МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

Понеже не съм фен на ФТ - някой може ли да обясни защо е нужна двунога и ремък за носене през рамо на една ФТ пушка! :rolleyes:
Двуноги и ремък са разрешени във ФТ, но не могат да се свалят по време нa състезанието. Остават си на пушката през цялото време. Двуногата се ползва предимно за упора при оставяне на пушката на земята, но няма опция за стрелба от двунога, кaкто е при ХФТ.
Ремъка е разрешен за стрелба в някои случаи, но на някой помага, на друг не. Също се ползва и за носене по време на съsатезанието, който не ползва калъф, сандък или куфар за това.

Последна промяна:

kokodjambo Между другото като си толкова добър стрелец пробвай да направиш една такава мишена на 50 метра а пък ако искаш стреляй и през рамо

Attachments

• viber_изображение_2019-12-10_17-10-31.jpg
    viber_изображение_2019-12-10_17-10-31.jpg
    206 KB · Прегледи: 58
Айде сега няма да се засягате. Бенч рест стрелци много сте добри! Просто само вие си се разбирате.

Айде сега няма да се засягате. Бенч рест стрелци много сте добри! Просто само вие си се разбирате.
Няма засягане.Ти просто си невежа.Затова ти написах да се ограмотиш за да не се излагаш

А не се излагам аз бая съм стрелял от масичка и на стрелбища ходя с масички ама хората ги ползват за прострелка не твърдят после че имат умения.

А не се излагам аз бая съм стрелял от масичка и на стрелбища ходя с масички ама хората ги ползват за прострелка не твърдят после че имат умения.
Ти наистина си един дървен философ!До тук!

kokodjambo Между другото като си толкова добър стрелец пробвай да направиш една такава мишена на 50 метра а пък ако искаш стреляй и през рамо

Attachments​

Бат Ники не вярвам че са много хората в нашия форум ,които биха отговорили на предизвикателството/мишената/която си публикувал .
  • Бенч реста си е колкото забавна ,толкова и тягава дисциплина в стрелбата...не е като да режеш кашкавал и да ядеш
  • Бенч реста изисква масичката от която се стреля /от друго е не сериозно/ да е такава че 25 премествания на пушката спрямо прицела 2мм за ВО за 20мин.
  • Бенч реста предполага такава натурия по масата че като вдигнеш пушката да остане само с оптика
  • Бенч реста предполага 25 еднакво тържествени натискания на спусъка пак във същия времеви диапазон от20 мин
  • Всеки изстрел в отделна мишена...всичко е много ясно
  • Стрелящия макар и направил примерно 10 хикса не може да спре за да не си разваля мишената...защото тя предполага 25 изстрела
  • Горе написаното и още доста неща свързани с Бенча които се мъча да науча докато се пъна да стрелям Бенч ме карат да си мисля че много...много трудно се отговаря на предизвикателството което ти отправяш, да не говорим че стреляш само на открито и не далеч от морето

Attachments​

Бат Ники не вярвам че са много хората в нашия форум ,които биха отговорили на предизвикателството/мишената/която си публикувал .
  • Бенч реста си е колкото забавна ,толкова и тягава дисциплина в стрелбата...не е като да режеш кашкавал и да ядеш
  • Бенч реста изисква масичката от която се стреля /от друго е не сериозно/ да е такава че 25 премествания на пушката спрямо прицела 2мм за ВО за 20мин.
  • Бенч реста предполага такава натурия по масата че като вдигнеш пушката да остане само с оптика
  • Бенч реста предполага 25 еднакво тържествени натискания на спусъка пак във същия времеви диапазон от20 мин
  • Всеки изстрел в отделна мишена...всичко е много ясно
  • Стрелящия макар и направил примерно 10 хикса не може да спре за да не си разваля мишената...защото тя предполага 25 изстрела
  • Горе написаното и още доста неща свързани с Бенча които се мъча да науча докато се пъна да стрелям Бенч ме карат да си мисля че много...много трудно се отговаря на предизвикателството което ти отправяш, да не говорим че стреляш само на открито и не далеч от морето
Миро забравяш за може би най важното ,компенсацията на вятъра!За това има флагове и перки! ;) :cheers:

Когато Бат Ники ти казва нещо има защо, и е по добре да го послушаш,както каза Дон Мирон ,малко са хората в тоя форум които могат да се мерят с него.

