам автомобил, ако изборът ми трябва да е Трабант или подобен автомобил.
Ники, недей така - не знаеш какъв кеф е да се возиш на Трабант....особено, ако преди това се ходил пеш!:)

Любо виж сега....колегите са много прави /особено Гадняра/но....винаги има едно НО, което се пропуска в бързината. Зависи за какво и колко ще ползваш пушката. Ако ще пускаш 20-30 сачми и после след две-три седмици пак и ако не държиш да целиш фасове от 30 метра, подобно пушка ще ти свърши работа. От време на време, ще притягаш бурмите и ще капваш по една капка масло тук-там и готово. Обявените от Гадняра 1000-2000 изстрела ще ги направиш след бая време, пък тогава я камилата, я камиларя!:)
Повечето колеги тук са спортни стрелци, гърмят по 100-200 сачми на излет, целят комар в окото:) и естествено за тях тези пушки не стават. Ако смяташ да вървиш по тяхните стъпки, наистина е по-добре да поразгледаш и други модели, да посъбереш още нЕкъв лев и да си избереш друга пушка. Хем междувременно ще почетеш малко, ще разбереш туй-онуй и ще се ориентираш по-лесно.
Разбира се не е проблем да си купиш пушката, да пробваш кое как е, но с ясното съзнание, че възможностите и не са големи и не бива да имаш големи очаквания. Ако това те задоволява - окей, а ако пък откриеш неподозирани таланти в себе си и те обземат спортни амбиции, тогава ще си купиш топ модел, а тази ще окачиш на стената за да показваш след време на начинаещите с какво си започнал.:)
Успех!:cheers:

Любо Любчев

Новодошъл
Хатсан 90 няма нищо общо с другата пушка от снимката. Въпреки това, също има слаби места. Това са: заключващият зъб, меката цев, мекото желязо от, което е изработено шепталото .......

Ники, недей така - не знаеш какъв кеф е да се возиш на Трабант....особено, ако преди това се ходил пеш!:)

Любо виж сега....колегите са много прави /особено Гадняра/но....винаги има едно НО, което се пропуска в бързината. Зависи за какво .......

Изключително много благодаря за отзивчивостта и на двама ви! Все пак ми се струва, даже то си е така, че аз най-вероятно ще стрелям с пушката по 30-40 чашки на седмица, тъй като през седмицата съм в апартамент, а и на мен стрелбата ще ми е колкото да натискам спусачето и да виждач, че има нещо уцелено . И все пак искам да попитам Ники /Gadnqra/, понеже и аз съм от Русе, ще бъде ли възможно, ако си закупя пушката да ми я разконсервираш/тунинговаш срещу някакво заплащане?

Аа и относно да се преместя в по-горния ценови диапазон ще е невъзможно, не мога да дам толкова пари към момента, а и за вбъдеще за пушка

Последна промяна:

rivan

Редовен Потребител
не ми се дават толкова много пари към момента
По-добре да дадеш пари и да имаш пушка, отколкото да дадеш пари и да нямаш.
Насочи се към нещо испанско, руско или китайско.Ще си по-доволен.

Последна промяна:

t.marev

Редовен Потребител
Виж сега мой човек за поред път ме реплекираш, и почваш леко да ме дразниш с коментарите се, ако това ти е целта да ти кажа успяваш!......
?!?!?!?!:(Някой май чете друг автор, друга тема или въобще не чете!:wall:
За да няма недоразумения, пояснявам - обръщението "Любо" е само и единствено към питащия, автора на темата. Всички останали, носещи това име, да не се чувстват съпричастни.
Нервите са лош съветник......а пиенето на сутрешно кафе не е вредно....дори за инженерите.:sorry:

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
?!?!?!?!:(Някой май чете друг автор, друга тема или въобще не чете!:wall:
За да няма недоразумения, пояснявам - обръщението "Любо" е само и единствено към питащия, автора на темата. Всички останали, носещи това име, да не се чувстват съпричастни.
Нервите са лош съветник......а пиенето на сутрешно кафе не е вредно....дори за инженерите.:sorry:
Дааа прав си, в случая дължа извинение! Отивам за второ кафе :wall:

Gadnqra

Редовен Потребител
Изключително много благодаря за отзивчивостта и на двама ви! Все пак ми се струва, даже то си е така, че аз най-вероятно ще стрелям с пушката по 30-40 чашки на седмица, тъй като през седмицата съм в апартамент, а и на мен стрелбата ще ми е колкото да натискам спусачето и да виждач, че има нещо уцелено . И все пак искам да попитам Ники /Gadnqra/, понеже и аз съм от Русе, ще бъде ли възможно, ако си закупя пушката да ми я разконсервираш/тунинговаш срещу някакво заплащане?

Аа и относно да се преместя в по-горния ценови диапазон ще е невъзможно, не мога да дам толкова пари към момента, а и за вбъдеще за пушка

Любо, каквато и пушка да вземеш - ще я направим. Колега от форума продава Метеор-АР1000. Мисля, че и търсеше около 150 лв. Струва ми се по-удачен вариант от пушката, която беше споделил, че искаш да купиш. А е и много по-красив.

https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Продавам-Метеор-АР-1000.10765/

Последна промяна:

Любо Любчев

Новодошъл
А какво мнение може да изкажете за Hatsan Dominator 200w (чисто любопитство, искам да знам дали би си струвало да почакам още малко да спестя пари), отново се спирам на Hatsan, защото дизайна просто ме грабва супер много
Пушката тук

Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
Аз като си избирах пушка също държах да ме грабне с външен вид. Към Хатсан не съм поглеждал.Не, че имам преки впечатления, четох тук.

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
А какво мнение може да изкажете за Hatsan Dominator 200w (чисто любопитство, искам да знам дали би си струвало да почакам още малко да спестя пари), отново се спирам на Hatsan, защото дизайна просто ме грабва супер много
Пушката тук
Като конструкция изглеждаше добре като я изкараха, но реално във форума не знам някой да е хващал такава. Хубавоте е че е с фиксирана цев и евентуално няколко проблема по-малко ще имаш, но от къде какво може да излезе никой не може да гадае. Вземи я и ще разберем ;)

Нагоре