МП-513М ; ИЖ 61/60 ; ИЖ- 38

Дискусия в 'Пружинна Пневматика' започната от dilom08, 29 Юли 2009.

 1. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Последна промяна: 11 Май 2019
 2. Danikey

  Danikey Новодошъл

  Публикации:
  3
  Това ми го казаха от магазин в Пловдив които са доставчик на Байкал. Което според мен обеснява и защо няма никъде зареждане. Масово по сайтовете пише че наличности няма.
  Мерси за линка, но как става покупка и внасяне на въздушно от Германия ? Бях попитал в Пловдив една от големите куриесрски фирми Габиели и ми отказаха за въздушно оръжие.
  Добре заварили :)
   
 3. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Пиши ми на лични. Ще ти обясня. Не съм сигурен дали модераторите ще разрешат диалог по темата.
   
 4. The_Incredible

  The_Incredible Потребител

  Публикации:
  104
  Здравейте, искам да попитам някой имали представа нагледно не по форумите как се представя МП513 4,5мм. Питам като скорости,джаули и групираност по мишени, че информацията в нета е доста оскъдна за тази пушка в този калибър, мерси?
   
 5. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Евентуално тук:
   
 6. 6tangata

  6tangata Потребител

  Публикации:
  211
  от:
  София
  Здравейте. Имам проблем с лоста за зареждане и по-точно заключващия механизъм. ИЖ 60 4,5 мм
  Разглобен изглежда така:
  http://6tangata.snimka.bg/automobiles/far.926310.39034432
  Според мен има нещо счупено..кое?

  Щях да падна. Детайла е здрав просто е много крив :) Метала е мек като х'й на 80 годишен :) Пушката е от най-старото производство с метална диоптрична мушка и метална цевна кутия. Вече лоста работи. Мерси на колегата "добри", че се отзова все пак.
  http://6tangata.snimka.bg/automobiles/far.926310.39034442
  От години търся такава :) Всичко друго си е в автентичен вид и скоростта е ОК, но хроното не е в мен:( Групи тия дни :)
   
  Последна промяна от модератор: 11 Юни 2019
  Kifa and andro ruskov like this.
 7. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  184
  И кой модел от Руските ПП е магнум ? Става въпрос за действително да е магнум като 1250 и х125 х135 и тн.
   
 8. 6tangata

  6tangata Потребител

  Публикации:
  211
  от:
  София
  Нов проблем. Разглобих я и нямам идея как се сглобява. По-сложно е от колкото очаквах. Има ли колега от София, който може да помогне със сглобяването? Голяма глупост :(
  Сглобена...да живеят руските друзя ;)
   
  Последна промяна: 12 Юни 2019
  andro ruskov харесва това.
 9. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Васко, ти зададе един много полезен въпрос. Преди да ти отговоря и да внеса яснота по въпроса, моля те, би ли казал какво разбираш ти и какво значи магнум оръжие. Ще се радвам всички форумци да вземат отношение по темата. Ако някой е подготвен, нека пише!
   
 10. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  184
  Да разбирам,да разбирам,колко да разбирам. За мойте разбирания за да бъде (магнум) пушката трябва да вади най малко 35 дж в 5.5мм с чашка 1.175 - 245 м/с
  в 6.35 мм с чашка 1.65 - 210 м/с мисля ,че за мен тези параметри са добри за така наречения МАГНУМ. На мен ми се иска мойта пушка в 6.35 мм с чашка 1.65 гр. да прави 240 м/с ама май нема как да стане. И така Русняците имат ли пп покриваща горенаписаните параметри ?
   