Тоя симпатяга не знам какво изобщо дири в тоя форум. Последно като го оборих по някакъв въпрос и ми писа на лично да ми каже какво щял да прави с майка ми. Капацитет неземен! Един БАН му трябва и да ходи да почива.. ама уви админите тези неща не ги виждат. Виждат като си цитирал някой в темата и те банват щото нямало нужда от цитат.

Тоя симпатяга не знам какво изобщо дири в тоя форум. Последно като го оборих по някакъв въпрос и ми писа на лично да ми каже какво щял да прави с майка ми. Капацитет неземен! Един БАН му трябва и да ходи да почива.. ама уви админите тези неща не ги виждат. Виждат като си цитирал някой в темата и те банват щото нямало нужда от цитат.
Е как да видят като те знаят какъв си и сами виждат какви глупости си ми писал. Тоя дребения цифуняк щял да ми изпиел сока ако съм се явил на общите събирания в перник на кариерата до магистралата. Какво да му кажа на тая солетка дето по цял ден маа парцала и се прави на мъж с една въздушна пушка. Чак тука акъл дава а няма акъл за 5 стотинки. Интернет лаладжия.

Когато Бат Ники ти казва нещо има защо, и е по добре да го послушаш,както каза Дон Мирон ,малко са хората в тоя форум които могат да се мерят с него.
Така е изискват се умения и съм на ясно че бат Ники е име в този спорт даже си е баш asl шефчето. Просто си изразявам личното мнение че човек трябва да практикува и друг вид опора. И за другия това незначи че като не ти харесва мнението ми за оптиката която сиси закупил тука трябва да ме нападаш с обиди. За толко пари толкова нирмално е нещо да не е топ.

Хатсан sniper s 6.35, 48m, от тринога седнал на нестабилен стол, 5 изстрела. Вятър 3-5кмч, чашки 2.2 гр. ,температура 3 гр.:
20260114_103854.jpg

И един опит от клек, 5 изстрела 48м, подпряни ръце на колена. Не е кой знае какво, ама за "треперещите" ми ръчички е добре. Повече не пробвах, че идва доста тежка пушката, почти 5 кила с оптиката и много се изморяват ръцете:
20260114_110413.jpg

Последна промяна:
Днес още опитване. От 5 мишени тази е най-добра. Всичко същото като от вчера от тринога. Разлики - вятър на моменти пориви до 20кмч от различни посоки и температура към 12гр.:

20260115_124610.jpg

П.С. Взех да привършвам чашките на jsb 2.2 diabolo. От къде купувате на нормална цени чашки големи кутии по 300бр. за района на Пловдив или Пазарджик?

jsb-diabolo-exact-king-heavy-mkii.jpg

Последна промяна:
Huben K1 / 6.35 . Слъгове DOOM , 3,24 грама . Дистанция - 151 м. според далекомера . Стрелба с торби от капака на джипа . Оптика Vortex viper , която никой не иска да купи на половин цена . :)))))))) Умрех от кеф . Още не разбирам причината за завъртането на снимките при побликуване във форума ??? Изстрела извън мишената трябва да е горе , леко в дясно от нея .

Attachments

• IMG_6238.jpeg
    IMG_6238.jpeg
    412.5 KB · Прегледи: 38
Последна промяна:
Huben K1 / 6.35 . Слъгове DOOM , 3,24 грама . Дистанция - 151 м. според далекомера . Стрелба с торби от капака на джипа . Оптика Vortex viper , която никой не иска да купи на половин цена . :)))))))) Умрех от кеф . Още не разбирам причината за завъртането на снимките при побликуване във форума ??? Изстрела извън мишената трябва да е горе , леко в дясно от нея .
Втори опит на 151 м. - задоволителен . Но и вятъра се усили .

Attachments

• IMG_6239.jpeg
    IMG_6239.jpeg
    816.9 KB · Прегледи: 23
Back
Нагоре