Магнум пневматика - GAMO Hunter 1250, Hatsan 125, 135 и т.н.

A

Anonymous

Гост
didarai написа:
На мен ми се беше разхлабил стопорния винт на надулника и при всяко зареждане мърдаше леко на една или друга страна без да разбера(хващах го при зареждане).Групите......никакви докато открия, че е от там.
Ей сага го проверих добре е :yahoo: .
Открих в кутийка гамо про магнум 4 (четири) чашки гамо МАГНУМ и то 4.5 мм (аз стрелям с 5.5) и 1 чашка гамо мач в 5.5 :-\

Открих проблем,цевта има доста голям луфт и при малко по силничко тръскане цевта съвсем лекичко се отваря :eek: моля кажете как да оправя проблема

Колеги някой може ли да пусне мишена по която е стреляно с хатсан 125 на 15 или 20 метра?

Не пускай поредни постове. За редакция и добавяне ползвай бутона промени.
 
A

Anonymous

Гост
Благодаря колега! Тази с газовата кой ти я направи? И колко м/с дава :)
 

Seator

Новодошъл
Привет на колегията!
Напоследък точността на стария бай-Хасан значително се влоши.
Направих проверка на вакуум-а(т.нар "свирка") :D на цевта и установих, че при нормално хоризонтално премерване цевта леко провисва и част от въздуха излиза през уплътнението на цевта.Пушката е на около 1,5г и с настрел от над 3000 изстрела.
Подмених уплътнението на цевта и проблема е временно решен.
Замислих се обаче за лек тунинг - дали е възможно да изобретя някакво заключване на цевта. Идеята ми е да използвам заключалката на псевдо пушката/донора В-2.1.Например с лека точкова заварка?!
Някои има ли опит в начинанието или мнение по идеята ми?
Благодаря предварително!
 

cilindura

Редовен Потребител
Зравей колега Seator. Мога да ти помогна стига да имаш възможност да направиш това, което ще ти кажа. След стотици експерименти в продължение на 15 - тина години разработих нова конфигурация, ключалка за Хатсан 125; Хатсан 135 и Гамо Хънтър 1250. Също така съм разработил нов вид уплътнение на тези пушки, което уплътнява перфектно без да изпуска абсолютно никакъв въздух. Проблемът с ключалките на Хатсаните се заключаваше в това, че цевта много трудно се отключваше и заключваше. И двете действия се извършваха с помощта на юмрук, което довеждаше до разбиване на цилиндичното легло на заключващия зъб, а от там и възникването на луфт на цевта (горе - долу; ляво - дясно). Ключалката която съм разработил е на базата на оригиналната такава. Ефектът от нея е: Плавно и лесно заключване (почти без усилие) и трудно отключвяане. Снимки ще публикувам утре, тъй като пушката в момента не е при мен.
 

staif

Редовен Потребител
belyatamax1 написа:
Leapers8-32 написа:
Благодаря колега! Тази с газовата кой ти я направи? И колко м/с дава :)
Газовта-"митака101" от София,скороста трябва да е била към 220-230 м/с с един грам
Дано я е направил добре -"митака101" ,че една негова ГП гръмна в ръцете ни!Добре, че ни се размина.Дано се е усъвършенствал :yes:
Уведомих го с лс за проблема ,но ни вест ни кост :-\
 

mitaka101

Потребител
Привет и от "уведомения на ЛС". Това е пълна лъжа и модераторите могат да го докажат. Никакво ЛС за проблемната ГП не съм получавал.
Но, прочетох за проблем с изпуснала при разглобяването ГП. (Гръмнала в Бг ГП все още няма). И съвсем коректно съм отговорил:
http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... hp?t=1.120
128 отговор.
По въпроса за усъвършенстването - като първи производител на ГП в Бг съм сигурен, че съм оптимизирал технологията достатъчно.
Поздрави!
 

jost70

Потребител
ФТКС
До този момент, поне на 4-5 колеги съм препоръчал ГП правено от Митака101 .
Никога не съм чул за проблеми с негови изделия , аз също ползувам негова пружина вече трета година и е като нова /работи на по-малко килограма по мое желание /.Сигурно бъркате майстора !
 

