МР 654 К Макаров

sudaev

Новодошъл
Ми аз нов го купих преди около месец и малко от Рос Арми в Пловдив за 290лв. Абсолютно копие на бойния, е, да явно събран от различни артъци, но понеже навремето в техникума дипломната ми работа беше ,,Да проектира, конструира и начертае пистолет по данни на патрон Макаров". Та оттогава ми е останала на части технологията на изработка на затворния блок- а те бяха над 500 листа-та има размери окончателни и направих замервания...ми баш си е, никви луфтове, няма,,тропане", ,,брадат" е, както си требе...разхвърлях го- ми 1:1 с бойния ПМ. Само на затворната задръжка е изрязано закривеното перо за повдигане след последен патрон. Производство юни 2017 г. с приемателен тало, проверил , приел... Но едно не му харесвам- нарезна цев! Пробвах го с два- три вида чашки- добре е! Но със стоманени съчми с ф4,35÷4,37 до 10- метра бива. Те стоманените са с тоя диапазон на диаметъра, без значение производителя. С оловни с ф4,54÷4,56 пак е добре . Но му смених уплътненията още на втория ден, щото изпускаше от клапана. Уплътненията се бяха самовулканизирали. Сега е по-друго, а и с един пълнител повече кара. Та те така. Но му търся сега гладка цев, да сменя нарезната.
 

sudaev

Новодошъл
Моделът се търси, защото го няма и защото е почти неразличим от бойния вариант и най-вече е много здрав в сравнение с други марки СО2 пистолети. Много носи на тунинг. Очаквам резултати за мощност и скорост след тунинга от порядъка на 180 м/с. Но нека го постигна. Дано не се проваля. Освен това тези пистолети лесно се преправят на огнестрелни, което НЕ препоръчвам да се прави. Опасно е и Е НЕЗАКОННО. Когато пистолетът се появява на пазара, в САЩ бива забранен и е продаван на черния пазар. В последствие Ижмех произвежда специална серия за САЩ. Особеното на този модел е, че дулото на цевта е боядисана в ярък червен цвят за да се различава от бойния. Целта е да не пострада този, който го държи в ръцете си, защото властва един принцип в Дивия Запад …който е по-бърз… Но за това трябва да си чел „Винету”. Според мен се търсят еднакво всички серии и модели на 654.
 

sudaev

Новодошъл
И не, на боен не става, гаранция! Сравнете чертеж на бойния и на пневмото...просто не става! Помъчих да сложа затворен блок от сегашен арсеналски- тц! Не влаа, дето е лафа! Доста различен е затворния блок. Но няма входа за патрона, изрязан е от ложата , бойна цев не може да се запресова, по друг начин е обработена стойката за монтаж на цевта...абе не става!
 

chaushmg

Потребител
извинявам се за пропуска, пропуснал съм да отбележа 'на разумна цена'
 

Alex4real

Потребител
Аз да се изкажа малко извън темата - то вече нищо не е на разумна цена :)
Моя по-горе го взех за 250 лева или нещо от сорта.
 

chaushmg

Потребител
разбирам :), а как стои въпроса с гумичките и уплътненията, често ли подлежат за смяна?
 
Последна промяна:

Lighthammer

Редовен Потребител
За феновете и притежателите на тоя красавец, попаднах случайно на тоя клип, в който пичът показва как да се "попълнят дупките" и да се херметезира по-добре, което вдига сериозно скоростта до 180-190 м/с. Между другото, някой ако има за продажба, да ми пише. :p

Интересно ми е доколко конструкцията има общо с варианта на Глетчер и може ли на Глетчера да се направи това подобрение.
 
Последна промяна:

chaushmg

Потребител
чисто нов е 290 лв във В. Търново и всички модели са от оръжейна стомана, въпросния пистолет от обявата, като се има в предвит, че гумичките подлежат на смяна макс 180лв, лек ден
 

chaushmg

Потребител
здравейте колеги, искам да питам за вашето мнение относно смяна и леко удължаване на цевта на въздушния пистолет мп 654к, за да може да се използва със заглушител? Дали е възможно, ако да бихте ли препоръчали добър майстор, който може да го постигне?
 

Alex4real

Потребител
Аз си купих още един на сляпо. Като дойде ще го покажа. За 160 лева, което е що-годе окей.
 
Нагоре