МР 654К

A

Anonymous

Гост
Понеже не видях нищо в този форум за http://www.baikalinc.ru/ru/company/122.html пистолет реших да споделя какво бях правил по него
От всичките възможни подобрения си избрах смяната на цевта. Идеята беше да се подмени оригиналната с малко по дълга и гладкоцевна. Целта - повишена мощност и точност. Намерих чертеж от руските сайтове, добри описания и започнах да търся стругар (това ставаше преди 2 години). Всички бягаха като дяволи от тамян - Един до женски паза "автомобилен стругар" - само остана да го бия - 2 седмици пистолета стоя при него и накрая като отидох щастлив - нямало да го прави. Оръженийници - всички тотал отказ. Техния патронник... Та това бе причина да си наумя да си купя струг с фреза. Накрая ми писна и отидох в Технически или по точно в 8ми блок, почерпих даскала дето му личи от километър че "не пие" и си го направих. Оказа се че има промени в сравнение с приложения чертеж, но не бяха проблем. Материала ми беше въпрос за голямо умуване и след сума чудене накрая избрах обикновена стомана, а не някаква супер легирана.
Разглабянето си беше малко странен момент, но се оказа че се развива. При закрепянето на цевта на универсалния патронник просто се развива гайката и с малко усилие цевта се вади. А иначе изглежда невероятно. Оръженика на пиротска до халите казваше че няма да може да се разглоби.
Нужни бяха само 2 неща за купуване - свредел с 4,2 мм дълъг и флашка 8х1,75 до колкото помня. От някъде се намери райбер за финно шлайфане на цевта. Разбира се след това я минах с елмазна паста или поне нещо което приличаше на това. Отвора стана на 4,42 и тогава съчмите минаваха. Руснаците твърдяха че те са от 4,38 до 4,42 мм. Меренията с микрометъра показаха същото.
Самия порцес бее лесен: закрепване на универсала, центрови отвор, пробиване първо с тънък свредел (3 мм) от едната и от другата страна (за да имам шок в двата края още от самото начало), разширяване до 4,2 с дългия свредел, след това до 4,3 с райбер и полиране докато започнат да минават съчмите. Слагане на въртящия център изглаждане, след това резба от към затвора - другата така и не я направих, като мислех по насетне да правя за заглушителя.
Резултатите така и не можах да оценя понеже си нямах достъп до хронограф, но на око се забиваха стоманените съчми малко повече в дърво. Някой от стария форум беше споделил че има подобен пистолет и че е намерил начин да се направят зареждаеми 12 грамови бутилчици, но не и на оригиналното налягане. Така че откривам темата за този пистолет. Ако не му е тук мястото моля да се премести на вярното.

P.S. http://www.scribd.com/people/documents/ ... lder/41416
съм качил някои книжки относно пистолета - ремонти инструкции и каквото там.
 

Attachments

  • rem08_08.gif
    rem08_08.gif
    32 KB · Прегледи: 703
A

Anonymous

Гост
След като имаш необходимите способности и условия (след почерпка ;) ), защо не помислиш за нещо от рода?
resiver2.jpg
 
A

Anonymous

Гост
това е добра идея
проблема е че нямам вече пистолета
а и би било добре да се потърси чертеж, за което ще прегледам братушките.
Все пак ако някой има желание за нещо подобно нека сподели идеи.
Като техническо задание не изглежда сложно.
 
A

Anonymous

Гост
http://www.scribd.com/people/documents/ ... lder/41416
това дават за споделяне извинявам се за горни линк
а този който прати го прегледах преди това но не намерих за модификацията за добавяне на гоолям балон
там има само тези
РЕМОНТ И МОДЕРНИЗАЦИЯ ПИСТОЛЕТ МР-654К
Смяна на бойна пржина
Замяна на цевната наставка
Ремонт на въздушния клапан
Тюннинг от Демьян.
Модернизация на МР-654К от Андрей
Замяна на надбалонния винт
Смяна на винта дето е долу на пълнителя за да не се вижда.
Нова цев за МР-654К.
мисля че всичко трябва да стане опитно
според балона :)
та освен по насетне да се търсят доброволци с МР-654К и голям балон
 

sainnerman

Потребител
малко тунинг :) ;) :bachkam: да възкръснем руската любов ...
 

Attachments

  • Изображение082.jpg
    Изображение082.jpg
    245.3 KB · Прегледи: 440
  • Изображение084.jpg
    Изображение084.jpg
    188.6 KB · Прегледи: 463

JoroHondata

Новодошъл
Здравейте колеги
Предстои ми покупка на такъв пистолет и когато пристигне, смятам да направя най- общите неща по "тунинга"- а именно напасване на уплътненията в изпускателния клапан и някои други дребни преработки и подобрения за предотвратяване на изпускането на газа.
Поздрави
 
Нагоре