staif

Редовен Потребител
Купих пушката с г. пружина от наш колега от Варна ,преди това е била във В.Търново.Пружината даеде оттечка.След разглобяването на пушката при огледа на пружината- стеблото просто си излетя с гръм.До колкото схванах тогава,понеже нямах големи познания(не чесега имам кои знае какви) проблема е бил в поставяне на 4мм болтче вместо занитване на стеблото.....
Нямаше да го спомена това от колегиална гледна точка ,но ми се стори по добре да се знае от гл.точка на безопасност.Через наши колеги тук разбрах ,че пружината е била негова(-"митака101" )-ДО КОЛКО Е ВЕРНО ТОВА Е ДРУГ ВЪПРОС, и че е обещтал да изработи нова за сметка на тая,но това така и не се случи.Все пак минала работа,няма значение вече..
Сега съшто ползвам гп и вече 2-ра година нямам проблеми с нея.Даи боже все така да е :yes:
С наи добри чувства..
 

mitaka101

Потребител
Ето какво съм написал по въпроса миналата година:
...
Ако Гамото е закупено от rabo666 (Иво) от Сф по всяка вероятност ГП е мое дело. Имах проблеми с първата партида ГП: конкретно с това болтче, което държи перфорираната шайба в цилиндъра на ГП. Фиксирах всички болтчета с многократно ползван от мен (и други) фиксатор за резба:
METAL%20LOCK.gif

Оказа се, че тази партида лепило не държи и се появи същия проблем при няколко мои ГП. Писах даже някъде по темите, че лепилото за резби на Бизон не фиксира. Разбира се аз подмених дефектиралите пружини. Естествено ползвам друг фиксатор - течен метал
F43.1310.jpg
категорично е по-добро решение.
Трето - бих искал да подменя дефектиралата ГП, за която става на въпрос, безплатно и с транспорт за моя сметка.
Моля собственика на ГП да ми пише на ЛС координати да му изпратя пружината.
Между другото тъй като не ми стана ясно откъде е пушката, а имах подозрения, че е на Рамбо - та свързах се с него и му направих нова ГП - безплатно.
 

staif

Редовен Потребител
Ясно.Безгрешни хора няма,но аз си олекнах с 100 лв за нова гп.Явно Рамбо е имал повече късмет в сварзването си с теб тогава.
 

mitaka101

Потребител
@ staif :
Ясно.Безгрешни хора няма,но аз си олекнах с 100 лв за нова гп.Явно Рамбо е имал повече късмет в сварзването си с теб тогава.
Късмета няма нищо общо - аз винаги отговарям на ЛС. И както написах ТОГАВА - готов бях да сменя ГП БЕЗПЛАТНО и с транспорт за МОЯ сметка. Къде ми е некоректността? Не ти прави чест да ме черниш по този начин. И защо си коригира последния пост - там имаше хубаво обяснение за вероятна причина за проблема ... не че това променя нещата.
Нарочно пиша в темата, за да не се "загуби" като ЛС :)
В този ред на мисли - би ли публикувал тук, в темата ЛС , което си ми изпратил тогава и на което аз не съм отговорил? Модераторите ще покажат, че съм го получил и ще се види какъв съм измамник.
Или не съм?!
 

alpopkochev

Потребител
@Митака 101 ми е правил газова пружина за Хатсан 150, както и други ремонти на пушките ми и в действията му не съм видял нищо некоректно и непрофесионално и винаги ми е отговарял на "личните". Не е коректно да се говори по този начин още повече, че пушката е сменила няколко собственика (нищо лично), а защо го отнася майстора не знам.
Няма нищо вечно момчета това, че е "газова" не променя нещата и тя има определен живот. То като купиш три пружини все едно купуваш една газова.
ПП: Знам че такива постове само цапат темите, но да внимават и колегите какво пишат, щото се получава лавинообразен ефект.
 

