МИШЕНИ - снимки. За мунициите и групите.

Това ми прилича на постижение за медал!Колега njatanasow , предполагам е от упора, но как въобще не мърда пушката? Питам защото при мен каквото и да правя леко играе мерника и на 25 ми е 15-20 мм групата в най-добрия случай. По принцип на 25м стрелям с пружинна пушка и там има други променливи, но пак…

Това ми прилича на постижение за медал!Колега njatanasow , предполагам е от упора, но как въобще не мърда пушката? Питам защото при мен каквото и да правя леко играе мерника и на 25 ми е 15-20 мм групата в най-добрия случай. По принцип на 25м стрелям с пружинна пушка и там има други променливи, но пак…
Колега ми аз имам много медали и не само с ВО.Колкото до пружинките аз също стрелям с такава FWB 300uи на 25 м.групата е същата. :):cheers:

Предвид мишената , която представихте не се съмнявам, че имате медали. Моите уважения, поставихте, нов стандарт/ поне за мен/. Явно зависи от опита. За моето ниво - 50 стрелби с идиотска пушка и след като се осъзнах с прилични пушки и 30 -ина стрелби съм много далече от Вашите резултати. Има какво да учим новаците ;-)

Колега Nikolay K,
виждам,че си новодошъл във форума,затова вероятно не познаваш и не си чувал за Николай Атанасов(наричан тук от повечето колеги "Бате Ники").Имай предвид,че това е дългогодишен републикански шампион по стрелба с малокалибрена пушка.Не знам дали се състезава още(той ще каже),но, поне доскоро, нямаше кой да му се опре.
С въздушките също е всепризнат майстор!
Фактът,че дори с ФВБ 300S дръзва да стреля на 50м и прави завидни групи ,говори много...
Наистина,има много какво да се научи от него!

Последна промяна:
Гордея се с бате Ники, човек много може да научи от него,аз това направих. На всичкото отгоре успяхме да постреляме заедно не веднъж.

П.С. Бате Ники, очаквай скоро сформиране сбирка Банево Оупън 2025.

IMG_20250617_142917.jpg

The PuNiShEr Като гледам наредените маси на снимката и локацията, близо до Бургас предполагам че ще е Бенчрест турнир. Дано се възроди тая дисциплина че заради караници във форума умря и вече 10 години рестовете седят по мазета.

В последно време Екстремния бенчрест на 100м или на 91м набира скорост по нашите приятелски срещи, а и виждам че всеки си тренира сам като излиза да стреля. Но може би скоро ще се направи и нещо по-официално , кой знае. Етусиазъм не липсва .

Иначе в съседна сърбия има ЕБР , не знам със слъгове или само чашки. Аз и повечето колеги сме изцяло на слъгове...

Важно е да се запали искрата, огъня сам ще пламне.
Без значение какъв ще е турнира, ще има пушки и в 16J и Фак и такива в големите калибри, винаги е било така и ако дисциплината в която ще се стреля по правила е за медали, то другите си стрелят извън състезанието на всякакви дистанции. На срещите се изпаряват всякакви негативи, зареджащо е.

The PuNiShEr Като гледам наредените маси на снимката и локацията, близо до Бургас предполагам че ще е Бенчрест турнир. Дано се възроди тая дисциплина че заради караници във форума умря и вече 10 години рестовете седят по мазета.
Ако имаш възможност присъедини се, на Банево става страхотна сбирка. Мисля евентуално да се съберем отново до средата на Юли, нека видим домакините в частност Емо и Ангел кога ще са на линия :) , но за това официално в темата Приятелско надстрелване. Така е, като основна дисциплина е бенчрест 100 м, но пострелваме и на 250-270 метра, понякога се отпускаме и на 300 + метра. Има колеги стрелящи си на 50 м. също се забавляват ,така че ....

На колко джаула е настроена LGM-2?
Днес ми се наложи да настройвам една пушка и примерих LGM-2.
JSB 0,475 -263m.-16,4 дж.
0,51 -255м. -16,5 дж.
0,547 -245м. -16,4 дж.
0,67 -224м. -16,8 дж.
Топлото време добре се е отразило на метана от 13,5 на 16,8 дж. ;) :cheers:

Тази сутрин.Чудесно време,вятър-2м.с.По пет изстрела в мишенка.Чашки JSB 6.35. 2,2 гр.,260-262м.с.Дистанция 52 м.Определено пушката може повече от стрелеца.

Attachments

• Screenshot_20250622_070348_Gallery.jpg
    Screenshot_20250622_070348_Gallery.jpg
    363.3 KB · Прегледи: 100
  • Screenshot_20250622_070337_Gallery.jpg
    Screenshot_20250622_070337_Gallery.jpg
    332.8 KB · Прегледи: 100
  • Screenshot_20250622_070315_Gallery.jpg
    Screenshot_20250622_070315_Gallery.jpg
    396.5 KB · Прегледи: 101
Back
Нагоре