Купа "Балкантрейд" /14.V.2011 г./ организирано от ФТ движение Мускетари

A

Anonymous

Гост
Така де, то дори вече има прецедент. Доколкото знам, Вальо и жена му бяха в една група и стреляха с една пушка - неговото Hammerli. :)
Само не знам как се представи, че тя му пишеше точките. ;)

П.П. Ако Вальо е бил с чужда жена в 2-ка, коята представи за своята, много се извинявам, че развалих калимерата.
 

Архитекта

Редовен Потребител
ФТДМ
bernhard написа:
П.П. Ако Вальо е бил с чужда жена в 2-ка, коята представи за своята, много се извинявам, че развалих калимерата.
Ти внимавай с подобни коментари - стрелбата е мъжки спорт и предполага ... мъжка солидарност ;) ! Кой с кого стрелял ... който бил там - видял. Ний телевизионния репортаж отменихме, за да ви осигурим условия за напълно дискретно и конфиденциално уединение по двойки, пък ти изтипоса човека направо у форума ;) !
 

TeXHo

Потребител
А мен ме вълнува онази тренировъчната мишена с лъжичката и 4те лопатки, кой и е майстора? Много удобна за небрежна :rambo:
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
bernhard написа:
Така де, то дори вече има прецедент. Доколкото знам, Вальо и жена му бяха в една група и стреляха с една пушка - неговото Hammerli. :)
Само не знам как се представи, че тя му пишеше точките. ;)

П.П. Ако Вальо е бил с чужда жена в 2-ка, коята представи за своята, много се извинявам, че развалих калимерата.
Любо, той Вальо си стреля със жена си щото има грях към нея - продаде и пушката (Мародера). Ама за да изкупи греха си като праведен християнин сега ще и купи друга (ако не я е купил вече ;) ;) ;). Освен това трудно се бяга от жена, която стреля точно. ;) ;) ;) ;) ;)
 
A

Anonymous

Гост
Уф, камък ми падна от сърцето! Почти бях сигурен, че Вальо стреля с жена си. Всъщност, той сам го каза, ама Архитекта ме хвърли в сериозни размисли. И от там като тръгнаха едни съмнения и подозрения ... :crazy: Както и да е, когато се видим следващия път, ще ви черпя по едно ..., няколко пъти ..., че ми е много голяма устата. :cheers:
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Момчета искам да ви питам нещо ??? ???
Тъй като не видях нито един стрелец от клас 16J да стреля в този стил...
Това което виждате на снимките от проведеното от нас мероприятие, какво е ???
Бг ФТ ???
Подигравка с нас ???
Или съм изтървал нещо ново в правилата на ФТ ??? относно:
-позиции при стрелба - прав , от коляно , седнал ... NEW - БАРАБА БГ ФТ
-правилен пренос ... NEW - многозарядното оръжие се носи между позициите за стрелба с барабан пълен със сачми (може и една-две в цевта ...колко успее стрелеца да натъпче вътре) в неориентирани посоки.
 

Attachments

  • P5140130.JPG
    P5140130.JPG
    739.5 KB · Прегледи: 95
  • P5140131.JPG
    P5140131.JPG
    739.6 KB · Прегледи: 94

dilom08

Редовен Потребител
И какво като барабана е е пълен със съчми? Освен да ги вади една по една когато се мести между позициите. Никъде не прочетох че пушките трябва да са еднозарядни. А и когато барабана е пълен със съчми това не значи че може да се изтрелват по 5 или по 10 и то в различни посоки. Това твойто си е живо заяждане.
 

ilian

Потребител
Не заяждане а констатиране на нарушения на правилата за безопасност :yes:,другия път като организираме състезание аз ще бъда съдия(понеже Павката е мекушав ;))и такива изцепки ще ги прекратявам още в зародиш :-\.Не става въпрос точно за стрелбата от снимката ами за цялостното поведение на някои участници в мероприятието,които въобще си нямаха и на идея защо са там.При несериозно отношение към мерките за безопасност сакатлъка е само въпрос на време :stop:
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Пичове почвате да се заяждате сериозно и няма да продължи на добре това което сте почнали, че и не сте съвсем прави редактирайте си постовете докато и други не са решили да пишат, безопасността е важна спор няма ! ;) :cheers:
 

hristoss

Редовен Потребител
ФТКС
ми на тия две снимки освен позицията на стрелба на момчето с една ръка друго нарушение не виждам пък и не всеки е побъркан чак толкова пози стойки,някой участват в състезанията за удоволствие не за награди и да се доказват пред другите с какво ви се подиграва просто може да не му дадете награда ако евентуално я спечели защото не стреля по правилата на ФТ иначе той си плаща да участва,а за безопасноста и на двете снимки пушките са насочени на горе не на посоки или срещу някой как разбра че пушките им са заредени в момента а като гледам снимките и визирате Тихомир,само да кажа че той стреля ходи и организира състезания и много добре знае как се държи пушка безопасно на състезание много преди повечето от вас да знаят какво е пушка а за момчето мисля че никаде не нарушава правилата на безопасност от видяното от снимките така че на мен си ми изглежда чисто заяждане
 

ilian

Потребител
Не е въпроса за позицията на стрелба,и аз стрелях така даже ударих тенекето ;),а в това че имаше размятане и сочене с пушки във всевъзможни посоки.А при доста хора на едно място с пушки и невнимателно отношение към мерките за безопасност,някоя може и да гръмне сама,дано вече сте ме разбрали :yes:.Не искам да се заяждам с никого,но на едно състезание това е не допустимо.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Не искам да вземам страна в спора, защото и аз, и Тишо видяхме как колегата Нинджа /или как там му е ника/ стреля и в гората отсреща без да знае дали там има човек или не. Направена му беше забележка от Тишо, защото се познават. Наистина и аз не одобрявам подобен род изцепки. Другата страна е факта че Слави чак сега се сети да пише за това нещо, и само аз и още няколко души знаеме защо.
Тъй като не видях нито един стрелец от клас 16J да стреля в този стил...
Слави, ако нинджата беше със 16-ка щеше да прави същите изцепки. Недей да слагаш всичко в общия кюп... Отстрани нещата наистина приличат на заяждане..
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Колеги стига вече.
Смятам, че всичко е приключило одавна, за да се връщаме на него.
Състезанито премина без инциденти, така, че няма смъсил повече коменатари.
:cheers:
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Правило е при многозарядните в барабана да има толкова съ4ми колкото са необходими за позицията.
Също така правило е барабана да се сваля след преклю4ване на стрелбата на позицията. Логиката е да не се зареди истиктивно
поредния проектил и така да се тръгне към следващта позиция.
Ина4е мерките вси4ки ги знаем, но понякога ги нарушаваме и то най ве4е от мързел. Признавам си и аз го правя.
До момента сме се разминали без инцедети.Дано и занапред да е така. Но малко по-малко трябва да се затяга контрола.
Нека не се сърдим на направена забележка. Това въобще не е заяждане. Нека такова отношение да го приемаме като грижа за безинцидентното и спокойно мероприятие, и като повишаване на нашите знания и навици към безопасността.
 
A

Anonymous

Гост
Рядко пиша, ама не се стърпях .
Лично аз съм виждал как собственик на еднозарядна 16J пушка без предпазител я носи с проектил в цевта . Виждал съм и как собственик на многозарядна такава дърпа предпазителя веднага след изстрел . Както и обратното...
Който ме познава знае , че имам и от двете ,така че не искам да вземам страна . Дразнят ме изказвания от рода " аз като съм съдия....".
Забележка се прави на място, няма значение дали си или не си съдия . Ако не се вземе под внимание се уведомява съдия, който е длъжен да вземе решение в полза на безопасноста .
Просто всичко опира до самоконтрол и знания за безопасност.
 
Нагоре