staif

Редовен Потребител
Никаде не сам казал че си измамник!Само каах че е имало проблем с пружината а и ти го потвърди и разясни че нещата са корегирани в изработването.Чрез други ми бе предадено че би направил нова за твоя сметка.опитах да се свържа с теб на лс които за жалост е изтрит вече,но не успях.В ЛС исках тел.за вразка без да описвам проблема.Убеден сам че си добър маистор и имаш умения които аз и наполовина не притеважам.Не сам хулил никого и не сам излъгал за ништо.не ми се влиза и в спорове.Между другото лс бях го написал на латиница-може би това е било причина да не си го получил и да е изтрито.Ако не сам обяснил нещо не както трябва моля за извинение.
А изтритото в поста горе -долу беше това че причината за изпускането на налягането в гп е "засилване" при зареждането следствие на което петата на стеблото се блъска в пластмасовата втулка на корпуса и тази втулка се е спукала.(ако мога така да обесня)при новата пружина тази втулка е метална.Проблема с прословутото болче и стеблото си е друг въпрос ,както сам каза е решен.При упора на стеблото само от към петата при положение че в другия краи е разхлабено -другата упорна точка се явява втулката на корпуса..от това съшто може да се спука.
Бях го изтрил това тъи като не ми се коментира повече по тази тем
 

mitaka101

Потребител
А изтритото в поста горе -долу беше това че причината за изпускането на налягането в гп е "засилване" при зареждането следствие на което петата на стеблото се блъска в пластмасовата втулка на корпуса и тази втулка се е спукала.(ако мога така да обесня)при новата пружина тази втулка е метална
Само да вметна, че никога на никоя моя ГП не съм имал пластмасов детайл. Тази ГП не е мое дело. Ама карай да върви.
Извинявам се за спама.
015671663.jpg

010858455.jpg

Добавих малко снимки на мои ГП и се вижда съвсем ясно, че тапите са им стоманени ...
 

staif

Редовен Потребител
ок.Даи да приключим въпроса?Там където влиза стеблото в корпуса уплътняващия детаил при мен беше от пластмаса.Щe питам този от когото съм купил пушката и щте ти кажа от каде е пружината ,стига тои да знае или се сети.. :yes:
Re: Газови пружини за пневматични пружинни пушки. виж този пост ако аз не сам успял да обясня нещо







Re: Газови пружини за пневматични пружинни пушки.
« Отговор #131 -: февруари 13, 2010, 11:47:34 » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------

« Отговор #129 -: Днес в 00:25:41 »
Цитат

Това вероярто е "дефект" породен от оставянето на пружината без натяг. При разгъване на пружината ако водачът се блъска в задния край на цилиндъра, няма ГП , което да издържи дълго. Все пак са си 70-80 кг


Не е оставена пружината без натяг.Такъв имаше и това си проличава още при демонтирането.Според мен се е получило саморазвиване на болтчето придържащо водача на стеблото в цилиндъра на ГП-то.При това положение,при зареждане на пушката,стеблото останало вече без водач,започва да се криви и опира в стените на цилиндъра а уплътнителя около стеблото започва да изпуска.Съжалявам много,че аз трябваше да изложа случая,но целта беше колегата който ги изработва ,да отстрани слабото място,за да няма нещастни случаи.
 

krasigbs

Новодошъл
Здравейте!И аз да дам мнение по темата.И аз имам ГП на Хатсан 125 от Митака101,първата гръмна при едно разглабяне (нищо страшно),писах му за случая и веднага ми я подмени.Случват се дефекти и при най-големите марки,важното е че се поправят.Оттогава имам към 2000 изстрела при всякакви условия(от -5 до +35 градуса),без проблем!Друг е проблема,че нищо не улучвам!Но за това е виновно заключването и луфта в цевната кутия!Надявам се един ден да го реша!Вземайте смело от Митака!Поздрави на всички!
:cheers:
 

flippy

Новодошъл
Здравейте преди 4-дена си купих Meteor 150 Torpedo още не съм стрелял с нея понеже прочетох , че трябва да се разглоби и изчисти.Какви упгрейди бихте ми препоръчали.От Пловдив съм и ако знаете някой майстор да ми направи нужните подобрения и да даде някой съвет относно поддръжката.Мерси и успех на всички !
 

MyaHue

Новодошъл
Здравейте :) имам хатсан 125 тх при всеки 1ви 2ри изстрел мерника се размества скалата която е за нагоре или надолу моля ви дайте някакъв съвет как може да се избегне това изместване или какво трябва да се направи по въпроса Поздрави :)
 
Нагоре