  Последна промяна: 15 Юни 2019
 11. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Нека внесем яснота относно понятието „магнум”. Думата Магнум произлиза от латинската дума „magnus”, което в превод значи голям, велик. В оръжейното пространство няма магнум оръжия! Това е рекламно търговска терминология, целяща да похвали дадено оръжие. Но има магнум заряди. Тези оръжия, които могат да понесат магнум заряд, без да се повредят, ние потребителите наричаме магнум оръжия, което е неточно и некоректно. Очевидно съществува разумна граница при използването на магнум заряд. Логично възниква въпросът: Кой е този заряд при ВП? Този заряд се осъществява по два начина. Чрез пружина, която в свито състояние притежава потенциален заряд, който се базира на Закона за напреженията и деформациите на Робърт Хук. И другият, който се осъществява при предварително създадено високо налягане в резервоар, от който контролируемо се изпуска на порции въздух (ПЦП). Тези джаули, за които мечтаеш, може да се достигнат с пружинна пушка, но тя ще е много тежка и зареждането и ще се осъществява минимум от двама стрелци. В средновековието такива мечтатели като нас решават и изобретяват арбалет, който е обслужван от двама, а понякога и от трима стрелци. Системата се оказала тежка и неефективна и съответно отпаднала. Що се отнася за джаулите, които може да понесе дадена пушка, производителите са решили въпроса с това, което е на пазара. Изборът е наш. Преди да си купи пушка човек трябва да реши за какво ще я ползва. Едни ще стрелят по пеперуди, други по глигани, а трети ще поразяват мишени и т.н. Що се отнася за руските ВП виж сайта на Ижевските Заводи.
   
 12. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  184
  Трудно ли беше да напишеш,нямат .
   
 13. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Напротив- имат. Ако съм ти досадил с този пост, прощавай!
   
 14. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  184
  Законово могад да произвеждат до 16 дж. Добре,като имат напиши кои са. Не си досадил но можеше с едно изречение всичко да се обясни.
   
 15. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Байкал 513 М. 25 джаула. Ловна пушка. В момента я няма на нашия пазар.
   
  Васил Василев харесва това.
 16. Васил Василев

  Васил Василев Потребител

  Публикации:
  184
  И в оръжейните магазини,я наричат магнум пневматика. Каквото и да значи това. Мисля,че малко е писано в форума за Руските,пп . Ако нете затруднява можеш да направиж ревюта на по-известните.
   
  Последна промяна от модератор: 16 Юни 2019
 17. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Във форума съм писал за: Байкал 513 М, Иж 22, Иж 38, Иж 60, Иж 40, Иж 53 М. Подготвил съм теми за ИЖ 61, Байкал 512. Ще пиша, ако някой пита нещо. Очевидно за сега няма интерес за руските ВП. Това оръжие познавам и за него пиша. Познавам ги. Познавам и тяхната история от Сталин до сега.
   
 18. runi.b

  runi.b Потребител

  Публикации:
  66
  от:
  plovdiv I sofia
  Досега при нас за магнум се брояха хасан 125,135. Гамо моделите 1250 и няколко модела на диана.
   
 19. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Руни, за това написах що е това „магнум”. Ако това , което написах не е вярно, ще се радвам да ме поправите. Magnum opus (магнум опус) е термин и в музиката. Нека поставим под обстрел използването на неприложими за нашия форум термини. Например: Може да има успешен изстрел, скок, но не може да има успешен готвач, министър, лекар и т.н. Опростачването на езика ни, който има дълбочина, за разлика от английския, който много бързо се научава от пигмеите по горното течение на р. Конго, за жалост е факт.
   
  Licho and newred like this.
 20. добри

  добри Редовен Потребител

  Публикации:
  135
  Тази пушка купих преди десетина години от тук https://www.versandhaus-schneider.de/product_info.php/cPath/40_1678_942_944_2055/products_id/722. Резултатите, които показа, след разконсервацията бяха 120-125 м/сек с чашки JSB RS (0,475 г). Този модел пушки нямат О-пръстен на дотиквача. Поставих такъв, като използвах бормашината за струг. Направих два канала и поставих гумички от запалка „еднодневка”. Поставих и газова пружина, която според производителя е с налягане 89 атм (45 кг). Всички маншети на моите пушки смазвам с грес за лагери. (Не съм сигурен, че постъпвам правилно, но до сега съм много доволен от тази грес). Резултатите са: почти неусетим откат и скорости 158-160 м/с. Нямам обяснение защо при равни условия (ГП, маншет, еднаква херметичност) ИЖ 61 показва тези резултати, а ИЖ 60 „пластик” 170-172 м/с.
   

  Прикачени Файлове:

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена